Setari Cookie-uri

Ultima scrisoare a unui bunic catre nepotii sai: 18 sfaturi de viata extraordinare

Cu cateva luni inainte sa moara, James K. Flanaga, un bunic din Irlanda, a scris aceasta scrisoare catre cei cinci nepoti ai sai. Scrisoarea contine cateva sfaturi de viata memorabile, concluzii si invataminte extraordinare venind din propria experienta de viata.

Initial, scrisoarea a fost facuta publica cu permisiunea fiicei sale, Rachel Creighton, pe huffingtonpost.com, insa s-a bucurat de succes si apreciere in lumea intreaga si a fost preluata si publicata pe multe bloguri si siteuri. Este ultima scrisoare pe care bunicul o trimite nepotilor sai, o pretioasa mostenire de familie continand 18 lectii de viata extraordinare.

18 lectii de viata extraordinare pe care un bunic le transmite nepotilor sai

via www.huffingtonpost.com

"Dragii mei Ryan, Conor, Brendan, Charlie si Mary Catherine,

Foto interior si prima pagina: familie fericita, generatii diferite @ Shutterstock

Rachel, fiica mea cea inteleapta si atenta, m-a indemnat sa scriu pentru voi aceste sfaturi, lucrurile importante pe care le-am invatat despre viata. Le scriu astazi, 8 aprilie 2012, in ajunul implinirii a 72 de ani.

Citește și:

1. Fiecare dintre voi este un dar minunat al lui Dumnezeu atat catre familia voastra, cat si catre lume. Amintiti-va acest lucru intotdeauna, in special atunci cand vanturile reci ale indoielii si ale descurajarii se abat asupra vietii voastre.

2. Sa nu va fie teama… de nimeni si nimic cand vine vorba de a va trai viata cat mai mult. Incercati sa va realizati visurile si sperantele indiferent de cat de dificile si “diferite” pot parea celorlalti. Multi prea multi oameni nu fac ceea ce vor sau ar trebui din cauza a ceea ce isi imagineaza ca ceilalti ar putea gandi sau spune. Amintiti-va, daca nu va aduc supa de pui cand sunteti bolnavi sau nu va sunt alaturi cand sunteti in situatii dificile, nu conteaza. Evitati-i pe acei pesimisti cu suflete acre care va asculta atunci cand va impartasiti visurile si apoi spun: “da, dar daca”... La naiba cu “dar daca”… Faceti-le. Cel mai rau lucru in viata este sa te uiti inapoi si sa spui: “As fi facut, as fi putut face, ar fi trebuit sa fac.” Riscati, faceti greseli.

Citește și:

3. Fiecare om din aceasta lume este doar o persoana obisnuita. Unii oameni pot purta palarii luxoase sau pot avea titluri mari sau au (temporar) putere si vor ca tu sa gandesti ca ei sunt deasupra tuturor. Sa nu ii credeti. Au aceleasi dubii, aceleasi temeri si sperante; mananca, beau si dorm ca oricine altcineva. Puneti intotdeauna la indoiala autoritatea, insa fiti intelepti si precauti in legatura cu modul in care o faceti.

4. Faceti o Lista a Vietii cu toate acele lucruri pe care vreti sa le faceti: calatoriti in diverse locuri, invatati sa faceti ceva nou, invatati o limba straina, intalniti pe cineva special. Faceti o lista lunga si faceti anumite lucruri din ea in fiecare an. Nu spuneti “o sa fac maine” (sau luna viitoare sau anul urmator). Acesta este modul cel mai sigur de a esua in a face ceva. Nu exista niciun maine si nu exista un timp mai potrivit pentru a incepe ceva decat acum.

Citește și:

5. Practicati proverbul irlandez: “Moi an olge agus tiocfaidh”. “Lauda copilul si el va inflori.”

6. Fiti buni si abateti-va din drumul vostru pentru a ajuta oamenii – in special pe cei slabi, pe cei tematori si pe copii. Fiecare poarta o durere speciala. Ei au nevoie de compasiunea noastra.

7. Nu va alaturati armatei si niciunei organizatii care antreneaza sa omoare. Razboiul este rau. Toate razboaiele sunt incepute de oameni batrani care forteaza sau pacalesc tinerii pentru a uri si a se omori unii pe altii. Batranii supravietuiesc si, la fel cum au initiat razboiul cu pixul si hartia, il sfarsesc in aceeasi modalitate. Atat de multi oameni buni si inocenti mor. Daca razboaiele sunt atat de bune si nobile, de ce acei lideri care au initiat razboaiele nu sunt acolo, in toiul lor, luptand?

8. Cititi cat de multe carti puteti. Sunt o sursa minunata de incantare, intelepciune si inspiratie. Nu au nevoie de baterii si conexiuni si pot merge oriunde.

Citește și:

9. Fiti sinceri.

10. Calatoriti: intotdeauna, insa in mod special atunci cand sunteti tineri. Nu asteptati pana cand o sa aveti “destul de multi bani” sau pana cand totul este “asa cum trebuie”. Acest lucru nu se va intampla niciodata. Faceti-va pasaportul astazi.

11. Alegeti-va jobul sau profesia fiindca iubiti sa faceti acel job. Sigur, vor fi unele lucruri dificile in legatura cu el, insa un job trebuie sa fie o bucurie. Feriti-va sa va luati un job doar pentru bani – va va schilodi sufletul.

Citeste continuarea pe Garbo

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.