Setari Cookie-uri

Cum să înveți să folosești noul tău mixer vertical

Păstrează-ți bucătăria fără stropi și descoperă utilizări secrete pentru acest aparat uimitor.

Un mixer vertical sau un blender de imersie este una dintre acele piese de bucătărie care și-a croit drum din bucătăria profesionistă în bucătăria de acasă destul de ușor. De la piureuri și sosuri direct în oală, până la prepararea rapidă a unui sos de salată sau a unui aioli de casă, faptul că nu trebuie să scoți blenderul mare este un beneficiu pentru mulți bucătari.

Ai deja un mixer vertical standard de bună calitate? Îl folosești doar ocazional? Dacă da, vei avea nevoie de acesta doar pentru comoditate, și nu neapărat pentru putere sau pentru tipul de durabilitate care să reziste la o utilizare constantă. Așadar, te vei descurca foarte bine cu o opțiune cu un preț mai mic, care are avantajul suplimentar de a fi fără fir pentru o flexibilitate totală.

Cu cât folosești mai mult un mixer vertical, cu atât mai mult te vei trezi considerându-l ca fiind una dintre aparatele tale de bucătărie de bază. Dacă ai primit recent un mixer vertical sau ți-ai cumpărat unul,

Citește și:

iată câteva trucuri pentru a profita la maximum de el.

1. Asigură-te că folosești un vas de mărimea potrivită

Recipientul în care amesteci face o mare diferență atunci când vrei să obții maximum de la un mixer vertical. Dacă nivelul obiectelor pe care le mixezi este prea puțin adânc, blenderul tău nu va putea face față foarte eficient, iar tu vei obține un rezultat mai puțin perfect. Vrei ca ingredientele tale să fie cu cel puțin un centimetru mai adânc decât lama, așa că pentru loturi mici de lucruri, cum ar fi sosul de salată, este mai bine să alegi un recipient mai înalt și mai îngust pentru amestecare decât un bol mai lat.

2. Asigură-te că lama este complet scufundată în permanență

Asigură-te că lama este complet scufundată înainte de a începe să mixezi, sau probabil că te vei trezi bine stropit de ceea ce încerci să mixezi! Vrei să păstrezi lama sub suprafața a ceea ce amestecați pe tot timpul cât folosești aparatul.

Citește și:

3. Începe întotdeauna la o viteză mică

Indiferent dacă aparatul tău are o gamă de viteze sau doar mare și mică, începe întotdeauna să blenduiești la cea mai mică viteză și crește-o pe măsură ce mixezi. Acest lucru permite ca bucățile mai mari să se descompună mai ușor înainte de a mări puterea pentru un piure complet.

4. Când să miști mixerul și când să îl ții nemișcat

Atunci când faci lucruri precum frișca, albușurile de ou bătut sau maioneza de casă - orice lucru pe care trebuie să îl duci dincolo de simpla lichefiere - vei dori să adaugi aer pentru a mări volumul. Secretul este să mișți blenderul de imersie în toate direcțiile, inclusiv în sus și în jos, în lichid. Dacă nu încerci să adaugi aer în amestec, poți păstra poziția blenderului de imersie destul de statică și mai mult spre fundul vasului, mișcându-l doar după cum este necesar pentru a amesteca complet ingredientele.

Citește și:

5. Folosește-l pentru a reduce risipa de alimente și a limita curățenia

Ai un pic de muștar, gem sau miere pe fundul unui borcan? Adaugă oțet și ulei și condimente și pregătește un dressing pentru salată chiar în borcanul original, pune capacul la loc și vei avea un sistem de depozitare și de eliminare a deșeurilor, toate într-unul singur. Trebuie să zdrobești roșiile întregi din conservă? Scoate capacul, toarnă puțin suc și amestecă direct în conservă. Humus instantaneu? Scurge conserva sau borcanul de năut și umple-l până la jumătate cu tahini, adaugă un strop de lămâie și un strop de apă și amestecă în conservă sau borcan. Asezonează după gust și decorează cu ulei de măsline, apoi reciclează recipientul și scapă de curățenie.

Citește și:

6. Spală-l de mână

Multe mixere verticale sunt, din punct de vedere tehnic, sigure în mașina de spălat vase, dar, la fel ca și cuțitele tale bune, aparatul tău va rezista mult mai mult dacă speli piesele manual. Acest lucru previne atât tocirea și zdrăngănitul lamei care intră în contact cu alte obiecte din mașina de spălat vase, cât și protejarea oricăror piese din plastic de degradarea de la căldura intensă a mașinii de spălat vase.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.