Setari Cookie-uri

3 întrebări pe care să ți le pui înainte de a înlocui covorul din living

La fel ca majoritatea opțiunilor de pardoseală, covorul din living nu durează pentru totdeauna. Dar de unde știi când este timpul să înlocuiești covorul?

Câteva lucruri precum vârsta, nivelul de uzură, daune precum pete sau mirosuri și alergii crescute pot fi indicatori că este timpul să investești într-un covor nou.

Dacă nu ești sigur dacă e momentul să-ți schimbi covorul sau nu, citește mai departe pentru a afla mai multe despre semnele pe care ar trebui să le cauți atunci când te gândești să înlocuiești covorul.

#1. Mai ții minte când ai cumpărat covorul din living?

În timp ce covorul s-a schimbat de-a lungul anilor, astăzi, durata de viață a acestuia este de obicei între 5 și 15 ani. Durata de viață a unui anumit covor depinde de tipul de covor, de fibrele covorului și de uzura la care este expus covorul.

De exemplu, covorul dintr-un dormitor de rezervă unde există puțin trafic va dura probabil mai mult decât covorul dintr-un hol cu trafic intens. Casele cu copii și animale de companie vor avea o uzură mai mare a covoarelor decât casele cu stiluri de viață liniștite, așa că sunt mulți factori de luat în considerare.

Citește și:

Deși nu există o modalitate stabilită de a determina dacă al tău covor este la vârsta la care trebuie înlocuit, există de obicei indicatori fizici care îți vor spune că este timpul să înlocuiești covorul.

Dacă dorești să crești durata de viață a covorului tău în funcție de stilul tău de viață, ar trebui să îți cureți profesional covorul la fiecare 18-24 de luni, să aspiri în mod regulat și să urmezi instrucțiunile adecvate de îngrijire și întreținere găsite în garanția covorului. Dacă ai covorul de mai bine de 20 de ani, cel mai bine este să-l înlocuiești pentru a menține calitatea și confortul aerului din interiorul casei tale.

#2. Ai observat semne de uzură, deteriorare și rupturi în covorul din living?

Citește și:

Covoarele și pernele uzate pot apărea dintr-o varietate de motive și arată destul de urât cu uzura zilnică, rupturi, deteriorări și încrețituri inestetice. Rupturile mici pot fi uneori reparate, dar cele mari sunt adesea ireparabile. Zonele de covor care sunt intens traficate pot prezenta uzură chiar și după câțiva ani. Dacă a fost cândva o culoare mai vibrantă, dar acum tinde să arate murdar, indiferent cât de mult îl cureți, probabil că este timpul pentru un covor nou în living.

Zonele din fața ușilor sunt adesea primele care experimentează acest tip de uzură.

De asemenea, covorul poate deveni decolorat în timp, așa că dacă al tău a fost cândva o culoare frumoasă și îndrăzneață, dar acum pare tern și uzat, poate dorești să iei în considerare opțiunile de covoare noi. Deși decolorarea covorului nu este întotdeauna un motiv necesar pentru a investi într-un covor nou, poate fi o opțiune bună dacă ai această problemă împreună cu un alt semn de uzură.

Citește și:

Zonele cu trafic intens, cum ar fi intrările, holurile, scările și camerele de joacă vor prezenta, de asemenea, semne de uzură pe covoraș. Covorul mătuit este mai plat decât aspectul său original și este greu să readuci la viață un astfel de accesoriu decorativ. În multe cazuri, mocheta mată este un motiv excelent pentru a investi într-un covor nou.

Nu numai partea de deasupra a covorului tău poate deveni uzată, ci și stratul de dedesubt. Ridurile din covorul tău sunt un bun indicator că ai nevoie de covor nou. Un alt semn al căptușelii uzate este covorul neuniform. Zonele din covorul tău care sunt mai înalte sau mai joase decât alte zone indică faptul că partea de dedesubt a covorului a ajuns la finalul cursei.

#3. Covorul din living este plin de pete și emană mirosuri neplăcute?

Citește și:

Petele și mirosurile sunt unele dintre cele mai comune motive pentru care covorul ar trebui înlocuit. Indiferent dacă ai copii mici sau animale de companie sau se întâmplă să fii cel care face mizerie, petele și mirosurile pot provoca daune ireparabile covorului tău.

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.