Setari Cookie-uri

Află totul despre mâncarea pentru câini: cum să o alegi ușor?

Să ai un câine reprezintă o mare responsabilitate, atât pentru că este important să îi acorzi dragoste și atenție, cât și pentru că este de datoria ta să îi asiguri o alimentație potrivită.

De aceea, trebuie să știi care sunt principalele detalii la care să fii atent, înainte de a investi într-o mancare pentru caini. De la ingredientele folosite de către producător, până la grupa de vârstă căreia se adresează, dar și textura hranei – iată elementele care contează și de care este bine să ții cont înainte de a lua o decizie.

Mancare pentru caini – umedă sau uscată?

Pentru început, este bine să știi că pe piață găsești hrana pentru câini sub 2 forme:

  • hrană umedă – câinele tău nu va refuza niciodată mâncarea umedă, întrucât aceasta este gustoasă, aerată și are o aromă îmbietoare și apetisantă. Mâncarea umedă trebuie să reprezinte, însă, un răsfăț ocazional și nu alimentul principal pe care îl oferi animalului. De exemplu, o dată pe săptămână îi poți oferi câinelui un plic sau o conservă, pentru a-l răsfăța, mai ales atunci când îți ascultă ordinele;

    Citește și:
  • hrană uscată – pregătită cu atenție de către producători sub formă de bobițe, hrana uscată este principalul tip de produse pe care este recomandat să îl dai animalului tău de companie. Acest tip de mâncare este unul simplu de depozitat, însă ai grijă să îl păstrezi într-un spațiu ferit de umiditate și de căldură excesivă, pentru a nu-și pierde din proprietăți.

Ce vârstă are câinele tău?

Un alt detaliu esențial, pe care să îl pui în balanță atunci când cauți să alegi mâncarea ideală pentru patrupedul tău este referitor la vârsta acestuia. De ce? În funcție de etapa vieții în care se află, animalul are nevoie diferite:

  • 2 – 12 luni – atunci când este junior, câinele tău de companie are nevoie de un mix bogat de proteine, carbohidrați, vitamine, calciu, fosfor și potasiu. Toate acestea sunt elemente care îl ajută să se dezvolte armonios din punct de vedere fizic, dar și psihic. Așadar, este important să îi alegi o alimentație bogată în acești nutrienți;

    Citește și:
  • 1 an – 7 ani – după ce trece de vârsta de un an, câinele este deja adult, iar nevoile sale nutritive se modifică. De exemplu, recomandat este să îi oferi o hrană mai săracă în carbohidrați, pentru a evita să se confrunte cu obezitatea;

  • peste 7 ani – în momentul în care ajunge să fie senior, câinele tău de companie are un metabolism mai lent, iar organismul său nu mai funcționează așa cum o făcea odinioară. De aceea, este bine să îi oferi atât o mâncare de calitate, cât și suplimente speciale pentru oase și articulații, dar și suplimente pentru digestie, care să îi susțină activitatea corpului.

Ingrediente

Lista de ingrediente folosită pentru producerea mâncării umede, dar și a celei uscate este și ea extrem de importantă. De exemplu, este important ca pe ambalaj să găsești următoarele ingrediente: proteină provenită din carne de pui, de pește, de vită ori de curcan, dar și minerale și vitamine din legume și fosfor. Încearcă, pe cât de mult să eviți produsele cu o concentrație mare de cenușă, întrucât aceasta este dăunătoare câinilor pe termen lung.

Citește și:

Studiază online gama de produse

Pentru a-ți fi cât mai ușor să studiezi tipurile de alimente pe care le ai la dispoziție, alege varianta online. Pe Internet poți descoperi care sunt ingredientele folosite atât pentru mâncarea umedă, cât și pentru cea uscată, dar și care este grupa de vârstă căreia i se adresează.

Atunci când ai animale de companie acasă, pentru care vrei să alegi cea mai bună hrană, NovaFood.ro este partenerul tău de nădejde. Aici găsești de la cea mai bună conserva caine, până la bobițe uscate, dar și produse potrivite pentru păsări!

Foto unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.