Setari Cookie-uri

Advertorial Tabăra de pictură la Roaba de Cultură: NATURA CREATIEI / CREATIA NATURII - powered by ExpoArte la Roaba de Cultura

Centrul Cultural Expo Arte, Primaria Municipiului Bucuresti în parteneriat cu Asociatia Green Revolution alături de ArtHalle Gallery este încântată să anunțe organizarea taberei de pictură "NATURA CREATIEI / CREATIA NATURII - powered by ExpoArte la Roaba de Cultura" în perioada 19 - 29 iunie la Roaba de Cultură din Parcul Regele Mihai I. Această initiativă oferă oportunitatea extraordinară pentru 10 tineri pictori bucureșteni de a se întâlni și a-și exprima creativitatea într-un mediu natural și inspirațional.

Pe parcursul unei săptămâni pline de artă și descoperire, participanții vor avea ocazia să își aducă contribuția la o nouă perspectivă asupra subiectului taberei, Natura creației, creatia naturii, folosind materiale reciclate și obiecte recuperate.
Parcul Regele Mihai I va deveni în această perioadă un spațiu vibrant și plin de imaginație, unde vizitatorii vor avea ocazia să vadă artiștii în acțiune, zi de zi. Artiștii își vor folosi imaginația și creativitatea pentru a transforma obiecte recuperate în opere de artă frumoase și interesante iar această abordare inedită oferă vizitatorilor o oportunitate unică de a se conecta cu artiștii și de a descoperi procesul de creație în acțiune dar și să înțeleagă mai bine importanța protejării mediului înconjurător și a reciclării. La finalul taberei, în 29 iunie, publicul va putea admira creațiile iar seara se va încheia cu concertul Piano Blues made in Romania sustinut de Othello Trio.
Prin intermediul acestei tabere de pictură, Roaba de Cultură dorește să promoveze atât talentul și creativitatea tinerilor artiști, cât și o atitudine responsabilă față de mediu. Utilizarea materialelor reciclate și a obiectelor recuperate subliniază importanța reciclării și protejării mediului înconjurător, oferind o perspectivă nouă asupra modului în care arta și sustenabilitatea pot colabora în armonie.
“Ne bucurăm să sprijinim creatorii din diverse zone ale artei românești prin organizarea la Roaba de Cultură a acestui eveniment și să susținem consumul cultural ca alternativă pentru petrecerea timpului liber, în special în rândul tinerilor. Acesta este al 12 an de când Roaba de Cultură oferă acces gratuit publicului larg la workshopuri educaționale și creative pe diferite teme, proiecții și festivaluri de film, concerte, mini-festivaluri culturale, instalații, târguri tematice.’’, a declarat Raluca Fișer, Președinte Asociația Green Revolution.
“Artiștii, în special cei tineri, au nevoie de expunere, au nevoie ca publicul să îi cunoască, să îi descopere și de ce nu, să îi aprecieze. Roaba de Cultură reprezintă o binevenită oportunitate de a îi aduce pe artiști în fața publicului și pe locuitorii Bucureștiului mai aproape de actul artistic și de cei pentru care arta este un modus vivendi.” A mentionat Dan St. Andrei, manager ArtHalle Gallery. Vă invităm alături de noi la întalnirea cu arta.

Despre Centrul CulturalExpo Arte, Primaria Municipiului Bucuresti
Suntem un Centru Cultural, aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, care promovează artele vizuale prin intermediul unui limbaj contemporan, accesibil mai multor categorii de public.
Promovăm arta de calitate, schimburile culturale și ne dorim dezvoltarea unui permanent dialog atât cu publicul bucureștean, cât și cu cel european.

Despre Green Revolution
Asociația Green Revolution a fost fondată în martie 2009 și este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile care stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Despre Roaba de Cultură
De 12 ani Asociația Green Revolution oferă o alternativă de calitate de a petrece timpul spațiul verde în cadrul proiectului Roaba de Cultură - o pajiște cu divertisment de calitate în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), zona Pescăruș. Un loc special, care adună întâmplări diverse, de la ateliere si piese de teatru pentru copii, clase de sport pentru intreaga familie, cursuri de nutritie, concerte de folk, jazz si rock până la proiectii de film pentru toate varstele. Alternativă inedită de a petrece timpul liber alături de cei dragi. Un festival urban al culturii, din primăvară până-n toamnă.

Despre Arthalle
ARTHALLE GALLERY este proiectul unui spațiu de artă contemporană cu scopul de a coagula ideile, evenimentele și proiectele mai multor organizații culturale, galerii, manageri culturali și artiști independenți din Bucuresti, și ca o rezolvare a problemei spațiilor de expunere și producție artistică din acest moment.


Kudika
15 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.