Setari Cookie-uri

Advertorial Mihai Morar față în față cu omul care poate schimba lumea.   Cum să-ți transformi soarta într-un destin împlinit?

Mihai Morar, realizatorul podcastului „Fain & Smplu”, o are invitată săptămâna aceasta pe Lavinia Bârlogeanu, una dintre cele mai complexe prezențe din spațiul cultural românesc.

Profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității București, cu studii postdoctorale la Sorbona, cu formări în psihotraumatologie multigenerațională, terapie psihanalitică și psihologie transpersonală, dar și autoare a unor cărți revelatoare în peisajul cultural, Lavinia Bârlogeanu are curajul de a scoate la iveală adevărurile care ne pot schimba, cu adevărat, viața.

Cei doi au reușit să poarte o discuție care a devenit podcastul întregirii umane și, poate, chiar cel mai complet și complex discurs despre suflet.

Acest episod răspunde în mod concret la marile întrebări menite să ne aducă mai aproape de ceea ce numim întregirea sau desăvârșirea noastră: Ce este sufletul? Ce sunt gândurile? Ce este inconștientul și cum ne prezice el viitorul? Ce este, de fapt, iubirea și cum o deosebim de patologie? Ce este Dumnezeu? Se află el în noi înșine? Dar Hristos? Sunt întrebări la care puțini psihoterapeuți reușesc să răspundă cu atâta claritate precum o face invitata noastră de azi. Lavinia Bârlogeanu este una dintre cele mai complexe prezențe din spațiul cultural românesc. Profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității București, cu studii postdoctorale la Sorbona, cu formări în psihotraumatologie multigenerațională, terapie psihanalitică și psihologie transpersonală, dar și autoare a unor cărți revelatoare în peisajul cultural, Lavinia Bârlogeanu are curajul de a scoate la iveală adevărurile care ne pot schimba, cu adevărat, viața.

Descoperă care este calea de la ,,bântuire” la ,,mântuire” sau, altfel spus, cum să-ți transformi soarta într-un destin împlinit!

„VEZI PODCASTUL IUBIRII DEPLINE. În luna iubirii, invitata mea la Fain & Simplu este profesoara care a studiat toată viața sufletul, Dr. @laviniabarlogeanu. Mi-am dorit această conversație de doi ani de zile, dar abia acum cred că am fost pregătit pentru o scufundare în inconștientul nostru cu una dintre cele mai iubite profesoare din România. Ce este sufletul? Cine ne gândește, de fapt, gândurile? Cine ne visează visele? Ce este inconștientul și cum ne prezice el viitorul? Profesor universitar la Psihologie ( Universitatea București), Lavinia Bârlogeanu simte cu credință că nu putem exclude sufletul din psihologie și doar vindecându-ne sufletul putem fi sănătoși psihic. Fii pregătit pentru o călătorie de peste 2 ore, cum n-am mai avut până acum la #fainsisimplu. Lavinia are cultura, experiența și curajul de a scoate la iveală adevăruri revelatoare care ne pot transforma, cu adevărat, viața. Descoperă care este calea de la “bântuire” la “mântuire”.”, explică Mihai Morar.

TEME ABORDATE:

• Care sunt mecanismele inconștientului, cum să recunoști visele premonitorii și ce mesaj îți transmit acestea.

• Care este modul prin care nașterea ne influențează destinul și imaginea de sine.

• Cine este Dumnezeu și cum îl putem descoperi în noi înșine.

• Ce stă la baza fricilor noastre și cum le putem depăși cu ajutorul miturilor antice.

• Cum ne putem vindeca traumele pentru a deveni sănătoși și pentru a putea simți cu adevărat iubirea.

• Ce este mecanismul defensiv și de ce ne distruge el șansa de a ne bucura de viață.

• Cum îi putem ajuta pe cei apropiați să iasă din labirintul dependențelor.

• De ce părinții ajung să atace capacitatea de iubire a copiilor pentru tot restul vieții.

• Ce este ,,Mitul Labirintului” și cum ne influențează el întreaga existență.

• Cum poți să rupi lanțul răului din viața ta, pentru a nu-l transmite și generațiilor următoare.

• Când iubirea devine patologie și ce problematici nerezolvate ascunde acest lucru.

• De ce nu e corect să-i spunem unui apropiat ,,O să fii bine!”, ,,Iartă!” sau să ne spunem nouă înșine: ,,Asta-i soarta mea!”

EPISODUL COMPLET POATE FI URMĂRIT AICI:

CUM VINDECI BOLILE SUFLETULUI. GHIDUL INCONȘTIENTULUI, CU LAVINIA BÂRLOGEANU.| Fain & Simplu 178

Poți vedea tot podcastul pe Youtube sau să îl asculți pe Spotify, Apple sau Google Podcasts.

Urmărește FAIN & SIMPLU pe FACEBOOK și INSTAGRAM.


Kudika
16 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.