Setari Cookie-uri

Importanța gândirii în jocul de poker

De multe ori, jucătorii folosesc discuția cu propriul sine în timp ce practică poker pentru a se încuraja și pentru a se ajuta în momentele mai puțin bune.

Acesta este un instrument psihologic esențial care poate avea un impact semnificativ. Studiile au demonstrat că în timp devenim ceea ce gândim.

Dialogul intern formează cea mai mare parte a gândurilor noastre. Ce-i drept, de foarte multe ori sunt lucruri negative pe care le auzim. O persoană obișnuită a auzit cuvântul "Nu" de aproximativ 148 de mii de ori până să împlinească vârsta de 18 ani. Iar cercetările psihologice au demonstrat că în jur de 80% din gândurile noastre zilnice sunt negative.

Unii cercetători consideră că oamenii sunt programați să gândească în mod evident negativ. Pentru a trece la gândirea pozitivă e nevoie de mult exercițiu. Uneori, chiar și de ajutor specializat.

Situațiile acestea apar frecvent și în poker, unde presiunea este destul de mare, să recunoaștem. Dacă ai jucat poker, fă un exercițiu de imaginație și întreabă-te. De câte ori ți-ai zis singur că te descurci, că ești concentrat și că vei rupe norii? Ori poate ți s-a întâmplat să îți faci reproșuri singur? În cele mai multe cazuri, al doilea scenariu este cel mai probabil. Adevărul este că mulți dintre noi, în discuția cu propriul sine, ne facem reproșuri.

Citește și:

Trei tipuri de gândire principale pe care le avem când jucăm poker

  • Gândire pozitivă

  • Gândire negativistă

  • Gândire neutră

Gândire pozitivă

În cadrul acestor discuții folosești afirmații optimiste care îți construiesc încrederea în timp. Folosind o astfel de abordare mentalul tău va fi mai puternic. Îți poți spune că ești un jucător bun, un jucător care crede în el și care ia deciziile potrivite. Abordarea de acest gen îți va spori motivația, va reduce anxietatea și vei vedea o abordare pro-activă și orientată spre soluții. Discuțiile pozitive te vor ajuta să îți crești nivelul când ești pe un site de poker online și ai un timp scurt la dispoziție să iei decizii, deoarece vei fi mai relaxat.

Citește și:

Gândire negativă

Se referă la dialogul critic pe care îl ai cu tine. Automat apar semnele de îndoială, iar astfel de discuții nu pot aduce nimic bun. Dimpotrivă, încrederea ta va fi subminată, nivelul de anxietate va crește și s-ar putea să o ții din eșec în eșec. Te vei plânge de alegeri proaste, că nu îți vin cărți bune și s-ar putea să dai vina pe ghinion. O atitudine de acest gen echivalează cu eșecul pe termen lung în poker, să fim sinceri. Dacă ai o astfel de abordare, ar trebui să regândești tot ce faci.

Gândire neutră

Prin intermediul ei vei avea un dialog intern echilibrat și obiectiv, fără să lași emoțiile excesive să își pună amprenta pe opiniile tale. Abordarea te poate ajuta să rămâi concentrat, să iei decizii raționale și să nu fii distras. Jucătorii care au astfel de discuții sunt printre cei mai calmi de la masă. Nici nu riști să treci în latura cealaltă, să fii prea optimist și entuziasmat, nici nu vei da în tabăra celor care suferă mereu. Gândurile, emoțiile și comportamentul tău vor fi modelate spre succes.

Citește și:

Ce spun specialiștii

Doctorul Shad Helmsterr, un cercetător care a studiat discuția cu propriul sine, a explicat care este impactul pe care acest fenomen îl are.

"Fiecare gând pe care îl gândim, fiecare gând conștient sau inconștient pe care ni-l spunem, este tradus în impulsuri electrice care, la rândul lor, direcționează centrii de control din creierul nostru să afecteze și să controleze electric și chimic fiecare mișcare, fiecare sentiment, fiecare acțiune pe care o întreprindem. fiecare clipă din fiecare zi”, a spus doctorul Shad Helmstetter.

În traducere liberă: gândurile tale afectează, direcționează și controlează tot ce ține de tine. Printr-o atitudine pro-activă vei influența modul în care interpretezi situațiile, evaluezi riscurile și iei deciziile. Îți poți crește încrederea și vei fi mai optimist, pentru că astfel îți vei vedea abilitățile dintr-o altă perspectivă. În schimb, cu o discuție de sine negativă vei avea îndoieli asupra ta, va apărea pesimismul și nu vei știi ce să alegi.

Citește și:

O soluție recomandată de specialiști este conceptul Wishful Thinking, adică vizualizarea succesului. Când te așezi la masă, încearcă să te gândești că vei avea un parcurs cât mai bun. Imaginează-ți cum ar fi să câștigi turneul sau partida, dar în același timp gândește-te și la toate momentele distractive pe care le vei petrece când joci poker.

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.