Setari Cookie-uri

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA TEATRUL NOTTARA

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sărbătorită anual pe 15 ianuarie, Teatrul Nottara va organiza două evenimente dedicate operei lui Mihai Eminescu, după cum urmează:

„Luceafărul” – spectacol online, difuzat gratuit

Pe tot parcursul zilei de 15 ianuarie, pe site-ul www.nottara.ro va fi disponibilă înregistrarea spectacolului „Luceafărul”, după Mihai Eminescu, regia și scenariul: Dejan Jankovic. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Teodora-Daiana Păcurar, Tudor Cucu-Dumitrescu, Iulia-Alexandra Dinu, Karl Baker.

Spectacolul, conceput special pentru transmiterea online, a fost realizat pentru a ajuta elevii de liceu să înțeleagă mai ușor opera eminesciană.

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, „Luceafărul” poate fi vizionat, gratuit, de toți cei care iubesc creația lui Mihai Eminescu, iar elevi din toată țara pot urmări reprezentația, care durează doar 35 de minute, în timpul orei de Limba și literatură română.

Citește și:

Spectacolul a fost realizat de Teatrul Nottara, în parteneriat cu Media One și Artepunkt, în cadrul proiectului „Teatrul, o nouă normalitate #reinventare”, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

„Numai poetul” – tur ghidat și happening de poezie eminesciană

Luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 12.00, va avea loc evenimentul „Numai poetul”, adresat exclusiv elevilor de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” și Colegiul Național „Ion Creangă”. 100 de elevi vor participa la un tur ghidat al Teatrului Nottara susținut de Adriana Moca și un happening de poezie eminesciană, împreună cu actorul Șerban Gomoi.

„Îl revizităm și omagiem pe Mihai Eminescu, printr-un joc de improvizație, prin dialoguri deschise pe tema poemelor și a scrisorilor de dragoste dintre Eminul cel iubit și Veronica Micle. Cum înțelege tânăra generație un poet de la a cărui naștere au trecut 174 de ani? Cât de vii și contemporane pot fi versurile lui Eminescu în 2024? Vom afla chiar de la tinerii noștri, într-o oră de poeme în dialog!” a declarat Adriana Moca, Șef serviciu specialitate artistică la Teatrul Nottara.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.