Setari Cookie-uri

Cele mai așteptate Târguri de Crăciun din România

Unul dintre cele mai anticipate momente ale festivităților de iarnă este deschiderea târgurilor de Crăciun. Deși, popularitatea lor poate părea recentă, acestea sunt de fapt obiceiuri cu tradiție din orașele germane din Epoca Medievală târzie, specifice perioadei Adventului, de 4 săptămâni. Multe orașe au adoptat aceste festivități, iar Târgurile de Crăciun au devenit un obiectiv turistic anual. Iată care sunt cele mai așteptate târguri de Crăciun din România:

Târgul de Crăciun din Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova va fi deschis în perioada 17 noiembrie 2023- 2 ianuarie 2024, în 4 piețe: Piața Mihai Viteazul, Piața Frații Buzești, Piața Doljeana și Piața Shakespeare, fiecare având un concept specific.Piața Mihai Viteazul va fi tărâmul feeric și rece al Crăiesei Zăpezilor, în timp ce Moș Crăciun îi va aștepta pe cei mici în Piața Frații Buzești, înconjurat de ornamente inedite nemaivăzute în România. De asemenea, Târgul de Crăciun din Craiova va avea și cea mai mare roată de anul acesta din România.

Târgul de Crăciun din Oradea

În Oradea, Târgul de Crăciun va fi inaugurat în ziua Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie 2023 și se va desfășura până în 26 decembrie. Vizatorii se vor bucura de 5 amplasamente pentru atracții, printre care și o roată, și de 24 de căsuțe din lemn pline de bunătăți tradiționale și produse artizanale.

Citește și:

Târgul de Crăciun din Brașov

Pregătire pentru Târgul de Crăciun din Brașov au început încă de la jumătatea lunii septembrie. Este unul dintre cele mai populare și frumoase târguri din țară. Acesta va fi inaugurat pe 30 noiembrie, cu aprinderea iluminatului festiv în oraș și se va termina pe data de 7 ianuarie. Vizatorii se vor putea bucura de momente artistice, preparate tradiționale și produse meșteșugărești. Vinul fiert și dulciurile vor fi nelipsite.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Poate chiar mai cunoscut decât cel din Brașov, Târgul de Crăciun din Sibiu este o atracție turistică care concurează cu cele din marile capitale europene. Atmosfera Sărbătorilor se simte din plin în Piața Mare, în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, cu spectacole de proiecții pe clădiri care vor aduce magia la viață. Atelierul lui Moș Crăciun, zona de distracții și patinoarul abia îi așteaptă pe cei mici.

Citește și:

Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din Capitală va fi deschis în perioada 30 noiembrie-26 decembrie 2023 în Piața Constituției. Vizatorii se vor bucura de preparate tradiționale, produse artizanale și momente artistice. Atmosfera festiva va copleși centrul Capitalei. De asemenea, în perioada 10 noiembrie-27 decembrie 2023 va avea loc și Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, dar și „Orașul lui Moș Crăciun” în parcul IOR, deschis de la 1 decembrie.

Târgul de Crăciun din Timișoara

La Timișoara a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun se va desfășura în perioada 26 noiembrie 2023- 7 ianuarie 2024. Capitala Europeană a Culturii ne va primi într-o lume de basm, iar pe cei mici îi va întâmpina cu o serie de atracții, precum roata, patinoarul și trenulețul, iar Moș Crăciun va avea două ateliere.

Citește și:

Târgul de Crăciun din Cluj

La Cluj, la fel ca în București, locuitorii și turiștii se vor putea bucura de mai multe târguri de Crăciun amplasate în interiorul orașului. Unul va avea loc în Piața Unirii, iar celălalt pe platoul recent amenajat al Sălii Sporturilor "Horia Demian". Pentru cei care doresc să vadă orașul din roata panoramică, Târgul de Crăciun din Piața Unirii este alegerea perfectă. Patinoarul anul acesta va fi găzduit de Târgul de la Sala Sporturilor. Produsele tradiționale, voia bună, artiștii și meșteșugarii vor fi nelipsiți din ambele locuri, la fel și spectacolele artistice.

poză main: ecstk22/shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.