Setari Cookie-uri

Advertorial Artistul legendar, Mike Godoroja, lansează „ ANA FRUMOASĂ FATĂ”, un video art-rock înregistrat într-un studio 100% analog

Mike Godoroja, producător muzical a numeroase proiecte şi evenimente media, cunoscut realizator de emisiuni radio şi televiziune de profil blues, jazz şi rock , este un artist complet care în cei 25 de ani de carieră a reușit, printr-o combinație unică de talent și permanentă perfecționare, să-și transmită, constant, arta către publicul său veșnic căutător al muzicii de înaltă calitate.

Acum, muzicianul propune celor care îl ascultă o piesă nouă, o poveste de dragoste inspirat așezată pe portativ. „ ANA FRUMOASĂ FATĂ” spune, în versuri și muzică, o poveste de dragoste aproape ireală care se naște între tânărul Andrei și Ana, o fată venită de SUS, care a fost însuflețită de dragostea tânărului său crai. O dragoste din vis „mutată” în realitatea condusă de puterea nemărginită a dragostei adevărate.

„Nu greșesc dacă spun că „Ana Frumoasă Fată” este o alegorie inversată a poemului național Luceafărul, o piesa care a fost înregistrată într-un studio 100% analog, cu mixer, magnetofon și aparate pe lampi ! S-a înregistrat cu instrumente reale (cum ar fi orga Hammond originală, amplificatoare Marshall, Fender și Fuchs pe lămpi și transformatoare mari, pian Fender Rhodes original precum și Clavinet D6 , așa cum l-am auzit noi la Stevie Wonder. Nu s-au utilizat emulații din computer, ci s-a folosit bandă de magnetofon pe 24 de piste precum și procesare audio cu aparate vintage pe lămpi, foarte costisitoare”, declară artistul.

Videoclipul piesei, care face parte din albumul „VIAȚĂ (Trilogie) Iubire. Armonie. Zbor” produs de BLUE LABEL RECORDS 2024, a fost realizat de Eugen Oprina care a folosit tehnologie „AI”.

„Toate filmările s-au făcut cu Eugen Oprina unul dintre cei mai mari producători video din țara noastră, un creator și în același timp deschizător de drumuri tehnologice. El a utilizat o procedură care oferă o imagine caldă, o coloristică foarte prietenoasă și în același timp romantică . Această producție împlinită cu o producție grafică rezultată din tr-o “lucrătură” cu instrumentele de artificial intelligence oferă din punct de vedere video o realizare neașteptată”, completează Mike Godoroja.

Compoziția piesei “𝗔𝗡𝗔 𝗙𝗥𝗨𝗠𝗢𝗔𝗦Ă 𝗙𝗔𝗧Ă” este semnată de Mike Godoroja, Dorian Pîrvu, iar de text și producție s-a ocupat Mike Godoroja. Orchestrația a fost realizată de Dorian Pîrvu, Emanuel Gheorghe “Fisă” după concepția lui Mike Godoroja.

Ascultă piesa aici:

Cariera lui Mike înseamnă o poveste cu foarte multe capitole...

Cariera lui Mike traversează o perioadă de peste 25 de ani de activitate, fiind unul dintre pionierii programelor de jazz, rock și blues de la Televiziunea Română și Radio România, un jurnalist cu articole culturale de importanță, autorul unor poeme incluse în volumul colectiv de 10 ori 10 pentru România, realizatorul a numeroase programe de radio și televiziune, producătorul muzical și artistic a unor nume legendare din România cum ar fi Johnny Răducanu, Marius Popp, formația Iris pentru mai mult de 12 ani de activitate precum și soprana foarte îndrăgită Felicia Filip.

La această prodigioasă carieră se adaugă aceea de artist, de muzician și promotor de muzică în cadrul proiectului Mike Godoroja and Blue Spirit, adunând în palmares peste opt albume și sute de concerte în România precum și o serie de participări la festivaluri internaționale în Belgia, Franța, Olanda sau Ungaria.

În acești peste 25 de ani de carieră, Mike Godoroja a participat la peste 1000 de emisiuni radio si tv, peste 1500 de concerte , 8 Festivaluri ca director artistic, peste 30 albume ca producător artistic

De la prima lui formație PHOEBUS , de la Festivalurile de jazz neoficiale organizate în timpul facultății, până la emisiunile de televiziune cu Florian Pittiș și Florian Lungu, la 14 ani de albume cu formația Iris ca producător, colaborări cu Felicia Filip, Marius Popp, Johnny Răducanu, Laura Stoica,la realizarea primului festival de Jazz în România după 1990 cu Chick Corea , la aducerea în România a lui Ray Charles, James Brown sau Jimmy Smith și până azi când împlinește 26 de ani cu formația Mike Godoroja & Blue Spirit.

Mike a obișnuit publicul ca de fiecare dată să vină în întâmpinare cu o prospețime și cu o dorință de mereu nou. La fiecare festival sau turneu, echipa Blue Spirit alături de Mike Godoroja s-a străduit să propună publicului titluri de spectacole care să-l surprindă; să-l surprindă și să-l facă dornic să exploreze alături de Mike și echipa lui de artiști, aceste zone muzicale speciale pline de un potențial creativ realmente infinit.


Kudika
5 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.