Setari Cookie-uri

Coșmarul lui Adi Nartea - Cum a aflat actorul că are o tumoare pe creier: Mi-a spus că este ceva acolo...

Actorul Adi Nartea a trecut printr-o experiență dificilă atunci când a descoperit că are o tumoare pe creier. La doar 42 de ani, acesta a fost surprins de un diagnostic crunt, în urma unei căutări medicale inițiate din cauza unei urechi înfundate

Actorul român Adi Nartea, cunoscut pentru talentul său și rolurile memorabile în industria cinematografică, a trăit o adevărată dramă când a aflat de existența unei tumori pe creier. La doar 42 de ani, acesta a fost lovit de o veste cruntă, punându-l față în față cu un diagnostic șocant. Inițial, Adi Nartea s-a confruntat cu simptome minore, cum ar fi urechea înfundată, care, în aparență, păreau a fi trăsături comune. Cu toate acestea, un RMN recomandat de mama sa a dezvăluit o realitate înspăimântătoare: o formațiune tumorală în spatele ochiului - schwanom de trigemen.

„Am avut un an jumătate, chiar doi, mă chinuiam cu o ureche care se înfunda tot timpul. Singurul lucru care o mai desfunda erau niște aerosoli cu dexametazonă. Îmi amintesc și acum, eram desfundat, eram ok și am mers la Brașov și am trecut prin Predeal. La Predeal, mi s-a înfundat din nou și nu s-a mai desfundat. Tot ziceam că este deviație de sept și că trebuie să merg să mă operez și atunci mama mi-a zis să mă duc să-mi fac un RMN și m-am dus. Acela a fost un moment interesant, toată ziua de sâmbătă, 1 mai, nu o voi uita niciodată.

Citește și:

M-am dus dimineața, mi-am făcut RMN-ul. La RMN, pentru deviație de sept, trebuia să îmi pună ceva să-mi blocheze mandibula, să nu se miște. Când a venit asistenta, mi-a spus că nu îmi mai pune acel aparat la mandibulă, ci că o să-mi dea substanță de contrast. Nu înțelegeam de ce.Mi-a băgat substanța de contrast, am mai stat, după care, când am ieșit, am întrebat cum este. Asistenta se uita la monitor și îmi spune că nu poate să-mi zică rezultatul și că o să mă sune doamna doctor. A sunat doamna doctor pe numărul asistentei și mi-a dat-o la telefon.

Doamna doctor mi-a spus că este ceva acolo și să mă duc direct să îmi fac un CT.M-a întrebat dacă sunt cu mașina, i-am zis că da și îmi spune că nu e ok, că nu am voie să conduc după. M-am urcat în mașină și m-am dus la județean. Acolo erau vreo 5, 6 persoane care așteptau să facă CT. Cum am intrat pe ușă, m-au și chemat pe mine, direct.După ce mi-au făcut CT-ul, l-am întrebat dacă este ok și mi-a spus că o să-mi zică doamna doctor. M-am urcat în mașină, m-am dus la Brașov, la ai mei, le-am luat pe fete și ne-am întors în București, că aveam o petrecere de botez. Când m-am trezit dimineața, aveam mail de la mama, destul de mare, în care îmi explica că mi-a fost descoperită o formațiune tumorală care este în creier, era mai mult în spatele ochiului, visceral. Mi-a spus că a vorbit cu cumnatul meu ca să vadă care sunt căile de atac”, a povestit Adi Nartea, în podcastul lui Teo Trandafir.

Citește și:

Cu toate acestea, actorul nu a fost singur în această încercare. Sprijinul familiei sale și determinarea de a înfrunta acest crunt diagnostic au fost cruciale în procesul său de recuperare.

În plus, actorul a subliniat și alte simptome neobișnuite pe care le-a experimentat, cum ar fi senzația de furnicături în spatele ochiului sau reacțiile adverse la efort fizic intens.

„Tot timpul când mă duceam la dentist și stăteam cu gura căscată foarte mult timp, în momentul în care închideam, mă furnica foarte tare în spatele ochiului. Era o chestie care dura câteva secunde. De asemenea, după ce făceam sport intens, mergeam și la fotbal, când ajungeam acasă mi se făcea rău. Mă durea capul foarte tare și începeam să vomit. Acest lucru nu a fost neapărat corelat cu problema de sănătate, putea să fie și glicemia, tensiune, dar partea cu furnicatul nu am mai avut-o după ce am rezolvat problema”, a mai povestit actorul.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    9 Februarie 2024
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.