Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru a te bucura mai mult timp de hainele din piele

Citește în continuare și află cum poți să întreții hainele de piele pentru a te bucura de ele mai mult timp.

Hainele din piele reprezintă obiecte vestimentare extraordinare, cu personalitate, pe care le poți integra foarte ușor în orice ținută. Poți păstra un look clasic, cu o haină din piele, blugi și o bluză sau poți îndrăzni și poți potrivi o haină din piele cu o rochie diafană și bocanci pentru o ținută cu adevărat ieșită din comun.

Dacă și tu adori hainele din piele și vrei să te bucuri cât mai mult de acestea, în continuare îți vom prezenta câteva sfaturi despre cum să le întreții eficient, chiar la tine acasă.

Fără umiditate și căldură excesivă

Două dintre cele mai mari greșeli care afectează hainele de piele sunt faptul că nu le ferești de căldură excesivă și de umezeală. Astfel, niciodată nu spăla haina de piele în mașina de spălat. Dezastrul este aproape garantat, așa că nu face această greșeală. Poți intretine hainele de piele și le poți curăța apelând la alte metode, chiar în confortul casei tale.

Citește și:

Căptușeala hainei poate fi curățată foarte simplu separat, fără a fi nevoie să speli toată haina. Folosește un burete umed și un șampon sau un săpun obișnuit. Întoarce haina pe dos și curăța foarte bine căptușeala, fără a o îmbiba cu apă. Evită substanțele care ar putea face rău, așa cum sunt clorul, alcoolul sau alte substanțe decolorante sau agresive. După ce ai curățat bine căptușeala, pune haina la uscat într-un loc aerisit.

Tot legat de umiditate, îți putem spune și să ferești haina de ploaie sau zăpadă. Dacă nu poți face acest lucru, imediat cum ajungi în interior, șterge haina de apă foarte bine și las-o să se usuce natural, departe de căldură, pe un umeraș.

O metodă inedită, dar eficientă prin care poți reîmprospăta mirosul hainei de piele este să o pui la congelator pentru 48 de ore. Haina trebuie curățată foarte bine înainte, atât pe exterior, cât și căptușeala, și să nu fie deloc umedă. Rulează haina și pune-o într-o punga de plastic pentru congelator. După ce a stat 48 de ore la congelator, las-o în frigider pentru încă 12 ore, pentru a se dezgheța lent.

Citește și:

Foarte important este să ai grijă de piele prin aplicarea unor soluții speciale. Acestea sunt de tip balsam și se aplica de preferat prin pulverizare, pentru ca haina să fie acoperită uniform. După ce ai aplicat soluția, lasă haina la aer, însă nu în razele soarelui sau în căldură, timp de 24 de ore. Pielea va deveni din nou hidratată și frumoasă și te vei bucura mai mult de haina ta deosebită.

Depozitarea corectă a hainelor de piele

Nu doar felul în care cureți hainele de piele influențează durata lor de viață, ci și felul în care le depozitezi în dressing sau în șifonier. Având în vedere că pielea este elastică, este de preferat ca hainele de piele să fie așezate pe umerașe late sau rotunde, căptușite cu pânză sau catifea. Umerașele obișnuite din fier sau cele foarte subțiri vor lăsa urme care nu vor putea fi îndepărtate. Mai mult, dacă nu vei folosi haina o perioadă mai lungă, umple mânecile pentru a evita cutele inestetice. Locul unde vor fi amplasate trebuie ferit de razele soarelui, căldură excesivă și umiditate.

Citește și:

Totuși, în cazul în care au apărut unele cute, poți încerca să le îndrepți. Cum faci acest lucru? Așaza haina pe un alt umeraș, așa cum am menționat deja, pentru câteva zile. Dacă este vorba despre mâneci, le poți umple cu ziare sau hârtii, iar în câteva zile, cutele ar trebui să înceapă să dispară.

Așadar, dacă vrei să te bucuri mai mult de haina ta de piele, urmează cu încredere aceste sfaturi!

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.