Setari Cookie-uri

Advertorial Ce să faci la 20 de ani ca să fii milionar la 40? Caius Covrig îți spune pașii esențiali, pentru a obține succesul. 

Marii învățați ai economiei financiare mondiale consideră că felul în care acționezi la 20 de ani, determină avuția pe care o poți avea sau nu la 40 de ani. Desigur, lucrurile nu sunt deloc simple și vin la pachet cu o sumedenie de compromisuri sau renunțări la care, un tânăr de 20 de ani, reușește cu greu să renunțe.

România are, însă, un exemplu de tânăr milionar care, deși are doar 27 de ani, se poate lăuda deja că este un om de afaceri de succes. Caius Covrig, fost baschetbalist în prima ligă americană, actualmente antreprenor în România, a avut grijă să puncteze în activitatea sa profesională, dar și personală, câteva lucruri care s-au dovedit a fi determinante pentru, iată, prosperitatea lui.

Ce să faci la 20 de ani ca să fii milionar la 40?

„Din punctul meu de vedere, pentru a face performanță, ai nevoie de perseverență, motivație și să fii focusat pe a atinge apogeul propriului tău potențial. Motivația am avut-o de când eram mic, să fiu un baschetbalist foarte bun și să ajung în America, să joc în prima divizie. Mi-am dorit foarte mult să trăiesc acel 'american dream', pe care eu chiar l-am trăit și mi-a schimbat foarte mult percepția și viziunea asupra vieții mele, dar m-a și ajutat foarte mult să mă maturizez.”, declară omul de afaceri care vine, în continuare, cu o serie de sfaturi punctuale despre ce anume a făcut la 20 de ani ca să devină milionar.

1. A economisit pentru investiții

Economiile lui nu au rămas blocate pentru că, știm deja, banii sunt făcuți să circule. În acest sens, Caius Covrig a reinvestit tot ce a câștigat și economisit.

„Singurul motiv pentru care trebuie să strângi bani este pentru a avea ce investi. Pune-ţi banii pe care ai reuşit să-i economiseşti într-un cont securizat şi de neatins, pe care să nu-l foloseşti niciodată pentru nimic – nici măcar pentru urgenţe.”, explică afaceristul, Caius Covrig.

2. Concentrează-te pe câștig

Gândește-te ce joburi poți să faci, în așa fel încât să reușești să economisești cât să investești și, mai apoi, să produci. Câștigurile cer a fi transformate în venituri mai mari care apoi, neapărat, trebuie să fie investite.

3. Ia decizii

Decizia este secretul succesului. Ai încredere și ia decizii pentru tine. Focusează-te pe viitorul tău, caută cele mai bune soluții și variante de câștig, decide că acum este momentul și creează momentele oportune de a porni și excela.

4. Lasă eticheta. Investește în mofturi când îți permiți cu adevărat

Se spune că milionarul îl vezi după haine. Și nu te gândi că ele sunt scumpe. În trecutul unui milionar, nu vei regăsi, în niciun moment, o investiție care să depășească ceea ce el și-ar fi putut permite la acel moment.

„Adevărații oamenii bogați reinvestesc banii, nu-și finanțează mofturile pentru a se da mari.”, spune Caius Covrig.

5. Investeşte în tine și țintește sus

Citeşte, documentează-te măcar 30 de minute în fiecare zi, sau ascultă podcasturi relevante pentru tine în timp ce conduci.ia păreri și sfaturi avizate. Caută-ţi chiar şi mentori. Nu trebuie să fii un maestru în domeniul tău, dar trebuie să fii un „geniu” complet, capabil să vorbească pe orice subiect, fie el economic, politic sau sportiv. Transformă acţiunea de „a cunoaşte” în ceva la fel de important ca aerul şi pune dorinţa de a învăţa și persevera mai presus de orice.

Țintește sus, nu la un milion de euro, la 10 milioane. Dar totul cu dărurire și munca multă, chiar și de la 20 ani. Cu cât țintești mai sus, cu atât reușita va fi mai mare.


Kudika
30 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.