Setari Cookie-uri

Ioana Ginghină, compromisuri pentru a fi în lumea teatrului: Mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită

Ioana Ginghină și-a deschis sufletul și a vorbit despre perioadele dificile din viața sa, atunci când, studentă fiind, nu avea destui bani pentru a se întreține.

Ioana Ginghină este astăzi una dintre cele mai iubite actrițe, mereu cu zâmbetul pe buze, gata oricând să readucă zâmbetul pe buze oricui are ocazia să o întâlnească. Totuși, începuturile sale nu au fost ușoare, mai ales că a fost nevoită să facă anumite compromisuri pentru a se întreține și a putea rămâne în lumea teatrului.

Actrița a povestit cum, venind de la Sibiu, acomodarea în Capitală nu a fost ușoară. Ea a intrat la U.N.A.T.C. și încă din primul an a făcut figurație la Teatrul Ion Creangă, aici unde este și în prezent angajată.

„Am avut foarte mare noroc, de asta zic că norocul contează foarte mult în meseria asta și cred că în orice meserie. Am venit de la Sibiu într-adevăr, am intrat la facultate și pentru că dansam și cântam, am intrat cred că din anul întâi sau din anul al doilea în figurație, dar nici nu făceam fițe. Deci figurație la Teatrul Ion Creangă unde sunt până în ziua de azi.

Citește și:

Am început să joc în așa multe spectacole, dar roluri mici, încât cumva au fost obligați să mă angajeze, pentru că costam mai mult cu bucata decât dacă m-ar fi angajat. Cumva era: hai s-o angajăm că dăm mai mulți bani așa! Bine, s-a organizat concurs. Dar ăsta a fost marele atu. Și asta îi învăț pe mulți dintre tinerii din ziua de azi că nu am făcut fițe că nu am rol principal, că duc tava, că vai de mine!

Era chestie când faci figurație, de multe ori nu se știe când e nevoie de tine și atunci stai toată repetiția, nu vii de la 2 la 4 dacă de la 10 la 4 e repetiție, stai toată repetiția și s-ar putea să nu faci nimic în ziua aceea, că se repetă bucăți cu actorii. Dar eu doar pentru că respiram teatru și făceam ce-mi place, nu comentam. Și uite am stat cuminte, mi-am văzut de banca mea și m-am angajat relativ repede. Am 20 de ani pe cartea de muncă plus vreo 2-3 ani înainte.”, a mărturisit vedeta, pentru impact.ro.

Citește și:

Job-urile pe care le-a avut Ioana Ginghină

Ioana Ginghină a fost nevoită să își câștige banii de mică, astfel că ea a acceptat și job-uri plătite mai prost. În plus, actrița a făcut multe compromisuri și nu de puține ori a fost nevoită să mănânce pâine mucegăită cu margarină.

„Ai mei mi-au cumpărat un apartament. Au vândut apartamentul bunicilor de acolo și mi-au cumpărat un apartament și luam în gazdă pe cineva, mai luam o fată, îi închiriam camera și stăteam două fete acolo. De obicei colege de facultate. Și mai făceam bani. Eram promoteriță, unde era nevoie împărțeam flyere, împărțeam periuțe de dinți, mă îmbrăcam în clown. Nu am să uit în viața mea când eram îmbrăcată într-un clown și împărțeam flyere pentru o firmă care făcea petreceri pentru copii și a venit un băiat: «Doamne, te văd așa frumoasă, trebuie să te salvez!». Deși mie mi se părea foarte fun că te împrieteneai cu mai mulți promoteri, niciodată nu mi s-a părut că trag la jug, deci eu tot timpul munceam, am muncit de mică. De asta și cred că am atâta energie și aș face lucruri, pentru că întotdeauna am avut multe joburi.”, a mai povestit actrița pentru sursa citată mai sus.

Citește și:

Cu toate că banii nu îi ajungeau, Ioana Ginghină nu lipsea de la nicio petrecere. Ea prefera să mănânce mâncare stricată, decât să piardă un weekend de distracție.

„Da, aveam probleme financiare în sensul că nu aveam ce să mănânc și mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită. Dar ideea e că eu fiind la teatru puteam să merg la teatru gratis, mergeam de exemplu în discotecă și nu beam în discotecă, mă duceam în Regie și ne punea ștampilă din aia pe mână, ieșeam, beam la ultima bodegă acolo, că era mai ieftin și ne întorceam în din astea mai scumpe: în Dumars, în Max, din astea, dar numai dansam acolo. Cumva nu pot să zic că am simțit sărăcia, dar au fost perioade când efectiv nu aveam ce mânca. Preferam, dacă aveam niște bani, să-i dau pe o cola la bodega de lângă Dumars decât să îmi iau mâncare. Dă-o în colo de mâncare, lasă că mâncăm noi după aceea”, a mai menționat Ioana Ginghină.

Citește și:

Kudika
18 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


 DWMT La Conac anunță noi artiști pentru ediția de anul acesta

 

După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță cu entuziasm un alt val al lineup-ului său,... Kudika


Canapele living. Recomandări practice pentru achiziție

Avem pentru tine recomandări practice, care te vor ajuta să faci o alegere conștientă, luând în considerare dimensiunea, materialul și ergonomia. Află care sunt acestea!

...
Kudika
Turneul BORN PINK al trupei BLACKPINK, care a captivat lumea, ajunge pe marile ecrane, la Happy Cinema!

Cu un public de 1,8 milioane de participanți la concertele din turneu și recorduri globale doborâte, energia spectacolelor live ale trupei se mută în cinematografele din... Kudika


Motivul pentru care Adda a ajuns în conflict cu CRBL: „A vrut să mă pună la punct”. Ce s-a întâmplat între cei doi?

Motivul pentru care Adda a ajuns în conflict cu CRBL: „A vrut să mă pună la punct”. Ce s-a întâmplat între cei doi?

Adda a fost invitată în... Kudika


Oana Roman, aparițe provocatoare pe plajă

Oana Roman, apariții provocatoare într-o rochiță scurtă pe plajă

Oana Roman, mereu activă pe rețelele sociale, le ține pe admiratorii ei virtuali la curent cu activitățile... Kudika

Nadina a lansat o piesă nouă, “Sangele apa nu se face”, și este virală pe Tik Tok


Atât linia melodică, cât și versurile au fost compuse de către artistă, pentru a exprima profund iubirea dintre frați. Instrumentalul piesei a fost realizat de Alex Stoica și... Kudika