Setari Cookie-uri

Stiluri de adidași damă

Este o părere cu care cu toții suntem de comun acord că adidașii sunt cea mai comodă încălțăminte de pe piață.

Sunt utili, ușor de purtat, pot fi casual, pot fi smart, posibilitățile sunt infinite. Însă dacă aveți încă dubii în legătură cu alesul perechii ce vi se potrviește, în rândurile ce urmează vă vom prezenta stilurile existente de adidași pentru damă.

În vremurile noastre, există o gamă largă de încălțăminte, atât pentru damă, cât și pentru bărbați. Deși, trebuie să recunoaștem că modelele de adidași feminini sunt mai des întâlnite, mai colorate, cu modele mai speciale sau cu talpă groasă/platformă.

Astfel, haideți alături de noi în călătoria prin tărâmul pantofilor, tărâmul confortului tălpilor dumneavoastră, unde vă vom ajuta să vă hotărâți în materie de încălțăminte. Vom începe cu adidașii sport pentru femei.

Citește și:
  1. Adidași sport.

Adidașii sport se încadrează în două categorii: teniși și bascheți. După cum probabil vă imaginați din denumirea lor, aceștia provin din sporturile soră, anume tenis și baschet. Prima pereche de teniși a apărut în anul 1931 și a fost fabricată de o firmă celebră. Scopul acestora este de a oferi picioarelor confortul necesar pentru efortul depus în meciurile de tenis, având o talpă dreaptă și subțire, și un material ce nu urcă mai sus de glezne.

Bascheții pe de altă parte, la vremea descoperirii tenișilor, erau deja cunoscuți printre renumiții jucători ai vremii, fiind inventați în anul 1917. Cu o talpă groasă și susținere a gleznei datorită modelului tip „gheată”, bascheții sunt încălțămintea perfectă pentru sălile de sport sau terenurile aglomerate. Astfel, adidașii sport și-au căpătat popularitatea de-a lungul anilor și, pentru că se mândresc cu confortul pe care îl oferă, au început să fie purtați și de cei care nu sunt atleți.

Citește și:

Gama variată și vânzările substanțiale au determinat crearea acestora și în format adidași damă, adăugând culori vibrante și modele atrăgătoare. Aceștia pot fi purtați fie în activitățile din timpul liber, fie la birou într-o zi lejeră, de primăvară.

  1. Adidași de piele.

Pielea este cel mai folosit material în fabricarea de încălțăminte. Datorită faptului că este un material dur și care ține, acesta a fost adoptat și la crearea de adidași. De obicei căptușiți la interior și cu o talpă aderentă, adidașii de piele sunt recomandați zilelor mai reci. Aceștia pot fi purtați și pe vreme ploioasă, deoarece vă vor menține picioarele uscate.

Revenim la tema noastră, dama, și vă spunem că și în materie de adidași de piele există o gamă largă pe piață din care puteți alege. Trebuie numai să luați în considerare anotimpul pentru care doriți să achiziționați perechea, la ce o veți folosi, și bineînțeles, dacă vă este pe plac.

Citește și:
  1. Adidași de pânză.

Precum frații săi de mai sus, adidașii de pânză se încadrează și ei tot în categoria încălțămintei sport. De fel, sunt indicați mersului pe bicicletă, alergatului, sau sporturilor cu efort scăzut. Materialul lor este unul subțire, ce lasă piciorul să respire și ajută la o bună ventilație.

Adidașii de pânză sunt printre cei mai colorați, dacă nu chiar cei mai colorați din industrie, atrăgând toate privirile. Dacă sunteți în căutare de un adidas damă ușor, cu material respirabil și perfect pentru o zi călduroasă de vară, atunci acesta e alegerea potrivită.

  1. Adidași cu platformă.

Acum că v-am vorbit puțin despre cele mai cunoscute tipuri de încălțăminte, haideți să trecem și la talpă. Talpa pantofului dumneavoastră are o importanță foarte mare atunci când faceți alegerea decisivă, nu-i așa?

Citește și:

Ei bine, adidașii cu platformă sunt perfecți pentru doamnele de statură mai mică, pentru cele cu probleme medicale, în cazul încălțămintei cu platformă specială, dar și pentru un look în ton cu moda. Încep să apară din ce în ce mai multe astfel de perechi, care mai de care mai colorate, decorate și speciale. Din nou, vasta lor expansiune le permite doamnelor să aleagă dintr-o multitudine de modele, astfel încât să se facă remarcate la fiecare pas.

Recomandăm purtarea acestui tip de adidas la plimbări sau ocazii casual, fiindcă platforma nu este chiar cea mai comodă talpă în timpul alergării sau al sporturilor solicitante.

  1. Adidași high, mid și low.

În ultima categorie încadrăm adidașii high, mid și low. După cum denotă și denumirea lor, acești trei termeni se referă la lungimea materialului ajuns peste glezne. Să începem de jos, adidașii low. Aceștia sunt, de cele mai multe ori, supranumiți și teniși.

Citește și:

Fiindcă răspândirea lor a fost una mare de-a lungul timpului, acum s-a ajuns ca nu toate perechile ce se numesc „teniși” să fie și adecvate sportului. Cuvântul „teniși” se găsește foarte des în vocabularul oamenilor din zilele noastre. Ei asociază denumirea cu încălțămintea a cărui material nu ajunge mai sus de osul gleznei. Următoarea lungime de material trece încălțămintea în categoria mid.

Adidașii de barbati sau de dama mid sunt cei a căror susținere ajunge la jumătatea gleznei, fiind utili atât la sport, cât și la purtarea obișnuită. Se poate spune că sunt un pantof doi în unu. Și ultima categorie, adidașii high, aduc materialul pantofului deasupra gleznei. Așa cum am menționat și mai sus, aceștia se mai numesc și adidași „gheață”, fiind de obicei alegerea perfectă un meci rapid de baschet sau chiar pentru o zi de toamnă.

Citește și:

După toate aceste enumerări, merită să menționăm faptul că și în cazul adidașilor de bărbați, categoriile de încălțăminte sunt aceleași. Poate cu mica excepție de adidași cu platformă, care nu îi avantajează pe bărbații din viețile noastre.

Doamnelor, sperăm ca după citirea articolului să vă simtiți mai încrezătoare în alegerea perechii potrivite de încălțăminte, ținând în continuare cont de locul și activitatea pentru care o veți utiliza.

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.