Setari Cookie-uri

Brandul românesc Sofiaman lansează platforma Acasa merită ce-i mai bun

Brandul românesc Sofiaman lansează platforma Acasa merită ce-i mai bun, un demers educațional care încurajează românii să acorde o mai mare atenție calității hainelor de acasă.

Sofiaman, brand românesc cu tradiție de peste 25 de ani în confecționarea hainelor de casă și de somn, lansează platforma educațională Acasă merită ce-i mai bun, o inițiativă care își propune să schimbe obiceiurile de consum ale românilor, precum și pecepția legată de purtarea hainelor de casă și de somn. Totodată, această platformă este menită să ofere românilor informații avizate despre fibrele naturale din care sunt confecționate articolele Sofiaman, pentru a contribui la o mai bună înțelegere a rolului pe care acestea îl au în menținerea calității somnului, în protejarea pielii și, în general, în susținerea comfortului de acasă.

Demersul Sofiaman pornește de la un studiu de piață realizat în primăvara acestui an împreună cu iSense Solutions, prin care au fost identificate anumite aspecte înrădăcinate în obiceiurile românilor și anume, modul în care aceștia se raportează la hainele purtate în intimitatea casei.

Citește și:

Imaginea din societate, mai importantă decât cea de acasă

Deși românii cheltuiesc mai mult pe hainele purtate în societate, par să ignore importanța de a arăta bine și pentru cei dragi de acasă: 65% dintre români poartă haine de stradă învechite prin casă; 47% dintre respondenți au recunoscut că poartă haine cu mici defecte, rupte, decolorate sau pătate; 70% au declarat că cel mai adesea cumpără haine pentru sport și timp liber, dar când au fost întrebați când au cumpărat ultima dată o pijama, 33% au spus că ultima lor achiziție a fost în urmă cu mai mult de un an.

Platforma Acasa merită ce-i mai bun este un manifest Sofiaman prin care transmitem românilor să pună mai mult preț pe momentele de acasă. Românii sunt mai dispuși să investească în imaginea lor din societate, cea cu care se prezintă în exterior, însă când vine vorba de felul în care arată în intimitatea casei, lucrurile stau cu totul diferit. Tocmai acolo unde se află sursa noastră de energie, unde ne odihnim dupa o zi agitată, unde ne reântâlnim cu cei dragi, acordăm o importanță scăzută. Pentru că acasă nu ne vede nimeni. Noi ne dorim să schimbăm acest obicei și să promovăm calitatea veții de acasă, inclusiv în ce privește alegerea hainelor de casă sau în care dormim.”, a declarat Florin Cucu, General Manager Sofiaman.

Citește și:

Fibrele care îmbunătățesc calitatea somnului și confortul de acasă

Sofiaman își propune să crească interesul românilor pentru articole de uz casnic de înaltă calitate, subliniind în același timp moștenirea românească a companiei. Recunoscut pentru utilizarea fibrelor naturale de înaltă calitate în confecționarea hainelor de somn și de casă, Sofiaman este primul brand din România care a introdus pe piață materialele naturale de origine botanică. Confecționate din fibre naturale, de înaltă calitate, precum bumbac, bambus, eucalipt și modal (fag), produsele Sofiaman sunt special create pentru a ne aduce acel sentiment plăcut, pe care îl simțim când ajungem acasă, după o zi obositoare. Ceea ce este specific fibrelor botanice în general se referă la proprietatea lor naturală de termoreglare, de a permite corpului să elimine din surplusul de caldură sau să-și păstreze o anumită temperatură în funcție de necesitate. Această proprietate le face potrivite a fi purtate indiferent de sezonul în care ne aflăm.

Citește și:

A face din hainele de casă și de somn o parte din rutina noastră zilnică, ne poate ajuta să ne relaxăm mai mult și să îmbunătățim calitatea și durata somnului, ceea ce ne permite să maximizăm nivelul de energie pe întreaga durată a zilei., a completat Florin Cucu.

De la pasiune la obiective

Misiunea Sofiaman este să aducă odihnă și confort în toate momentele petrecute acasă, prin produse inovatoare din surse naturale și să educe publicul larg despre rolul hainelor de acasă. Fiecare produs Sofiaman este dezvoltat cu multă atenție și grijă, de la materialul folosit și tehnica de croit sau de coasere, până la starea pe care ar trebui să o confere atunci când este purtat. Compania acordă o atenție deosebită tehnicilor de producție ale materialelor cât mai prietenoase cu mediul și utilizării fibrelor botanice din care sunt fabricate acestea.

Citește și:

Obiectivul nostru este să introducem în piață produse cât mai naturale și prietenoase atât cu natura, dar și cu viața îndelungată, astfel încât să reducem cât mai mult impactul negativ pe care îl pot avea asupra mediului care ne înconjoară”, a concluzionat Florin Cucu.

Pentru campania educațională „Acasă merită ce-i mai bun”, compania Sofiaman a investit în jur de 100.000 de euro. Totodată, compania pregătește deschiderea unui nou magazin luna aceasta, dupa o investiție care se ridică la aproximativ 80.000 Euro.

În prezent, sunt create peste 8 milioane de produse cu semnătura brandului Sofiaman, comercializate prin intermediul magazinelor fizice și online, iar compania intenționează să dezvolte și game de produse cu noi categorii, precum lenjerii, textile de baie și accesorii.

Citește și:

Pentru mai multe detalii despre datele studiului puteți accesa acasa.sofiaman.ro.

Sofiaman este un brand românesc cu tradiție, cunoscut pentru calitatea hainelor de casă și de somn. Produsele Sofiaman sunt fabricate din fibre botanice precum cele de bumbac, in, bambus, eucalipt și fag (modalul), materiale naturale cu certificări internaționale, alese pentru proprietăți și atribute unice. Povestea Sofiaman a început cu o pijama simplă, din bumbac, produsă cu peste 25 de ani în urmă, într-un atelier de croitorie din satul Șoimănești, judetul Neamț. Sofiaman deține în prezent o rețea de 19 magazine la nivel național și are peste 300 de distribuitori locali, precum și o unitate proprie de producție. Pornind de la poziționarea de brand «Acasă merită ce e mai bun», confortul și odihna pe care fiecare persoană trebuie să le resimtă atunci când poartă haine de casă sau de somn stau la baza fiecărei colecții Sofiaman. De la modul în care sunt create, până la tehnica de croit și starea pe care o conferă atunci cand sunt purtate, produsele Sofiaman sunt concepute pentru a crește calitatea somnului și a momentelor petrecute acasă.

Citește și:

Despre fibrele naturale utilizate de Sofiaman în confecționarea hainelor de casă și de somn

Bambus - Bambusul este o fibră sută la sută naturală. Pe lângă faptul ca este antibacterian și hipoalergenic, bambusul are proprietăți termice aparte, încălzindu-ne bine iarna și răcorindu-ne plăcut pe vreme caldă.

Eucalipt - Fibrele de eucalipt elimină caldura corpului mai ușor, pentru că lasă aerul să circule, eliminând transpirația. Mai moale și mai elastic decât bumbacul și de 8 ori mai răcoros, eucaliptul are și proprietăți antibacteriene și igienice.

Bumbac - Fibrele lungi și netede ale bumbacului utilizat de Sofiaman oferă hainelor o rezistență mai mare cu trecerea timpului, dar și o senzație plăcută la atingere. Proprietățile sale ajută pielea să elimine transpirația, să respire și să rămână într-o stare de confort. Totodată, bumbacul este blând și delicat cu pielea sensibilă, fiind în mod natural non-alergic.

Modal (fag) - Fibrele netede ale fagului sunt extrem de moi și se simt foarte plăcut la atingere. Fibrele lungi de fag pastrează mult timp culorile, chiar și după spălări repetate. Cu proprietăți naturale deosebite, fibrele de fag ajută pielea să rămână uscată și să respire, fiind totodată o alegere inspirată pentru cei care au pielea sensibilă.

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.