Setari Cookie-uri

Eleganță versatilă: haine de zi, adaptate în ținute de seară. Cum poți face această tranziție

Moda nu are limite de gen, clasă socială, vârstă și nici nu ține cont de oră. Cei mai stilați dintre noi știu că nu se pot poticni în amănunte precum „în ce parte a zilei suntem?”. O ținută bine aleasă poate fi adaptată cu ușurință de la un look de zi la unul de seară. Și asta doar cu câteva modificări subtile, căci, desigur, detaliile fac diferența. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a transforma hainele tale preferate de zi în ținute spectaculoase pentru seri speciale în societate sau în grupul de prieteni:

Adaugă strălucire

Accesorizează-ți ținuta cu un colier statement, cercei sclipitori sau o brățară care să iasă în evidență, pentru a aduce câteva puncte de interes ținutei tale. Accesoriile cu pietre prețioase sau detalii metalice vor transforma rapid un look de zi într-unul de seară.

Joacă-te cu texturile

Alege materiale mai elegante și strălucitoare pentru ținuta de seară. De pildă, poți înlocui o pereche de blugi cu o fustă de catifea sau de mătase, ori poți schimba tricoul cu o cămașă simplă, albă, din bumbac, pentru un look sofisticat și rafinat.

Suprapune cu stil

Adaugă o jachetă sau un sacou elegant peste o rochie sau peste o combinație simplă de tricou și pantaloni. Acest truc nu doar că adaugă o notă de eleganță, dar îți permite și să fii pregătită pentru schimbările de temperatură din timpul serii.

Citește și:

Încălțăminte chic

O pereche de pantofi cu toc sau sandale cu detalii strălucitoare pot face minuni pentru a realiza tranziția dintre noapte și zi. Îți pot transforma instantaneu ținuta de birou într-una potrivită pentru o ieșire la cină. Important este să ții cont să alegi modele elegante, în culori neutre, care să se potrivească cu diverse articole vestimentare.

Detaliile fac diferența

Micile ajustări pot face marea diferență dintre o ținută de zi și una de seară, așa că nu uita să îți aranjezi părul. Poți să îți faci un coc sofisticat sau chiar niște bucle, dacă te pricepi. Important este să ai părul spălat și aranjat diferit față de cum l-ai purtat în prima parte a zilei.

Fii atentă la machiaj - experimentează

Un machiaj mai intens și un ruj într-o nuanță vibrantă îți pot transforma aspectul și pot aduce un plus de eleganță ținutei tale. Ține minte doar că, dacă ai plusat în zona ochilor, nu este cazul să evidențiezi și buzele cu o culoare închisă sau puternică. Una din două: ori buzele, ori ochii.

Citește și:

Șarmul unei poșete elegante

O poșetă clutch strălucitoare sau o geantă mini cu detalii elegante este accesoriul perfect pentru o ținută de seară. Alege o piesă care să completeze perfect outfit-ul și să atragă privirile.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro,...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.