Setari Cookie-uri

Donatii de sute de milioane de euro pentru reconstructia Catedralei Notre Dame de Paris

Guvernul francez va lansa, de asemenea, o campanie globala pentru colectarea donatiilor pentru reconstructie. Presedintele Emmanuel Macron a declarat luni seara "O vom reconstrui. Impreuna."

Marti dimineata oficialii au anuntat ca au reusit sa stinga incediul care a distrus partial Catedrala Notre Dame, simbolul Frantei. La doar cateva ore de la infern, donatiile au inceput sa curga, autoritatile au inceput sa faca bilantul daunelor, iar schelele au fost deja ridicate pentru a incepe reconstructia Catedralei.

"Parisians lose their Dame" - este titlul preluat de majoritatea ziarelor din intreaga lume. In Strasbourg, marea catedrala a orasului a batut clopotul pentru 15 minute in semn de solidaritate, informeaza washingtonpost.com.

Magnatul francez Francios-Henri Pinault a declarat ca familia lui va dona aproximativ 113 milioane. Cateva ore mai tarziu, Bernard Arnault, directorul conglomeratului de lux LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), ce mai bogat om din Europa, a promis un cadou de 226 de milioane de dolari.

Citește și:

Guvernul francez va lansa, de asemenea, o campanie globala pentru colectarea donatiilor pentru reconstructie. Presedintele Emmanuel Macron a declarat luni seara "O vom reconstrui. Impreuna."

Reprezentantii Foundation du Patrimoine, cea care finanteaza proiecte de patrimoniu din Franta, au declarat ca deja au adunat 2 milioane de euro.

De asemenea, Daniel Dines, CEO-ul start-up-ului romanesc UiPath, a anuntat recent, in cadrul unui eveniment al companiei care a avut loc ieri la Paris, ca firma va dona un milion de euro.

"UiPath datoreaza multe Frantei si culturii franceze. Este timpul sa oferim ceva inapoi Frantei. In numele UiPath, vreau sa ofer un milion de euro pentru reconstructia Notre-Dame." - a fost mesajul oficial postat de Daniel Dines pe Twitter.

Notre-Dame, catedrala a carei constructie a durat mai bine de 180 de ani, este cel mai vizitat monument din Paris, cu peste 12 milioane de persoane venind in fiecare an - aproape dublu fata de cei care viziteaza Turnul Eiffel.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.