Setari Cookie-uri

Singură de sărbători? Cele mai bune sfaturi să transformi singurătatea în bucurie

Lumea modernă ne-a pus în făța unor situații pentru care, poate, nu eram pregățiți. Este incredibil că, deși trăim la bloc sau într-o zonă unde suntem înconjurați de atât de mulți oameni, totuși ne simțim singuri, căci în această lume modernă pare tot mai greu să creăm legături profunde sau acea „plasă” relațională a micilor comunități. Singurătatea poate fi resimțită nu doar când nu ești într-o relație, ci și atunci când ești departe de familie sau te afli într-o relație în care... te simți singură, deși fizic nu ești. Iată câteva sfaturi strânse de la psihologi care să ne ajute să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă, indiferent de statusul nostru relațional.

Sentimentul de singurătate din preajma sărbătorilor apare atunci când în viața noastră au existat anumite evenimente cu impact emoțional. Fie este vorba de stres și muncă în exces (nimeni nu mă înțelege, toate responsabilitățile sunt pe umerii mei), de lipsa unei relații amoroase („mi-ar plăcea un Crăciun romantic” sau „îmi e dor de el”), de depărtarea făță de membrii familiei (când îi vizitezi prea rar), fie este vorba de pierderea cuiva drag (chiar și animal de companie).

Acest sentiment de singurătate îl resimțim ca tristețe, depresie sau simțim că ne-au lăsat puterile ori că suntem nedreptățiți într-un fel sau altul.

Sfaturi de la psihologi: cum să nu te simți singură de sărbători

Aranjează casa, astfel încât să simți atmosfera de sărbători

Chiar dacă crezi că „n-ai pentru cine” să aranjezi bradul și să decorezi casa, de fapt te-ai uitat pe tine. Este locul unde tu locuieșți, pe tine te așteaptă acele camere în fiecare zi. Și pentru tine trebuie să fie Crăciun.

Citește și:

Așadar nu rata să te bucuri de atmosfera atât de unică a acestei perioade. Alege lumânări parfumate (scorțișoară, citrice), niște cărți care să-ți dea aripi și încredere în viață, decorează bradul după cum simți, la fel și ferestrele, fă totul ca și când îl aștepți pe Moș.

Apoi fă-ți un cadou la care visezi de multă vreme, dar în făța căruia ai pus mereu alte responsabilități. Este timpul să te răsfeți.

Și nu uita că, în timp ce unii dintre noi se simt singuri de sărbători, pentru alții viața însăși este o sărbătoare.

Plănuiește câteva activități în fiecare săptămâna

Chiar dacă ești singură, sunt atât de multe lucrui frumoase de făcut și de văzut! Ia bilete la concerte, teatru, film, găsește un serial bun care să te binedispună și să te amuze, să îți țină atenția trează. Nu uita să citești măcar o carte pentru sufletul tău și încerca să ai măcar câteva ieșiri pe săptămâna.

Citește și:

Sigur ai câțiva prieteni buni cărora le-ai pregătit cadouri și ai vrea să îi revezi în preajma sărbătorilor. Vei petrece momente frumoase cu aceștia.

Mai mult decât atât, este posibil să ți-o fi rămas unele lucruri nefăcute. Poate ai vrut o carte de colarat pentru adulți sau să pictezi și n-ai avut timp de-a lungul anului. Trebuie să fie ceva ce ți-ai dorit să faci pentru tine, dar nu ai apucat. Acum a venit timpul!

Organizează o mică excursie

Poate că nu doar tu îți doreșți să evadezi din cotidian undeva la munte, într-un peisaj pitoresc, bucurându-te de căldura cabanei. Găsește câțiva prieteni și plecați în aventură!

Poate chiar mergeți la ski sau pur și simplu să vă relaxați, să va distrați.

Conectează-te cu familia

Chiar dacă membrii familiei sunt departe, încerca să te conectezi cu ei, fie prin apeluri simple, fie prin video. De asemenea, vizitează-ți frații, verișorii, chiar dacă au familii și copii. Bucuria copiilor ne molipsește adesea sufletele.

Citește și:

Sursa foto articol: Dmytro Buianskyi/ shutterstoxk.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.