Setari Cookie-uri

Primiți cu colindul? Nicolae Voiculeț aduce în playlisturi un cântec special de Sărbători

Sezonul Sărbătorilor este unul încărcat cu emoție, bucurie și magie, iar Nicolae Voiculeț aduce în playlisturi un colind special ce oferă bucurie și căldură inimii în această perioadă specială. „Deschide ușa, creștine", interpretată atât de emoționant de Nicolae Voiculeț la nai este un tribut adus spiritului Crăciunului și un cadou muzical pentru toți cei care iubesc sărbătorile de iarnă.

„Pentru mine muzica de Crăciun și colindele care vestesc Nașterea Lui Iisus sunt cele mai înălțătoare sunete ale României. Dacă ar fi după mine aș cânta această muzică și primăvara și vara. Vă doresc tuturor să vă bucurați și în acest an de Nașterea Celui care a venit pentru noi!", spune Nicolae Voiculeț.

A urcat pe scenă încă de la vârsta de cinci ani şi a cântat alături de orchestre mari ale vremii. A continuat prin a participa la cele mai prestigioase festivaluri de creaţie, unde a obținut de fiecare dată locul întâi, atât pentru maniera interpretării vocale, cât şi pentru cea dirijorale. Alături de naiul său a umblat cu tălpile goale prin lume, împărtăşind complexitatea naturii de a fi român. În urmă cu 30 de ani, Nicolae Voiculeţ a înfiinţat prima şcoală de nai din America de Nord, unde şi-a pregătit elevii să comunice în limbajul universal al naiului, muzica fiind unul din mijloacele de coeziune ale grupurilor, comunităţilor şi societăţilor, precum şi singura modalitatea de a anula diferenţele dintre ele.

Artistul, care a concertat în faţa a peste 65 de lideri de state, figuri regale şi nobiliare, cărora a avut privilegiul să le expună întreg procesul creativ al compoziţiilor sale, a fost decorat cu distincţia „Meritul Cultural al României în Grad de Cavaler", în sentiment de gratitudine pentru contribuţia adusă artelor, dar mai ales imaginii României, pe care o promovează pretutindeni în lume, cu dragoste şi respect pentru istoria şi tradiţiile poporului său. Pe parcursul celor 40 de ani de carieră artistică, Nicolae Voiculeț a primit nenumărate premii, distincţii şi onoruri, atât în ţară cât şi în străinătate.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.