Setari Cookie-uri

Cinci așteptări care îți sabotează viața

Așteptările nu au doar darul de a pune presiune asupra relațiilor de cuplu, dar și de a adăuga mai mult stres la provocările cotidiene și de a ne îngreuna drumul pe care îl avem de parcurs. E ca și cum am căra în spate un rucsac greu. Iată cinci tipuri de așteptări care îți sabotează viața.

Asteptari care iti saboteaza viat

Așteptări care îți sabotează viața

1. Toată lumea trebuie să mă placă

Nu e chiar așa nu. Fiecare persoană pe care o întâlnești are tot dreptul să nu te placă. Iar ceea ce crede despre tine este propria sa proiecție așa cum ceea ce crezi tu despre alții este proiecția ta. Când încetezi să îți mai dorești ca toată lumea să te placă, pui bazele unor relații solide și capeți o mai mare încredere în tine și implicit respect de sine. Îți dai ție și celorlalți libertatea de a fi autentici.

2. Viața va fi corectă

Viața în sine nu este nici corectă, nici nedreaptă și nici nu trebuie să fie. Viziunea ta despre cum ar trebui să fie viața și așteptările tale iluzia de nedreptate și corectitudine. Nimic și nimeni nu îți datorează nimic. Intotdeauna obții ceea ce meriți, însă nu neapărat în acord cu parametrii tăi de corectitudine.

Citește și:

3. Ceilalți îmi pot citi gândurile

Această așteptare este deosebit de problematică în relațiile de cuplu dar poate provoca probleme în toate aspectele vieții. Practic, dacă presupui că oamenii vor ști întotdeauna ceea ce încerci să spui, nu vei încerca să te faci înțeleasă ceea ce te va face să fii și să te simți...neînțeleasă. Ceilalți oameni privesc lumea mult diferit de tine. De aceea este nevoie să îți exprimi părerile și gândurile. Așa te conectezi cu ceilalți.

4. Cu cât am mai multe lucruri cu atât mă voi simți mai bine

Desigur, există lucruri care ne fac viața mai ușoară și mai plăcută. Totuși, nu cădea în capcana de a crede că obiectele aduc fericirea. Bunurile materiale nu te vor face fericită dacă nu poți găsi adevăratul lor înțeles. Dacă nu trăiești în conformitate cu valorile tale și nu te cunoști, din contră, te pot întrista. Dar dacă reușești să vezi că ești suficientă și minunată așa cum ești, te vei concentra asupra lucrurilor care dau sens vieții tale cu adevărat.

Citește și:

5. Nu voi eșua

Uneori aceasta este o motivație bună. Cu toate acestea, dacă te face să te concentrezi asupra eșecului, evită să îți spui asta. Când te concentrezi pe ceva mai măreț decât eșecul, nu te deranjează atât de mult dacă nu reușești. Nu vezi evenimentul ca pe un eșec, ci ca pe un pas în direcția dorită din care înveți ceva. Este firesc ca lucrurile să nu îți iasă uneori, mai ales atunci când testezi apele prima oară.

Sursa Foto: Shutterstock/ By Matva

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.