Setari Cookie-uri

Cele 3 cauze ascunse ale singurătății și depresiei

Este normal să te simți pierdută în viață la un moment dat

In 2019, mai mult decâ oricând, depresia, anxietatea și singurătatea sunt epidemii globale care afectează calitatea vieții și a bunăstării multor oameni din lumea civilizată.

În ciuda faptului că sunt mai conectați la nivel global decât oricând în istoria omenirii, suntem din ce în ce mai puțin conectați unul la celălalt ca ființe umane.

Oamenii - femei și bărbați- deopotrivă, par să fie mai singuri decât oricând. Unii dau vina pe tehnologie, alții pe stres, jobul solicitant sau chiar dietă. Există însă alte trei cauze despre care nimeni nu vorbește în mod deschis. Iată care sunt acestea.

1. Creșterea spirituală într-un mediu nepotrivit

Probabil că una dintre cele mai mari cauze ale singurătății, izolării, anxietății și chiar depresiei, în epoca modernă, este faptul că o persoană începe să se trezească iar cei din jur, nu.

Citește și:

Majoritatea oamenilor laudă creșterea spirituală fără să se gândească vreodată la consecințe. Trezirea la adevăr într-un mediu neadecvat poate fi dură. Crești spiritual, te desprinzi de vechile paradigmele și descoperi marile adevăruri ale vieții și nu ai cu cine să le împărtășești. Dacă te afli în această situație, nu dispera. Doar caută comunitățile spirituale din zona în care locuiești și întâlenște-te cu acei oameni.

2. Pierderea identității

Este normal să te simți pierdută în viață la un moment dat. Această perioadă este destinată reinventării și dezvoltării sinelui. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se blochează și nu mai știu cine sunt.

Unii oameni își reneagă ego-ul, ca pe ceva iluzoriu și negativ. Insă ego-ul este o parte integrantă a ta, este un organ spiritual.

Citește și:

Chiar dacă tu ești mai mult decâ ego-ul ău, ai nevoie ca acesta să fie sănătos pentru a putea interacționa cu ceilalți.

3. Lipsa unei vieți sociale sănătoase

Cele patru elemente-cheie ale vieții fiecărei persoane sunt sănătatea, munca, învățarea și socializarea. Lipsa uneia dintre acestea poate avea consecințe negative.

Ai nevoie să păstrezi echilibrul între aceste 4 elemente ale unui stil de viață sănătosă. Cu toate acestea, în societatea modernă, mulți oameni nu au cea de-a patra cheie și ignoră complet aspectul social al vieții lor.

O viață socială sănătoasă îți aduce conexiune, siguranță și căldură interioară. Inseamnă să îți dai voie să întâlnești oameni noi cu care să interacționezi și împărtășești expriențe.

Citește și:

Featured foto by Benjavisa Ruangvaree Art via Shutterstock.com

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.