Setari Cookie-uri

5 idei simple pentru relaxare la final de săptămână

După o săptămână încărcată la birou, abia aștepți să ai puțin timp și pentru tine. Iată 5 idei care să te inspire pentru zile relaxante și pe gustul tău.

Grija pentru propria persoană se transformă într-o prioritate pentru cei mai mulți dintre oameni. Ne dăm seama că nevoia de liniște și momente relaxante este din ce în ce mai mare, mai ales dacă ritmul săptămânii de muncă (nu de 4 ore) este alert și parcă doar weekendul rămâne disponibil pentru timp personal. În funcție de propriile gusturi, alegem să facem ceea ce ne încarcă bateriile cel mai mult, pe lângă odihnă.

Iată câteva idei simple pe care să le iei în considerare pentru relaxarea din weekend și care să nu îți consume nici resurse financiare importante.

Self care

La modă pe TikTok și în clipuri de prezentare, îngrijirea cu produsele potrivite, atât pentru păr, cât și pentru piele, sunt obligatorii dacă avem chiar și puțin timp la dispoziție. O mască pentru față, o aromă superbă pusă într-un mic difuzor și o cada baie plină cu apă la temperatură perfectă și spumă - un tablou care parcă te duce deja cu mintea la o liniște totală a minții și la echilibru.

Citește și:

Ai o anumită rutină de îngrijire? Asigură-te că o respecți. Ai obiceiuri mai puțin sănătoase? Self care este și despre a renunța la astfel de tabieturi și poți începe din weekend, nu neapărat de luni.

Răsfăț organizat

Dacă ești adepta mersului la salon, aceste zile de relaxare trebuie să fie despre tine. Vrei îngrijirea părului sau a unghiilor, a tenului și eliminarea aspectului inestetic? Alege un salon potrivit nevoilor tale. Mergi la masaj, la tratamente faciale și corporale sau la spa și, dacă simți nevoia, programează deja și următoarele întâlniri la astfel de centre wellness - te vei asigura astfel că nu sari peste aceste momente dedicate ție.

Întâlniri cu prietenii

Ai grijă și de cercul tău social. Relațiile cu prietenii trebuie întreținute și chiar dacă nu vă vedeți zilnic, tot este important să știți ce se întâmplă în viața celorlalți. Cel mai probabil, odată cu trecerea timpului prietenii se selectează singuri și cercul se va restrânge. Iar acest lucru este perfect normal, pentru că și prioritățile se modifică. Asigură-te că ai lângă tine oameni de la care ai ce să înveți și cu care te vezi măcar de două ori pe lună.

Citește și:

Cu toții suntem ocupați, însă măcar două ore se vor putea găsi pentru o întâlnire cu oameni dragi. Dacă vă ajută, vă puteți construi un obicei din a avea întâlnirea în aceeași zi (în fiecare vineri) și la aceeași oră, urmând să schimbați doar locul. Astfel, veți ști exact să nu planificați altceva.

Evenimente cool

Agenda orașelor mici este încărcată de evenimente interesante și chiar neașteptate, așa că dacă te afli într-un municipiu, cu atât mai mult nu ai cum să nu găsești ceva care să îți fie pe plac. Un concert, o expoziție, o ședință foto într-un lan de lavandă - toate sunt posibile și, de cele mai multe ori, accesibile ca distanță. Ia-ți și prietenii cu tine, pentru un plus de energie, dar nu uita să te bucuri de unele experiențe și în solitudine - timpul petrecut cu propria persoană este foarte potrivit pentru introspecție și pentru a te studia în diferite contexte sociale, de cele mai multe ori publice.

Citește și:

Relaxează-te pur și simplu privind oamenii și zâmbindu-le. Este un exercițiu minunat pentru a vedea deschiderea acestora, în cazul în care îți zâmbesc înapoi. Iar tu vei avea doza potrivită de fericire, pentru întreaga săptămână.

Dezvoltare personală

Citește ceea ce te pasionează, descoperă plăcerea muzicii noi sau înscrie-te la cursurile pe care ți le dorești. Pregătirea constantă sau cunoștințele acumulate în orice domeniu care te pasionează nu fac decât să îți lărgească orizonturile. Salturile personale au un impact pozitiv și asupra mediului profesional, astfel că vei descoperi noi abilități care să te ajute la jobul de zi cu zi.

Și pentru că la acest capitol vorbim de ordonarea priorităților, este important să ordonăm și mediul care ne înconjoară. Poți include pe agenda zilei o scurtă repriză de curățenie, pentru ca totul să fie curat și aranjat și astfel să te simți perfect în spațiul pe care ți l-ai creat.

Citește și:

O productivitate direcționată către propria persoană conferă o stare de bine și o mai bună calitate a vieții. Cum prinzi puțin timp liber, fă exact ceea ce îți dorești sau ceea ce corpul îți cere. Dacă simți nevoia să te relaxezi, lenevește o zi în pat, dacă tot vrei să te apuci de sală, mergi acum. Atenția la starea ta de bine primează, iar respectarea anumitori dorințe proprii are efect pozitiv pe termen lung și pe toate planurile.

Sursa Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.