Setari Cookie-uri

4 sfaturi simple despre cum să-ți ajuți partenerul să consume zilnic mai multe lichide

Consumul de lichide scade semnificativ în perioada sezonului rece. Citește aici 4 sfaturi simple pe care le poți pune în practică pentru a-ți ajuta partenerul să consume zilnic mai multe lichide.

Cu toții știm că trebuie să bem cât mai multe lichide zilnic pentru o bună funcționare a organelor. Dacă femeile par să facă un efort în acest sens, de dragul sănătății, dar și al frumuseții, bărbații nu par a fi la fel de ușor de convins. Așa că noi te vom ajuta să-ți convingi partenerul să consume mai multă apă cu doar 4 idei ușor de pus în practică.

Mulți dintre noi avem ideea greșită că dacă nu bem apă înseamnă că pur și simplu nu ne este sete. Se pare că acest lucru nu este tocmai adevărat, motiv pentru care trebuie să știm să ne ascultăm semnalele transmise de organism. Trebuie să recunoaștem faptul că pe noi, femeile, unul din lucrurile care ne-au convins să consumăm mai multă apă zi de zi a fost ajutorul pe care aceasta îl oferă pielii, părului și unghiilor noastre.

Citește și:

Chiar dacă știm cu toții faptul că un nivel optim de hidratare menține volumul sanguin normal și electroliții echilibrați, că ajută la transportul nutrienților, la digerarea alimentelor și la menținerea funcționării rinichilor, se pare că majoritatea bărbaților nu sunt suficient de motivați pentru a consuma minimul recomandat de 2 litri de lichide pe zi.

Iată câteva modalități de a-ți încuraja partenerul să bea mai multă apă zilnic:

  1. Pune apa la îndemână

Hai să recunoaștem: în special atunci când ajungem acasă, majoritatea dintre noi nu ne dorim decât să ne relaxăm. Nu ne place să cărăm baxuri pe scări, nici să înlocuim sticla de apă goală din frigider, așa că un dozator de apa este fix de ce ai nevoie. Este cea mai simplă modalitate de a avea mereu la îndemână apă rece, fără a depune niciun efort. Designul elegant al acestuia îl face ușor de încadrat în orice casă sau birou, iar pentru suplimentarea de apă ai nevoie doar de încheierea unui abonament.

Citește și:

O alternativă de dimensiuni mai mici sunt cănile filtrante pe care le poți ține pe masa din bucătărie sau în frigider și care îți oferă apă filtrată în doar câteva momente. Trebuie doar să fii atentă pentru a schimba filtrul la timp, conform indicațiilor producătorului.

  1. Diversifică sursele de lichide

Știi că nu trebuie să consumi doar apă pentru a-ți păstra nivelul optim de hidratare? Vei putea avea aceleași beneficii consumând ceai, limonadă, cafea, lapte, sucuri de fructe sau de legume sau chiar sifon și apă minerală.

Îți mai amintești cum, în copilărie, consumai cu plăcere un pahar de sifon cu siropul de fructe preferat? Poți face și azi acest lucru, cu apă minerală sau chiar un aparat care îți prepară sifon la tine acasă. Pe piață regăsești siropuri de fructe de la diferite branduri consacrate sau poți apela chiar și la țăranii din piață care au pe tarabe diferite astfel de produse.

Citește și:
  1. Ai mereu în casă legume și fructe bogate în apă

Pentru a ne putea lua aportul de vitamine și nutrienți, specialiștii recomandă consumul fructelor și al legumelor de sezon. Însă, din fericire, acestea sunt bune și pentru a suplimenta consumul zilnic de lichide.

Astfel, poți consuma struguri, pepene verde, pepene galben, portocale, piersici, castravete, salată verde, varză, ridichi, spanac, dovlecel, conopidă, apio și roșii. În felul ăsta, îți poți ajuta partenerul să consume mai multe lichide, având mereu în casă fructele și legumele menționate. Le poate consuma ca atare sau în diferite sucuri sau salate.

  1. Gătește mâncăruri cu sos

Tocanele de legume, cu sau fără carne, sunt mâncăruri care, nu numai că ajută la suplimentarea cantității de lichide consumate, dar te și ajută să stai departe de gătit câteva zile.

Citește și:

Pe lângă legumele folosite, care au un conținut mai mare sau mai mic de apă, în tocănițe adaugi apă și suc de roșii, bulion sau roșii pasate. Astfel, întreaga familie va consuma mai multe lichide, fără a depune niciun efort în acest sens. Supele și ciorbele sunt, de asemenea, surse excelente de hidratare, iar dacă partenerul tău le consumă cu plăcere, poți încerca noi rețete din cărțile de bucate sau din mediul online.

Punând în practică sfaturile de mai sus, îți vei ajuta partenerul să evite deshidratarea și vei consuma și tu mai multe lichide, fără a depune niciun efort.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.