Setari Cookie-uri

Motive pentru care e bine sa consumi miere de Manuka - aliment minune

Aplicata pe taieturi si rani la nivel cutant, mierea de Manuka are proprietati antibacteriene. Mai mult, aceasta este un supliment alimentar ideal.

Relatia mea cu mierea naturala dateaza inca din copilarie. Vecinii de langa casa bunicilor se ocupau cu cresterea albinelor, asa ca ma rasfatau in fiecare vacanta cu miere delicioasa - desertul meu preferat - proaspat preparata.

Cand am crescut, am incetat sa o mai consum atat de des, insa am folosit-o in continuarea la tratamentele pentru ten si par, care au facut minuni.

De curand, insa, mi s-a vorbit de mierea de Manuka. Celebra miere de Manuka, cea mai populara si cea mai premiata din lume, cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antivirale si antiseptice. Albinele culeg nectarul din florile arbustului Manuka, originar din Noua Zeelanda, iar din acest nectar se prepara miere de un portocaliu opac si are un gust usor caramelizat, de eucalipt.

Miere de Manuka

Miere de Manuka din Australia Miere de Manuka din Noua Zeelanda Miere de Manuka

Citește și:

Motive sa consumi miere de Manuka

Motive sa consumi miere de Manuka sunt mai multe decat iti poti inchipui, insa proprietatile antibacteriene si farmaceutice sunt cele care starnesc interesul.

Are proprietati antibacteriene. Peste 20 de ani de cercetare, inclusiv studiile facute de profesori din Noua Zeelanda si Germania, atesta faptul ca mierea de Manuka are propietati antibacteriene ce o califica pentru a fi folosita in scopuri medicale - efect antibiotic, acnee, herpes, candida, infectii cu stafilococ auriu, ingrijirea dintilor si gingiilor, reducerea inflamatiilor, ciuperci ale unghiilor, etc.

Are proprietati farmaceutice. UMF (unique manuka factor - factorul unic al mierii de Manuka) are menirea de a indica puterea antibacteriana a produsului. Mierea de Manuka cu UMF 10+ are proprietati farmaceutice, iar mierea cu UMF intre 10+ si 25+ este folosita in spitalele din Noua Zeelanda, Australia, Franta, Marea Britanie si Japonia.

Citește și:

Creste imunitatea. Mierea de Manuka trateaza: dureri de gat, alergii, sinuzita, raceala si gripa, migrene, afte, ofera energie, imbunatateste somnul si ajuta la intretinerea sanatatii ochilor.

Ce vindeca mierea Manuka

Stiam ca mierea este un aliment care face minuni si ca este cel mai des utilizata in tratarea gripei si in tratamentele pentru ten si par, dar descrierile pentru mierea de Manuka m-au facut sa inteleg si mai bine rolul acestui produs apicol.

Uz intern: febra, bronsita, sinuzita, arsuri gastrice, dureri de gat, rinita, gastroenterita, afectiuni parodontale, astm, tenie, elimina placa dentara si are efect anti-carii. Mierea Manuka distruge bacteria Heliobacter Pylori.

Uz extern: plagi chirurgicale si infectate, arsuri de gradul I si II, leziuni, psoriazis, herpes, muscaturi de insecte.

Uz cosmetic: riduri, acnee, par uscat.

Citește și:

Miere de Manuka este originala, raw, neprocesata si 100% naturala, importata de la cei mai importanti producatori din Noua Zeelanda si Australia.

Sursa Foto Front Page: Pexels

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.