Setari Cookie-uri

5 motive pentru care este important ceea ce mănânci

Dacă îți dorești să ai o alimentație sănătoasă, iată motivele pentru care ar trebui să o faci.

Un stil de viață sănătos înseamnă o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, în grăsimi sănătoase și alimente neprocesate. O alimentație nesănătoasă, care se bazează pe mult fast food, dulciuri, alimente prăjite, grăsimi, provoacă un dezechilibru organismului și, pe termen lung, efectele încep să se cunoască.

Pe lângă dezechilibrele din organism, iată alte 5 motive pentru care este esențial să fii atent la ceea ce consumi zi de zi.

1. O alimentație sănătoasă presupune un corp sănătos

Ai un organism care funcționează într-un mod optim atunci când ții cont de nevoile lui și îi oferi alimente sănătoase, asigurându-i nutrienții, vitaminele și mineralele necesare. Astfel, poți preveni boli grave precum diabetul, bolile de inimă, obezitatea.

Citește și:

De asemenea, și starea ta generală este mai bună, eviți disconfortul provocat de balonare și flatulenta și organele tale funcționează la cel mai înalt nivel.

2. Ai un nivel crescut de energie

Ceea ce consumi influențează, fără îndoială, nivelul de energie pe care îl ai. De exemplu, printre alimentele sănătoase, care îți oferă energie și au și un gust nemaipomenit, se află ciocolata neagră. Alege o ciocolată cu un procent cât mai mare de cacao - astfel, te asiguri că mănânci sănătos, îți satisfaci nevoia de a consuma dulce și îți crești și nivelul de energie.

De asemenea, printre alimentele sănătoase, care te ajută în ceea ce privește starea de energie și îți pot îmbunătăți performanțele, se află nucile si semintele, afinele, verdeturile (spanacul, urzicile, pătrunjelul, leușteanul, mărarul), peștele (mai ales somonul, sardinele si macroul, fiind bogate în Omega 3), legumele si fructele proaspete, ouăle, cerealele integrale și nu numai. Este important să consumi cât mai des aceste alimente, în varii combinații, oferindu-i organismului tău din toate grupele de alimente.

Citește și:

3. Îți menții greutatea corporală

Fără îndoială că toată lumea urăște dietele, iar un stil de viață sănătos nu presupune, nicidecum, o dietă. De aceea, în momentul în care ești atent la ceea ce îți pui în farfurie - dar și la cantitatea pe care o consumi - îți creezi un stil de viață sănătos pe termen lung și nu o dietă.

Astfel, ținând cont de aspecte precum cantitatea și calitatea hranei, poate fi destul de ușor să reușești să îți menții greutatea corporală, fără să te lupți cu probleme de tipul kilogramelor în plus.

4. Ai grijă de sistemul tău imunitar

Alimentația sănătoasă este în strânsă legătură cu sistemul imunitar. Vitaminele și mineralele contribuie la funcționarea în parametri normali a sistemului imunitar. Astfel, organismul tău, datorită alimentației sănătoase, se va putea apăra de bolile și infecțiile care apar de cele mai multe ori neprevăzut.

Citește și:

5. Îți poți prelungi viața

Nu în ultimul rând, fiindcă o alimentație sănătoasă poate preveni apariția anumitor boli, contribuie, implicit, și la prelungirea vieții și, respectiv, la menținerea calității acesteia. Astfel, în momentul în care adopți o alimentație sănătoasă, adopți un stil de viață sănătos și, implicit, o șansă mai mare de a fi sănătos și de a trăi mai mult și mai bine.

Așadar, este important ceea ce mănânci nu doar pentru a arăta bine și a reuși să-ți menții greutatea, ci și pentru a fi sănătos, longeviv, pentru a avea un nivel crescut de energie pe durata întregii zile.

Astfel, renunță la ideea de dietă și creează-ți un stil de viață sănătos, care să implice o alimentație bogată în nutrienți, vitamine și minerale, dar și o hidratare corespunzătoare și mișcare (fie că mergi la sală, fie că alergi sau doar te plimbi zilnic, este important să ții cont și de acest aspect, pe lângă alimentația sănătoasă, și să îți pui corpul în mișcare zi de zi, indiferent cât de puțin, pentru tonifiere și pentru a reuși, în adevăratul sens al cuvântului, să ai un stil de viață sănătos).

Citește și:

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.