Setari Cookie-uri

Cum ne menținem pielea hidratată pe tot parcursul verii: o rutină practică și ușor de urmat

Strategia? Descoperirea texturilor și a ingredientelor potrivite pentru sezonul cald, care nu încarcă pielea și pe care le putem utiliza pentru a ne pregăti corpul pentru perioada verii!

CP

Când ne gândim la vară, pe măsură ce începem să renunțăm la straturile de haine și încălțăminte, ne dăm seama imediat că ne concentrăm atenția pe două produse cosmetice corporale: anticelulitice și de protecție solară. Cu toate acestea, înainte, este important să verificăm starea pielii noastre. Și nu doar a tenului, care primește îngrijire 365 de zile/an, ci și a corpului nostru.

În timpul verii, avem tendința de a acorda prioritate protecției solare fără să ne dăm seama că aplicarea produselor de hidratare corporală este deosebit de importantă în această perioadă a anului”, spune Dr. Natalia Jiménez, dermatolog și partener Neutrogena® Skin Health Lab, care ne ajută să înțelegem de ce este atât de important să ne hidratăm pielea în timpul verii.

Citește și:

Potrivit mediculului, atunci când mergem la piscină și plajă, este normal ca pielea să se deshidrateze din cauza radiației solare și a expunerii la apă. Utilizarea cremei hidratante pentru corp devine prioritară. Însă majoritatea oamenilor evită să aplice crema hidratantă. „Temperaturile ridicate fac mai dificilă respectarea rutinei cu aplicarea cremei de corp, deoarece asociem utilizarea acesteia cu o senzație neplăcută, lipicioasă”, menționează dermatologul.

Din aceste motive, este important să acordăm importanță hidratării pielii corpului și să revizuim rutinele și produsele utilizate, pentru a ne asigura că acestea sunt cele mai potrivite pentru vară. Cu Dr. Natalia Jiménez trecem în revistă cele mai bune rutine de hidratare pentru vară:

Citește și:

Ce tip de produs de hidratare pentru corp este cel mai indicat în timpul verii?

Din cauză că pielea noastră este mai deshidratată în timpul verii, este recomandat să alegem produse hidratante care conțin ingrediente active eficiente care captează și rețin apa în epidermă: glicerină, acid hialuronic și ceramide, printre altele.”

În plus, este esențial ca formularea galenică a produsului să permită absorbția rapidă pentru a evita o senzație lipicioasă, astfel încât să ușureze procesul și să facă utilizarea zilnică mai atractivă. Un bun exemplu de produs care combină ingrediente cu o capacitate mare de hidratare și o textură ușoară, cu absorbție rapidă este:

Loțiune de corp Neutrogena® intens hidratantă cu absorbție rapidă

Citește și:

Această loțiune, dezvoltată împreună cu dermatologii, potrivită pentru pielea uscată, se absoarbe rapid și conține formula exclusivă norvegiană®, îmbogățită cu glicerină hidratantă care triplează hidratarea profundă a pielii1 timp de 48 de ore. Ingredientele ajung până la 10 straturi2 în piele pentru a oferi hidratare acolo unde este cel mai necesar și pentru a proteja pielea împotriva agenților externi care o usucă. Cu o singură aplicare, chiar și cea mai uscată piele devine catifelată și netedă. Pe zi ce trece, ne vom simți pielea mai hidratată, mai sănătoasă și mai radiantă.

ATENȚIE! Acest produs este esențial pe timpul verii, deoarece textura sa, deși cremoasă, intră instantaneu în piele, fără a lăsa o senzație grasă. Formula sa ne permite să ne îmbrăcăm imediat după aplicare.

Citește și:

Preț recomandat*: 34,99 RON

Mersul desculț, clorul, sandalele... Picioarele tale sunt cele mai afectate vara?

Picioarele sunt una dintre zonele corpului care suferă cel mai mult vara, din cauza încălțămintei care le expune mai mult și pentru că ne aflăm în contact mai frecvent cu agenți potențial agresivi din mediul exterior, cum ar fi clorul din piscină. Prin urmare, este necesar să le acordăm o atenție deosebită, să avem grijă de hidratarea lor și să remediem calusurile care, pe lângă faptul că sunt inestetice, pot provoca disconfort la mers”.

Pentru picioare bine îngrijite în timpul verii, este recomandat să alegeți ingredientele potrivite. În plus față de uree, pe care o vom folosi în principal atunci când predomină calusurile, glicerina și alifia sunt interesante datorită proprietăților lor hidratante, și, de asemenea, bisabololul (care are proprietăți regenerative)”.

Citește și:

TRUC ANTI-LENE!

De obicei, le ofer pacienților mei două recomandări pentru utilizarea cremei de picioare. Pe de o parte, să folosească produse cu absorbție rapidă și, pe de altă parte, să le aibă la îndemână pe noptieră, astfel încât să nu aibă scuze să le aplice”.

Crema Neutrogena® pentru îngrijirea picioarelor cu absorbție rapidă

Este un exemplu de produs ideal pentru vară din punctul de vedere al compoziției și absorbției rapide. Este dovedit științific că hidratează picioarele uscate timp de 24 de ore, menținând în același timp o textură ușoară, care permite absorbția imediată fără a lăsa o senzație grasă.

Preț recomandat: 32,49 RON

Care este cea mai bună rutină de hidratare corporală pe timp de vară?

Citește și:

În perioadele în care ne expunem la soare și pe plajă, ideal este să aplicați crema hidratantă pentru corp atunci când vă întoarceți acasă și înainte de a merge la culcare. Desigur, înainte de a ieși afară și în timpul zilei, vă recomand să aplicați protecție solară pentru a stimula hidratarea.”

În condiții de expunere la soare și la umiditate ridicată, este necesar să modificăm puțin și rutina de îngrijire facială. Pentru rutina de noapte, recomand produse cu o capacitate mare de hidratare, dar cu o textură lejeră, pentru a evita pielea strălucitoare neatractivă și predispoziția la acnee”. Iată produsele care îndeplinesc aceste cerințe:

Gelul hidratant pentru față Neutrogena® Hydro Boost

Conține acid hialuronic și trehaloză de origine naturală. Formula sa ușoară, fără ulei și non-comedogenică este ideală pentru pielea normală și mixtă.

Preț recomandat: 80,99 RON

Ar trebui să folosim cremă de mâini și în timpul verii?

Căldura este unul dintre cei mai mari dușmani în aplicarea cremelor, în general. Dar nu trebuie să ne gândim instant că acestea vor fi lipicioase, deoarece există produse perfect compatibile cu căldura. Și trebuie folosite! Mâinile, pentru că sunt foarte expuse, tind să se deshidrateze în timpul verii. În plus, avem tendința de a nu fi consecvenți în utilizarea cremei de mâini. Recomand produse cu absorbție rapidă cu agenți hidratanți puternici”.

Crema de mâini Neutrogena® cu absorbție rapidă

Este o cremă de mâini bogată în glicerină și vitamina E, care oferă hidratare și protecție de lungă durată, cu o textură ușoară, non-grasă.

Preț recomandat: 21,49 RON

Rutina de îngrijire a buzelor se modifică vara? Pot suferi acestea arsuri solare?

Buzele reprezintă una dintre zonele feței care, în afară de nas, sunt cele mai arse de soare. Din acest motiv (și lipsa obiceiului de a le proteja de radiațiile solare), sunt adesea asociate cu leziuni precanceroase (keratoză actinică) și chiar cancer de piele. În general, vedem acest lucru la pacienții cu piele deschisă la culoare și vârstă înaintată, care au o expunere acumulată ridicată la soare”.

Pentru a ne proteja buzele, balsamurile cu SPF sunt eficiente și ar trebui încorporate în rutina de hidratare în timpul verii. Utilizarea lor poate preveni îmbătrânirea pielii și cancerul de piele. Deși SPF-ul ideal este 50+, în cazul buzelor, deoarece produsul urmează să fie reaplicat destul de frecvent, recomandăm produse cu niveluri SPF mai mici (cum ar fi SPF 20 sau 30). Personal, recomand acele produse care sunt incolore și în format stick, precum balsamul de buze de la Neutrogena”.

Balsam de buze Neutrogena® cu formula norvegiană pentru îngrijirea buzelor

Acest balsam de buze stick oferă o ameliorare imediată și de lungă durată pentru buzele uscate și crăpate. Balsamul are o formulă hidratantă, care calmează și îmbunătățește aspectul buzelor și întărește bariera lor naturală de protecție, datorită formulei norvegiene.

Preț recomandat: 15,99 RON

1) Indice hidratant, la 1 oră după aplicare

2) Straturile superioare ale epidermei

* Prețul poate varia în funcție de distribuitor

@neutrogena_ro

https://www.neutrogena.ro/

#NeutrogenaKnowsMeWell

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.