Setari Cookie-uri

Piese de mobilier modular: creeaza-ti casa de vis!

Era in care traim, mereu pe fuga, fara timp inutil pierdut, ne aduce in fata nevoii de organizare - cat mai practica si cat mai versatila, care sa se adapteze dupa orice tip de spatiu, chiar si el in schimbare. Redus totul la un singur cuvant: economie (ca e de timp, de bani sau de spatiu).

Piesele de mobilier de baza sunt tot mai recreate in aceasta idee, capabile sa se integreze perfect in spatii atat mari, cat si mai mici, dupa nevoi. Ca sa nu iti faci de fiecare data mobila la comanda, sa cheltui destul de multi bani oricand te muti sau vrei o schimbare de decor in locuinta ta.

Timpurile in care traim ne-au adus inclusiv mobila care sa faca fata tuturor acestor provocari, mobila de calitate care sa poata intra in randul oricarei idei de reorganizare a spatiului: mobila modulara (compusa din mai multe module independente).

Simpla si rafinata, dar extrem de versatila, care sa poata fi retransformata, ca niste piese de LEGO, in noi piese de decor sau mobilier practic de baza. Acel tip de mobilier care sa tina pasul cu imaginatia si ideile tale de casa noua sau spatiu vechi reinventat. Hai sa il descoperim impreuna!

Dulapuri modulare: cuburi de mobila colorate

Stii acele dulapuri suspendate sau comode ori dulapuri simple, dar care vin intr-o singura piesa, cu o compartimentare initiala deja creata din fabrica, asa cum l-au vazut „creatorii” sai. Sertarele si compartimentarea lor nu pot fi schimbate, reorganizate. Well, vremea lor a cam apus, din fericire.

Citește și:

Probabil ai observat deja pe piata acele cuburi de mobilier extrem de versatil, care pot fi suprapuse sau dispersate intr-o camera dupa bunul plac si propriile idei. Acestea sunt cele mai reprezentative piese de mobilier modular, foarte utile si simpatice, capabile sa recreeze orice spatiu si sa se incadreze in orice incapere moderna: de la camere de zi pana la camera copilului, de la locuinte proprii pana la gradinite, scoli si chiar camere de hotel.

cuburi de mobilier modular pentru dulapuri

Vezi si alte modele de cuburi modulare

Un astfel de cub poate fi lasat ca atare, intr-un colt al camerei: in interior iti pui lucruri si obiecte ce necesita depozitare, iar in exterior, deasupra cubului, poti pune o perna moale de scaun si sa il folosesti ca pe un taburet. In genul scaunelor tip cutii organizatorice. De asemenea, un cub de mobilier modular este perfect ca sa iti creezi dulapul dorit dupa bunul plac: poate fi creat unul cu patru cuburi modulare suprapuse, ca un patrat, sau cu doua la baza si un cub suprapus – ai prins ideea, tine de imaginatie. Oricum ar fi, arata bine si de efect, plus ca iti organizeaza foarte bine spatiul.

Citește și:

Coltare si canapele modulare tip 3 in 1

Acestea sunt piese de mobilier de baza care, prin versatilitatea pieselor, pot fi recompuse, restructurate, reasezate – separat sau impreuna.

Sa presupunem ca ai avea la un moment dat nevoie sa separi canapeaua sau coltarul, sa adaugi o piesa si unui alt spatiu mai mic. Si, ca sa nu mai dai banii pe o minicanapea sau un coltar mai mic sau chiar fotoliu, iei o piesa dintr-o astfel de canapea creata din module si o rearanjezi in spatiul nou. Iar la piesa de canapea veche, poti adauga un alt modul, dupa un nou decor al camerei, eventual, sau o poti lasa ca atare.

Cele mai interesante piese de mobilier modular in privinta canapelelor si a coltarelor le reprezinta canapelele modulare cu 4 locuri compuse din doua coltare mai mici, tot modulare. Asemenea canapele pot fi despartite oricand si oricum si pot crea diverse alte piese de mobilier. Poti crea si o saltea extinsa si comoda din piesele ei. Sunt canapele mari si de aceea, prezinta o multitudine de posibilitati de combinare si recombinare in alte si alte piese. Cum spuneam, intocmai ca la niste piese LEGO, dar mai mari.

Citește și:

canapea modulara tip 3 in 1: canapea, coltar, saltea comoda Vezi mai multe modele de canapele si coltare modulare

Un coltar sau o canapea modular(a) poate fi refacut intotdeauna dupa nevoi, fara sa fie nevoie sa (mai) cheltui bani. Gasesti module de canapele atat ca piese de baza, cat si ca module pentru colturi.

Scaune in sistem modular tip fagure

Deosebit de creative si in posibilitati multiple de combinare sunt scaunele modulare tip taburet, ca niste buturugi decupate in forma de faguri. Acestea se imbina minunat in tot felul de designuri, pentru a crea un fel de bancute sau pot fi utilizate ca piese separate.

Desi sunt piese simple, au un efect foarte dragut in plan vizual si schimba complet orice incapere. Mai ales o locuinta in stil minimalist, redusa la simplitate absoluta, dar cu functionalitate.

scaune modulare hexagonale in dispunere tip fagure
Vezi si alte piese de mobilier modular

Rafturi modulare in forme dragalase sau cu mesaje simpatice

Si la nivel de rafturi te poti juca cu piese modulare: unele sunt simple, in diverse forme usor de imbinat intre ele, altele sunt cu desene sau cu mesaje imprimate in functie de destinatia rafturilor: bucatarie, dormitor, birou.

Citește și:

Sunt extraordinar de dragute rafturile tip module in forma de casute. Sunt create in general din lemn natur, simplu, sau din pal in culori neutre. Oricum ar fi, creeaza un decor foarte dragalas si plin de farmec, fac din orice incapere un loc cozy si totusi functional. Poti sa le pui pe pereti pur si simplu pentru decor, cu obiecte si decoratiuni plasate pe ele sau le poti utiliza si cu scopuri mai practice: pentru carti sau obiecte utile care au un design aparte.

rafturi modulare pentru redecorare functionala in multiple posibilitati

Vezi si alte modele de rafturi versatile

Fie ca esti student sau chirias sau ai locuinta proprie, pe care simti nevoia adesea sa o redecorezi sau sa o modifici constant dupa noi trenduri de home & deco sau dupa propriile idei, nu (mai) este nevoie sa investesti de fiecare data in mobila noua, care sa se adapteze spatiului pe care il schimbi sau noilor idei de organizare. Mobilierul modular este de un real folos pentru tine, nu necesita reinvestitie si noi cheltuieli pentru mobila de baza.

Citește și:

Cu piese de mobilier modulare, ai posibilitatea sa iti creezi piese de mobilier unice, adaptabile in functe de necesitatile si dimensiunile oricarei incaperi de care dispui. Sa faci spatiul tau cat mai original si, totodata, functional.

Sursa front photo: SomProduct

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.