Setari Cookie-uri

Puloverele din mohair și din cașmir se poartă mult în acest sezon

Nu există vară fără rochii vaporoase și nici iarnă fără pulovere pufoase. Și, uneori, există sezoane în care se întâlnesc și fac casă bună împreună și unele și altele. Mai mult despre ce tricotaje se poartă și cum să le asortezi în toamna și iarna acestui an, vorbim mai jos.

Este un sezon al bogăției, al opulenței de detalii, al eclectismului în linii, texturi, culori. Un sezon al contrastelor de materiale, de culoare, de influențe și stiluri. Un sezon în care nu porți să nu încerci moda ca manifest al femeii curajoase! Iar asta se vede de la costumele androgine din paiete până la fustele vaporoase purtate cu geci de piele și bocanci!

Și se vede și în felul cum se poartă tricotajele, unele dintre piesele ce definesc sezoanele reci.

Ce modele de pulovere se poartă în toamna asta? Vom vorbi despre liniile și croielile propuse de designeri, până la culorile cel mai de întâlnite pe catwalk sau felurile de lână și împletituri ce au atras atenția. Și, desigur, vom vorbi despre cum se poartă ele cel mai expresiv, interesant și specific lui 2018.

Citește și:

Și, pentru că vorbim despre specificitate, află că s-a pus mult accentul pe pulovere din mohair și cașmir, cât mai pufoase, mari, largi și lungi. Sunt călduroase, sunt confortabile și sunt tare interesante în asortări! Și, ca să te conving, m-am documentat cu privire la trendurile actuale și am căutat în magazinele noastre online cele mai tari modele de tricotaje din cașmir și mohair, cu care să fii o divă sofisticată și când porți banalii tăi blugi!

Tricotaje cât mai pufoase dar și sofisticate: mizează pe ele!

Înainte de a menționa exact ce modele de pulovere se poartă în toamna asta, dă-mi voie să spun că este sezonul layerelor. Este sezonul asortării în straturi, cât mai multe, eclectice și cât mai interesante ca mixuri de texturi. Iar când vine vorba de pulovere din mohair și cașmir, ai deja texturi ce ies în evidență și adaugă un plus de structură ținutei tale, indiferent care este ea: cu pantaloni, stofe groase, materiale metalice sau falduri și volane feminine.

Citește și:

pulovere din mohair și cașmir

Alege pulovere din mohair de aici

Te invit să descoperi asortări interesante de pulovere din mohair și cașmir cu stofe, falduri fluide și inserții de luciu metalic la Calvin Klein. Aici puloverele mari, oversize, cu ochiuri mari, lejere, iar look-ul cu totul a fost supradimensionat.

Același vibe a transmis și Balenciaga, casa de modă ce a inventat layeringul în 2018! Practic, aici modelele de tricotaje din cașmir și mohair sau din lână au fost asortate cu toate texturile și țesăturile posibile, de la ecosez, la alte tricotaje, fâș, blană, animal-print, piele și catifea.

Există, desigur, și varianta cealaltă propusă de designeri. O sugestie de lux accesibil, de asortare a modelor de pulovere din mohair și cașmir, ce urmăresc linia corpului, cu paiete, rochii și fuste cu mix de imprimeuri, falduri mătăsoase, satin, inserții multe de blană și piele. De exemplu, Balenciaga și Lanvin au mers pe pulovere scurte sau mulate pe gât, purtate cu fuste midi, plisate, eterice, curea pe tale și cizme lungi.

Citește și:

Iar Chloe, Louis Vuitton și Coach au mers pe aceste variante în care stilul trimitea la moda hippie și nomadă a anilor 60-70, dar mult mai luxoasă, mai căutată. Pe nomad și etnic au mers și Isabel Marant, Sacai și Etro, unde adesea modelele de tricotate din cașmir și mohair au defilat în layere, cu franjuri și îmbinări de patternuri.

Pulovere din mohair și cașmir: se poartă pentru un lux accesibil!

Și apropo de sofisticare și lux, trebuie să vezi colecția semnată Prabal Gurung, în care modele de tricotaje din cașmir și mohair sunt completate de pene de struț. Aici tricotajele sunt groase, ample, cu ochiuri mari, în culori tari, extrem de feminine! Și, chiar și atunci când nu a creat feminin, Prabal Gurung a obținut tot un rezultat elegant și sofisticat. Creatorul a asortat și pulovere pe gât cu pantaloni Cargo, stiletto și manșoane de blană. Pentru că despre asta e vorba în acest sezon! pulovere din mohair și cașmir

Citește și:

Vezi mai multe modele

Este vorba despre asumarea de a transforma și cele mai purtate și purtabile piese în elemente ce ies în evidență, ce atrag privirile. Tibi, Zimmermann și Fendi au mers pe asortări monocrome, minimaliste, aproape monastice, de pulovere din mohair și cașmir lungi și largi, completate de fuste midi sau lungi și cizme ce se pierd pe sub fustă. Dacă vorbim despre ce modele de pulovere se poartă în toamna asta și cum se poartă ele, acest trend este unul major pentru anul ăsta!

Fustele midi sau lungi, flu-flu sau croite drept, amintind de moda anilor 80, cu pulovere adesea cu umeri mari, mâneci interesante sau dimpotrivă tricotate lălâi și cizme lungi, adunate pe glezne, cu vârf ascuțit și tocul specific anilor 80. Tot în anii 80 s-a pierdut și Miu Miu ce a asortat pulovere din mohair și cașmir cu blugi prespălați, multe centuri pe talie și coafuri tapate, bufante, ca în acea perioadă. Madonna trebuie să se simtă tare tânără în acest sezon!

Citește și:

Pe lângă multe tricotaje din cașmir și mohair, creatorii de modă au mers și pe lână groasă, chunky, combinată adesea cu straturi de haine matlasată, șaluri imense de lână sau stofă de lână și asta într-un fel de ”Echipament de supraviețuire”. Desigur, mixurile au rămas la fel de sofisticate și luxoase, feminine și Glamour, fiind completate de texturi metalice, pantofi și sandale cu toc.

Dacă observi, trendurile trasează un sezon al sofisticării. Până și tricotajele sunt piese de rezistență. Nimic nu e banal. Nimic nu e trecut cu vederea. Totul trasează tabloul unei femei creative, explozive, interesante. Al unei femei sofisticate care prețuiește luxul accesibil. Lux accesibil am descoperit și în noua colecție a brandului românesc, Sense, în care tricotajele premium cu cașmir sunt eminamente feminine, cu croieli atipice și inserții decorative interesante.

Citește și:

Designerul român ce semnează linia Sense, Andreea Tincu, a creat tricotajele acestui sezon tocmai pentru a rezona cu femeia actuală, propusă de designerii internaționali. Timeless, elegantă, luxoasă, care prețuiește confortul dar și prețurile bune, versatilitatea, o femeie sofisticată, effortless și feminină. Așa ca tine!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.