Setari Cookie-uri

Povestea brandului de haine creat de Lionel Messi

Fotbaliștii sunt adesea pasionați de modă, iar nu puțini sunt și cei care au încercat o afacere în domeniu.

Unul dintre ei este Lionel Messi, jucătorul argentinian care a câștigat tot ce se putea câștiga în fotbal. Argentinianul a profitat de faima sa și are propriul brand de haine.

Brandul se numește chiar "Messi" și vinde haine de bărbați ca jachete, hanorace, pulovere, pantaloni, tricouri, dar și accesorii cum ar fi prosoape de plajă, halate, lenjerie intimă, șosete și portofele. Brandul Messi nu produce încălțăminte, deoarece Leo Messi are un acord exclusiv cu o altă companie, Adidas.

În momentul în care a creat acest brand, Messi și-a dorit ca prețurile să nu fie exagerate, în așa fel încât hainele să poată fi cumpărate de cât mai mulți oameni. Compania a apărut în 2018, iar de dezvoltare se ocupă Ginny Hilfiger. Ea a lucrat în trecut pentru Tommy Hilfiger și FILA și are o experiență bogată în lumea modei. În proiect este implicată și Maria Sol Messi, sora mai tânără a fotbalistului, care are rolul de Brand Manager.

Citește și:

E important de menționat că Messi nu este acționar în această companie, el fiind implicat doar cu imaginea sa. Conform contractului, el primește 12% din toate vânzările, cu un minim garantat de 4 milioane de euro. Asocierea se încheie în decembrie 2024, iar până în acest moment nu au existat informații despre o posibilă prelungire.

La începutul lui 2023 însă, compania s-a listat la bursă, unde a sperat să vândă acțiuni în valoare de 66 de milioane de dolari, după ce a scos la vânzare 1.5 milioane de acțiuni. Cert este că firma este pe minus, iar vânzările de haine nu au mers la fel de bine precum se anticipa, acesta fiind și motivul pentru care se încearcă aducerea unor investitori, în așa fel încât fondurile să fie folosite pentru o promovare mai agresivă. Listarea la bursă s-a produs tocmai după ce Messi a câștigat Cupa Mondială cu naționala Argentinei, pentru a profita de mediatizarea existentă și de simpatia pe care suporterii din toată lumea o au pentru fotbalist.

Citește și:

Leo Messi, unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie

Leo Messi este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, iar palmaresul său vorbește de la sine. Este jucătorul care a câștigat de cele mai multe ori în istorie Balonul de Aur. Acest lucru s-a întâmplat de șapte ori până acum, în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021. Sunt șanse mari ca Messi să își treacă în palmares și al optulea Balon de Aur, potrivit cotelor publicate pe NetBet pariuri fotbal (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!). Messi are o cotă infimă să primească acest trofeu: 1.14 și este mult mai bine cotat decât Erling Haaland (cota 5.00), Kevin de Bruyne (cota 41.00) și Karim Benzema (cota 51.00).

Dincolo de palmaresul individual, Messi a câștigat și toate trofeele posibile cu echipele de club și naționale. Este campion mondial cu naționala Argentinei în 2022, alături de care a câștigat și Copa America. La nivel de club, are patru trofee de Champions League cu FC Barcelona, e dublu campion în Ligue 1 cu PSG și are zece titluri în palmares cu FC Barcelona în La Liga.

Citește și:

Din această vară, Messi joacă la Inter Miami, unde a avut un început în forță. A mai câștigat de șapte ori Cupa Regelui Spaniei și tot de șapte ori și Supercupa Spaniei. Supercupa Europei a ridicat-o de trei ori, tot cu FC Barcelona, iar tot de trei ori a reușit să se impună și în Campionatul Mondial al Cluburilor.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări.

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.