Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate 7 ritualuri de infrumusetare de-a lungul timpului

Frumusetea si preocuparea pentru un aspect fizic placut si ingrijit au fost pe lista de prioritati ale oricarei femei (sau barbati!) inca de la inceputurile timpurilor.

Este recunoscuta din Antichitate preferinta sotiei imparatului Nero, Poppaea, pentru baile in lapte de magarita care o ajutau sa isi pastreze tineretea si frumusetea, si este un lucru bine stiut ca la coada fiecarui alai cu care se plimbau de-a lungul si de-a latul Imperiului Roman, se afla intotdeauna o turma din aceste blande dobitoace. Insa lucrurile au evoluat, iar in zilele noastre ciudatenia ritualurilor de infrumusetare a depasit cu mult aceasta faza. Acum vorbim despre tratamente faciale-vampir (promovate de Kim Kardashian) sau sauna vaginala, indelung laudata de Gwyneth Paltrow. Ritualurile de infrumusetare ciudate exista inca de cand au inceput sa isi faca loc in sufletele noastre germenii nesigurantei, orgoliul sau dorinta de rasfat. Iata asadar o scurta enumerare a celor mai cunoscute.

ritualuri de infrumusetare Foto: Valua Vitaly, Shutterstock

Citește și:

7 ritualuri ciudate de infrumusetare

1. Dejectiile de crocodil

Locuitorii Romei sau ai Greciei Antice considerau ca dejectiile de crocodil au proprietati miraculoase anti-aging si deseori le foloseau, fie ca masca faciala, fie ca baie corporala totala in acestea, pentru o piele radianta si rejuvenata.

2. Urina de camila

Femeile din Peninsula Arabica foloseau, pentru o podoaba capilara bogata si sanatoasa, urina de camila, in care isi inmuiau cu regularitate parul.

3. Dieta pe baza de tenii

La inceputurile secolului al XX-lea a fost la mare moda o dieta pe baza de tenii. Persoanele interesate inghiteau o pilula care continea chisturi de tenie, care aveau sa creasca in organism si sa concureze cu acesta referitor la nutrientii absorbiti, producand astfel organismului un deficit nutritional. In momentul in care scaderea ponderala era atinsa, persoanele ingiteau oalta pilula, care se presupune ca ar fi inactivat parazitii. Aceasta “dieta” (care mai are adepti si in zilele noastre) este, insa, extrem de periculoasa, din cauza faptului ca teniile pot creste pana la 7-8 metri si, pe langa faptul ca sunt extrem de greu de eliminat, pot provoca o serie de alte probleme de sanatate, cum ar fi epilepsia sau dementa.

Citește și:

4. Frunze de betel pentru buze rosii

Femeile din India antica mestecau in mod constant frunze de betel pentru a-si pigmenta buzele cu rosu. Insa efectele asupra dintilor erau dezastruoase, acestia fiind macinati de carii dentare. Si in prezent, in anumite parti din Asia, insa se mai practica un obicei asemanator: multi oameni inca prefera sa mestece un amestec de frunze de tutun, seminte de betel si lamaie verde, care insa le poate cauza cancer oral, potrivit specialistilor.

5. Blush din gandaci

Nefertiti, renumita regina a Egiptului Antic, isi crea singura propriul blush, dintr-un amestec de argila si gandaci zdrobiti. Aceasta tendinta a castigat numeroase adepte de-a lungul anilor.

6. Alternativa la demachiant

Gainatul pasarilor are proprietati asemanatoare unui demachiant, multumita guaninei, un compus care curata tenulin mod natural. In plus, gainatul pasarilor poate fi o extrem de eficienta masca purificatoare, eficienta in a reda tenului stralucirea dupa o zi intreaga de purtat makeup. Gheisele foloseau gainat de privighetoare pentru a-ti inlatura la sfarsitul zilei machiajul aplicat din abundenta.

Citește și:

7. Peruci unsuroase

Femeile nobile din Evul Mediu care nu se bucurau de o poboaba capilara bogata si conform tendintelor timpurilor respective, apelau deseori la peruci si mese de par, care erau fabricate dintr-un suport de lemn peste care se lipea parul artificial, folosindu-se untura de vita ca adeziv. Din pacate, mirosul acestora atragea sobolanii, lucru pentru care s-au inventat custi pentru peruci, care sa le tina la distanta de atacul flamand al rozatoarelor. Pur si simplu, la sfarsitul zilei, femeia nobila isi inchidea in cusca peruca pretioasa.

Foto prima pagina: SvetlanaFedoseyeva, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.