Setari Cookie-uri

8 cerinte obligatorii pentru un gentleman modern

Portretul barbatului ideal

Gentlemanul este o specie pe cale de disparitie. Prin gentleman intelegem nu (doar) acel domn care arata intotdeauna potrivit, ci mai degraba este vorba de atitudine. Exista o zicala celebra care spune ca diferenta dintre un barbat si un baiat este pretul jucariilor. Poate ca da.

Atunci care este diferenta dintre un barbat si un gentleman? Manierele! Acestea sunt absolut necesare pentru a merita denumirea de gentleman insa nu sunt suficiente. Si pentru ca vorbim de domni in adevaratul sens al cuvantului si nu de Feti-Frumosi care vad zmei in oglinda, iata care sunt celelalte calitati pe care trebuie sa le detina un domn.

1. Un domn trateaza intotdeauna oamenii cu respect

Pare mult mai usor de zis decat de facut. Traim intr-o societate diversa insa prin cat de bogata e lumea prin caracteristicile individuale ale fiecaruia dintre noi, pe atat este de plina de prejudecati.

Citește și:

Etichetam si ne comportam cu oamenii in functie de aparitia fizica acestora, de rasa, etnie, culoare, religie, inclinatie politica sau sexuala, alegeri personale si o sumedenie de alte trasaturi. In functia de eticheta pusa, ne purtam in consecinta.

Un domn, regula de altfel valabila si pentru doamne, va trata pe toata lumea cu respect, indiferent cat de diferite sunt opiniile sale de cele ale interlocutorului.

foto shutterstock gentleman in costum

2. Un domn stie sa isi argumenteze pozitia

De multe ori, viziunile diferite ale oamenilor duc la discutii incinse si, la nivel macro, la conflicte si situatii politice tensionate. Intr-un grup restrans, un domn va sti intotdeauna sa isi argumenteze parerile in asa maniera incat nu doar sa isi sustina punctul de vedere dar nici nu va jigni pe nimeni pentru opinii diferite sau chiar opuse.

Citește și:

3. Un domn nu se va lasa calcat in picioare

De la a respecta parerea celuilalt pana la a repeta Da, da, da ca o jucarie cu resort stricat e cale lunga. Desigur ca un domn va putea sa contracareze orice argument insa nu va accepta o jignire cu capul plecat.

In acelasi timp, nu sunt rare conflictele fizice si pumnii aruncati in stanga si in dreapta din cauza unui comentariu prost plasat sau din cauza unei priviri obraznice.

Insa violenta nu este cu siguranta o solutie, fie aceasta fizica si verbala, iar un domn in adevaratul sens al cuvantului nu are in apanaj astfel de obiceiuri primitive.

4. Un domn stie sa isi accepte si sa isi recunoasca greselile

Nimeni nu s-a nascut perfect si cel mai probabil, perfectiunea nu va fi atinsa niciodata de o fiinta umana, fie si doar prin prisma faptului simplist ca exista atatea pareri diferite asupra perfectiunii. Insa este dovada de maturitate psihologica si de eleganta spirituala ca o persoana sa isi recunoasca greselile si sa invete din ele.

Citește și:

E mai simplu, cu siguranta, sa dai vina pe altcineva pentru erorile facute iar acest lucru se intampla de multe ori chiar si in relatiile de dragoste dar este nedrept, neproductiv si infinit mai las.Un domn adevarat nu va da vina niciodata pe femeia din viata lui sau pe oricine altcineva.

5. Un domn isi va respecta intotdeauna relatiile

Indiferent ca e vorba despre o poveste de dragoste, relatia cu familia sau grupul de prieteni, gentlemanul va sti sa le a corde atentie si sa isi aseze prioritatile in asemenea maniera incat toate acestea sa existe in echilibru in viata sa.

Acest lucru va fi aproape imposibil sa cateva compromisuri din loc in loc, si un dram de diplomatie insa domnul adevarat va sti cum sa faca fiecare persoana draga sa se simta speciala si pretuita, chiar si de la distanta.

6. Un domn are grija de imaginea lui

O tinuta prezentabila poate deschide uneori mai multe usi decat ne inchipuim. Pentru a reflecta o anumita atitudine, hainele nu au nevoie sa fie scumpe. De multe ori, in astfel de cazuri, nu platim neaparat pentru calitate cat platim pentru eticheta. Prin urmare, un domn stie sa se imbrace corect fara sa isi gaureasca iremediabil bugetul.

Citește și:

Multe dintre greselile vestimentare pe care le fac o parte din barbati pot fi calea cea mai sigura catre un esec, atat din punct de vedere sentimental cat si profesional. Nu exista un manual de imbracat corect, pur si simplu este necesara respectarea unor reguli foarte simple.

Pantalonii scurti, camasile cu maneca scurta, culorile aprinse, imprimeurile foarte evidente, sosetele colorate si tricourile cu mesaj au doua destinatii: adolescenta sau concediul. In rest, un domn va sti cum sa aleaga nu doar modele potrivite pentru haine, ci si materialele.

7. Un domn va cauta in permanenta sa se imbunataeasca

De la prima respiratie si pana la ultima bataie a inimii, viata este o lectie. Important este sa stim sa profitam de ea si sa invatam in fiecare zi. Prin urmare, un domn isi va cultiva in permanenta mintea si va cauta sa isi largeasca intotdeauna orizonturile, sa iasa din zona sa de confort si sa aiba experiente noi.

Citește și:

8. Un domn este independent din toate punctele de vedere

Unul dintre primele aspecte la care ne gandim atunci cand vorbim despre independenta este cel financiar. De fapt, acesta nu este chiar atat de important si pana la independenta financiara, un gentleman va sti sa fie independent in spatiul privat.

Pentru a merita din plin apelativul de domn, trebuie sa stie cum sa aiba grija de el si sa traiasca singur. Aspiratorul, aragazul si masina de spalat nu sunt dotari ale doamnelor ci ale locuintelor si fiecare dintre domni trebuie sa stie sa le foloseasca singur.


foto prima pagina shutterstock domn in costum

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.