Setari Cookie-uri

10 mantre magice care ajuta in vremuri grele

In loc sa le lasi sa iti guverneze viata, este indicat sa intervii in momentul in care gandurile negative stresante pun stapanire pe tine.

In timpuri incarcate de tensiune si anxietate, cu totii avem cateva arme secrete care sa ne ajute sa facem fata stresului si sa ne ajute sa ne relaxam, fie ca privim cateva fotografii amuzante, sau ascultam melodii care ne linistesc si ne incarca de voie buna, fie ca citim poezii sau citate care ne aduc un sentiment de armonie si intelepciune in minte si suflet sau apelam la exercitii de meditatie care ne ajuta sa gasim o urma de liniste si calmitate, in pofida tumultului ce ne inconjoara.

mantre

Foto: lassedesignen, Shutterstock

In loc sa le lasi sa iti guverneze viata, este indicat sa intervii in momentul in care gandurile negative stresante pun stapanire pe tine. Incearca sa folosesti cateva fraze linistitoare sau sa rostesti cateva cuvinte speciale care sa aseze lucrurile in perspectiva si sa te ajute sa iti mentii echilibrul atunci cand te simti coplesit/a. Cata vreme stresul exista doar in mintea noastra, tot in noi trebuie sa gasim puterea sa-l gestionam corespunzator, altfel ii permitem sa ne imbolnaveasca sau sa ne incarce cu temeri sau griji. Daca ne calmam mintea, vom reusi sa stapanim si stresul. Asa ca data viitoare cand simti ca incep sa te copleseasca gandurile stresante (mai ales cand mintea ta incepe sa proiecteze lucruri negative in viitor), incearca sa rostesti aceste mantre, care te vor ajuta sa iti linistesti mintea, sa scapi de furie si negativitate si, intr-un final, sa te intelegi si sa te iubesti mai mult.

1. Si aceasta va trece.

2. Exista un scop in durerea pe care o simt acum.

3. Ceea ce pare ca e sfarsitul este de fapt un nou inceput.

4. Nu trebuie sa fac rabat de la convingerile mele pentru a fi plin/a de compasiune.

5. Cand imi pun ordine in ganduri, imi pun ordine in viata.

6. Esecurile nu ma definesc, ci ma conduc spre constientizarea unor noi perspective.

7. In loc sa ma concentrez pe furie, ma concentrez pe vindecarea durerii.

8. Ce e mai bun de-acum urmeaza.

9. Frica este doar o invitatie catre iubire.

10. Chiar si in cele mai rele zile devin un pic mai puternic/a.

Alege cateva mantre care se potrivesc situatiei in care te afli, rosteste-le in gand sau in soapta, scrie-le pe post-it-uri si lipeste-le prin casa sau scrie-le in jurnalul in care iti impartasesti de obicei preocuparile, temerile si sperantele, pentru a te ajuta in procesul de vindecare.

Daca le adaugi unui ritual de meditatie, vei observa cu siguranta efectele pozitive la nivel fizic si mental, o stare de bine deplina, cu ajutorul careia vei ajunge sa iti cunosti sinele mult mai profund. Linistea mentala te va ajuta sa ai o perceptie mult mai buna asupra vietii si a lucrurilor care sunt cu adevarat cele mai importante si sa faci fata cu bine situatiilor sau evenimentelor stresante.

Citește și:

Foto prima pagina: Nadya Lukic, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.