Setari Cookie-uri

Cum să optimizezi spațiul de depozitare din baie?

Organizarea băii poate reprezenta o provocare, mai ales dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul foarte generos.

Chiar și în cazul băilor mai spațioase, se poate întâmpla să constați că anumite lucruri nu își mai găsesc locul, așa nu întotdeauna este de vină lipsa spațiului suficient de depozitare.

Cheia este optimizarea spațiului disponibil, iar in cele ce urmează ne-am propus să-ți dăm câteva sfaturi în acest sens.

Ține cont de frecvența utilizării

Obiectele de care ai nevoie zilnic sau și de mai multe ori pe zi trebuie să fie depozitate cât mai la îndemână, astfel încât să nu fie nevoie să le cauți de fiecare dată prin sertare sau dulapuri. Este vorba de săpun, pasta și periuța de dinți, geluri de duș, prosoape și orice alte lucruri pe care știi că le folosești frecvent. Cele mai potrivite spații pentru depozitarea acestora sunt etajerele de baie, în timp ce prosoapele curate, halatele de baie, rezervele de săpun lichid și alte lucruri folosite mai rar pot sta în dulap.

Citește și:

Creează spații personale pentru fiecare membru al familiei

Dacă tu te ocupi de organizarea băii și te-ai săturat să tot dai explicații membrilor familiei cu referire la locul în care se află oricare lucru din baie, o idee bună este să amenajezi spații personale pentru fiecare din ei.

Astfel, fiecare va primi un compartiment sau un sertar din dulapul de baie, în care să fie depozitate toate cele necesare, urmând ca și obiectele folosite frecvent să fie organizate în același mod, pe etajere sau în cutii separate.

Valorifică spațiul de sub chiuvetă

Spațiul de sub chiuvetă este perfect pentru amenajarea unui dulap în care poți depozita soluțiile de curățare a băii, lavete, capete de mop, bureți de baie, rezerve de săpun și alte articole similare, pe care le folosești ocazional.

Citește și:

Dacă îți surâde ideea, trebuie să ții cont de acest aspect încă de la momentul alegerii chiuvetei, pentru că un astfel de dulap nu poate fi amenajat decât sub o chiuvetă suspendată.

De asemenea, dacă baia este dotată cu un vas de toaletă suspendat, poți proceda în mod similar amenajând sub acesta un mic spațiu de depozitare pentru rezervele de odorizant de toaletă, hârtia igienică și soluțiile de curățare.

Amplasează un dulap în spatele oglinzii

Dacă simți nevoia unui spațiu de depozitare suplimentar, poți pune în valoare și zona din spatele oglinzii de la chiuvetă. Mai precis, în loc să montezi oglinda direct pe perete, poți instala un dulap cu mai multe rafturi, urmând ca oglinda să fie amplasată pe ușa acestuia.

Citește și:

Astfel, cosmeticele, periile de păr, aparatele de ras și alte accesorii care stăteau înghesuite pe etajera de la chiuvetă își vor găsi locul în acel dulap, oferind totodată și o mai bună expunere în fața oglinzii.

Folosește rafturi și dulapuri suspendate

În cazul băilor de dimensiuni mai mici, se recomandă folosirea de rafturi și dulapuri suspendate, astfel încât să rămână suficient spațiu de mișcare la nivelul pardoselii. Spațiul oferit de cei patru pereți ai băii este mult mai generos decât cel de la nivelul pardoselii, astfel că vei avea mai mult loc de depozitare decât dacă ai opta pentru mobilier de podea.

Dulapurile suspendate pot fi montate chiar și de jur-împrejurul încăperii, în timp ce rafturile suspendate se pot instala pe mai multe rânduri, astfel încât să ofere un spațiu generos pentru depozitare.

Citește și:

Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că multe soluții de curățare și produse cosmetice expiră după o anumită perioadă, iar dacă nu sunt folosite până la termenul limită, ajung să ocupe inutil spațiul de depozitare. Așadar, fă-ți un obicei din a verifica periodic dacă toate aceste produse sunt în termenul de valabilitate și a te debarasa imediat de cele care au depășit acest termen!

foto Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.