Setari Cookie-uri

Fitness la tine acasă: mic ghid pe care să-l urmezi

Fitness-ul practicat acasă implică efort, motivație și câteva reguli bune de urmat pentru a reuși să obții rezultatele dorite ===▷▷▷

Reprezintă o mare provocare să practici fitness acasă, însă costurile cu abonamentul la o sală de sport sau confortul de a fi în mediul tău te pot îndrepta către această alegere. Cu un mic ghid pe care să-l urmezi, poți reuși să faci fitness cu rezultate în spațiul de acasă.

Stabilește-ți obiectivele

Îți dorești să te apuci de fitness pentru că ai un motiv anume. Poate că vrei să slăbești câteva kilograme, să-ți întărești musculatura corpului sau, pur și simplu, pentru un plus de energie și vitalitate. Ca și alte activități, pentru a deveni un obicei, fitness-ul trebuie să se regăsească în planul tău săptămânal.

Vei putea face fitness și în lipsa unei motivații, însă este mai dificil să urmărești rezultatele. De aceea, este recomandat să îți stabilești un obiectiv încă de la bun început. Nu uita că fitness-ul este o adevărată stare de bine și un mod de viață sănătos!

Citește și:

În funcție de obiectivele stabilite, vei putea să te pregătești și pentru următorul pas: amenajarea spațiului.

Amenajează un spațiu pentru fitness

Practicarea fitness-ului acasă este ideală și pentru persoanele mai introvertite. Așadar, dacă nu te simți prea confortabil într-o sală de fitness, unde se antrenează mai multe persoane deodată, îți poți amenaja destul de ușor spațiul unde să te antrenezi chiar la tine acasă. În funcție de obiectivele stabilite, te poți orienta către unul sau mai multe aparate fitness esențiale.

Îți recomandăm o încăpere cu multă lumină naturală și care să fie cât mai bine aerisită. Dacă stai la bloc, în living vei avea probabil cel mai mare spațiu de mișcare. La casă opțiunile pot fi mai diversificate. Aici te poți antrena într-o mansardă sau o cameră dedicată, în care ai amenajat o mică sală de sport. În sezonul cald poți face exercițiile chiar în curte și să te bucuri astfel de sport în aer liber.

Citește și:

Respectă un program de fitness

Fitness-ul implică, ca orice sport, respectarea unui program. Acum există foarte multe programe și aplicații disponibile online. Apelează la surse de încredere, iar unde ai nelămuriri poți cere ajutorul unor persoane experimentate. Exercițiile de fitness se asociază de minune cu sesiunile de cardio. În acest mod vei avea un workout complet.

Uneori este foarte ușor să începi să te antrenezi, iar după o perioadă de timp să nu te mai ții de program din diverse motive. De asta fitness-ul practicat acasă este considerat o mare provocare. De exemplu, nu sacrifica timpul programat pentru sport pentru întâlniri cu prieteni, cumpărături sau alte treburi casnice. Te sfătuim să iei în serios fitness-ul de acasă ca și cum ai avea un abonament plătit la o sală, pentru că tentațiile vor fi de tot felul în acest mediu familiar.

Citește și:

Prin urmare, începe și continuă un program de antrenament constant pentru a vedea rezultatele. Totodată, cu un program de fitness fără o alimentație sănătoasă și o hidratare corespunzătoare nu vei reuși să-ți atingi obiectivele setate. Mai reține și faptul că musculatura are nevoie de refacere, iar asta cel mai bine se face prin somnul de noapte și câte o zi de pauză între antrenamentele mai solicitante.

Antrenează-te în siguranță

Și acasă, și în sala de sport sau în aer liber există întotdeauna un risc de accidentare. Totuși, dacă într-o sală poți fi supervizată de un antrenor de fitness calificat, acasă trebuie să conștientizezi faptul că ești pe cont propriu. Înainte de toate, evaluază-ți corect atât capacitatea la efort, cât și problemele fizice sau de mobilitate.

Citește și:

Pornind de la aceste aspecte, trebuie să ai în vedere importanța încălzirii înaintea oricărui exercițiu fizic pe care intenționezi să-l faci, precum și intensitatea și practicarea corectă a exercițiilor de fitness.

Fitness-ul se poate practica cu ușurință și multă perseverență la tine acasă. Odată ce ai un obiectiv stabilit, un spațiu pentru practicarea exercițiilor și un program, te poți apuca negreșit de fitness!

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.