Setari Cookie-uri

Selly sare în apărarea lui Gheboasă: Muzica NU trebuie să fie educativă...

Selly sare în apărarea lui Gheboasă și a făcut câteva declarații despre versurile care au stârnit un val de controverse în ultima perioadă.

Selly, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, a luat apărarea lui Gheboasă după ce acesta a fost amendat de Jandarmeria Română pentru prestația sa de la festivalul Untold. Gheboasă a cântat versuri obscene în timpul concertului său, iar în urma reacțiilor negative din mediul online, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru "versuri vulgare și rasiste".

Selly a criticat decizia Jandarmeriei Române de a-l amenda doar pe Gheboasă, considerând că aceasta este o mișcare de PR a instituției. El a subliniat că, în timp ce mesajele din muzica trap pot fi considerate toxice sau greșite, nu ar trebui să fie responsabilitatea unui artist să educe copiii și să transmită mesaje pozitive. Selly a afirmat că muzica trebuie să fie distractivă și să transmită emoții, iar educația se face în primul rând acasă și la școală.

Citește și:

„Jandarmeria Română l-a amendat doar pe Gheboasă. De ce? Pentru că sunt niște penibili pe care nu îi interesează să aplice legea echitabil, ci să dea bine aici, pe Facebook. Asta nu e altceva decât un exercițiu ieftin de PR al acestei instituții, dar vom vorbi mai pe larg despre ei mai încolo. Acum să ne întoarcem un pic la isteria care s-a creat pe Facebook după momentul lui Gheboasă de la Untold. Cei care contestă prestația lui spun că sunt mesaje toxice, nocive pentru copii. Că astfel de oameni distrug mințile tinere, care nu sunt încă formate. Hai să o luăm cu începutul. Sunt mesajele din muzica trap toxice? Da. De fapt, nu aș spune chiar toxice, dar recunosc că sunt niște mesaje greșite”, a transmis Selly pe YouTube.

Vloggerul a adăugat că publicul ar trebui să fie conștient de ce artiști urmează să apară la festivaluri și să ia în considerare conținutul pieselor interpretate. În final, Selly a îndemnat fanii să conteste amenda lui Gheboasă într-un mod civilizat, exprimându-și dezacordul în mod argumentat pe paginile oficiale ale Jandarmeriei Române, fără a instiga la ură.

Citește și:

„Dar este oare rolul unui artist hip-hop să îți educe copilul? Doamne ferește! Sub nicio formă. Este responsabilitatea lui să transmită mesaje pozitive? Nu”, a mai răbufnit Selly

„Muzica NU trebuie să fie educativă. Muzica trebuie să te distreze, să te relaxeze, maxim să-ți transmită o emoție. Muzica nu este un instrument de educație, în niciun caz. La fel cum vlogurile mele nu sunt un instrument de educație, la fel cum televiziunea nu e un instrument de educație. Educația se face acasă și la școală, nu pe internet, nu la festivaluri”, a mai adăugat vloggerul pe YouTube.

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.