Setari Cookie-uri

Top 7 cele mai frumoase și mai greu de îngrijit rase de câini

Alegerea rasei de câine potrivită nu e o sarcină ușoară. Descoperă care sunt câteva dintre cele mai frumoase rase de câini… nerecomandate începătorilor.

În lumea fascinantă a câinilor de rasă, există unele cu o frumusețe extraordinară, altele cu o inteligență aparte, dar care vin la pachet cu provocări considerabile în ceea ce privește îngrijirea și dresajul. În continuare, vom explora 10 dintre cele mai spectaculoase rase de câini, cele pe care toată lumea și le dorește, dar care pun problema unor nevoi specifice de îngrijire, la care nu oricine poate face față.

Beagle - simpatic și cu o energie debordantă

Beagle-ul este, cu siguranță, un personaj! Farmecul său prietenos, energia debordantă, urechile lungi și ochii expresivi sunt atributele care sar în ochi de la primul contact cu un beagle. Acești câini sunt frecvent aleși pentru aspectul lor adorabil, dar mirosul extrem de dezvoltat și natura curioasă a rasei dezvoltată pentru vânătoare îi bagă adesea în necaz. Controlul și dresajul unui beagle este o mare provocare, mai ales dacă acesta nu este ocupat, fizic și mental, atât cât ar trebui.

Citește și:

Chow Chow - eleganță și independență

Chow Chow este cunoscut pentru aspectul nobil și personalitatea sa independentă. Blana deasă, coama de leu și limba albastră îi dau un farmec deosebit. Totuși, independența ce îl caracterizează îl poate face un partener care îți provoacă toate abilitățile în materie de dresaj și interacțiune. Dresajul unui Chow Chow necesită multă răbdare și consecvență, iar îngrijirea blănii impune periere regulată, pentru a preveni încâlcirea. Problemele de piele nu sunt nici ele rare, în cazul unui Chow neîngrijit, și impun multe eforturi pentru tratament.

Ogarul Afgan - aristocratul dintre noi

Ogarul Afgan are o blană lungă și mătăsoasă și o siluetă foarte grațioasă, fiind unic prin frumusețea sa distinctivă. Dar blănița moale necesită îngrijire intensivă, pentru a arăta ca în reclame sau fotografii, și nu multă lume este dispusă să investească timp și bani în produse de îngrijire. În plus, personalitatea independentă și firea sensibilă sunt o combinație dificilă, atunci când vine vorba despre dresaj, câinele necesitând o abordare fermă, dar blândă, în timpul antrenamentelor.

Citește și:

Shiba Inu - personalitate puternică într-un ambalaj mic

Shiba Inu este o rasă japoneză destul de compactă, dar cu o puternică personalitate. Cunoscuți pentru inteligență, Shiba Inu bat recordul în ceea ce privește încăpățânarea de care pot da dovadă. Shiba Inu nu este un câine pentru începători, deoarece mintea ageră și obstinația care îl caracterizează sunt dublate de o mare curiozitate nativă și de nevoia de stimulare mentală, în absența căreia se pot manifesta tot felul de comportamente distructive.

Husky siberian - energia și inteligența Nordului

Husky siberian este cunoscut pentru două caracteristici: ochii albaștri și munca la trasul săniilor. Caracterizați de o energie debordantă și de o inteligență ridicată, acești câini sunt foarte dificil de gestionat de către cei neexperimentați și nu sunt potriviți pentru începători sau pentru persoanele cu un stil de viață sedentar. Husky are nevoie de activitate fizică intensă și de lucru constant, pentru a-și canaliza energia în moduri pozitive și pentru a preveni comportamentele neadecvate. De asemenea, merită menționat că Husky sunt maeștri ai evadărilor și iubesc să colinde pe distanțe foarte mari, motiv pentru care se pierd cu ușurință.

Citește și:

Bulldog englez - frumusețe și expresivitate

Bulldogul englez aduce cu sine o frumusețe unică și impunătoare, dar și cerințe specifice de îngrijire. Forma feței și excesul de piele îl predispun la afecțiuni dermatologice. Botul scurt și turtit îi îngreunează respirația, astfel că nu face față nici la efort susținut, nici la zilele călduroase de vară. Încăpățânarea nativă, dublată de forță, reprezintă o rețetă garantată pentru eșec, dacă discutăm despre un proprietar neexperimentat.

Dalmațian - o rasă de lucru transformată în câine de oraș

Dalmațienii au fost folosiți zeci de ani la vânătoare; obișnuiți să lucreze în haită, să ia urma vânatului și să îi semnaleze prezența în mod zgomotos, dalmațianul cel moale și cu blana pătată nu este alegerea cea mai potrivită pentru un apartament de bloc, într-un oraș aglomerat. Foarte activi, dar blânzi și iubitori, dalmațienii pot deveni companioni minunați, cât timp nevoia lor de mișcare este satisfăcută în mod corespunzător.

Citește și:

Fiecare rasă de câine are propria frumusețe, dar poate aduce cu sine provocări specifice și, uneori, neașteptate. Este foarte important, ca viitor proprietar, să înțelegi care sunt nevoile specifice ale rasei ce te atrage, astfel încât să poți estima în mod corect dacă ești capabil să îi oferi îngrijirea și dresajul adecvate.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.