Setari Cookie-uri

Viasat History comemorează 60 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy

În noiembrie, Viasat History va difuza o serie de programe speciale, care comemorează cea de-a 60-a aniversare a unuia dintre cele mai șocante și determinante momente ale secolului al XX-lea - asasinarea președintelui John F. Kennedy la 22 noiembrie 1963.

CP

Cele trei programe, difuzate în premieră pe 19 și 26 noiembrie de la ora 22.00, intră în culisele incidentului în încercarea de a oferi o nouă perspectivă asupra evenimentelor șocante din acea zi fatidică și a felului în care lumea s-a schimbat pe termen lung.

Kennedy a fost împușcat mortal pe când efectua un tur al orașului Dallas într-o mașină decapotabilă alături de soția sa Jacqueline, fiind însoțiți de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr. (care a fost la rândul său rănit grav) și de soția acestuia.

La scurt timp după atentat, Lee Harvey Oswald a fost arestat, fiind bănuit ca făptaș. La două zile după arestarea sa, Oswald a fost împușcat mortal de Jack Ruby, făcând astfel imposibile procesul și mărturia sa, extrem de așteptate.

Citește și:

JFK: 24 de ore care au schimbat lumea

Duminică 19 noiembrie, de la 22:00

Acest documentar combină imagini de arhivă din toată lumea, rareori văzute de marele public. Urmărim ultimele 24 de ore din mandatul Președintelui John F. Kennedy, urmate de arestarea și uciderea lui Lee Harvey Oswald, aparentul asasin solitar. Documentarul aduce în prim-plan mai multe voci, inclusiv pe cea a unui martor ocular al tragediei, care a filmat ultimele 16 secunde de viață ale lui Kennedy, dar și membri ai personalului de la Casa Albă și jurnaliști.

JFK: Dovezi finale

În premieră, duminică 19 noiembrie, două episode consecutive, de la 23:00

O serie în două părți despre misterul din spatele asasinării Președintelui John F. Kennedy. Vedem cine erau rudele, prietenii și dușmanii lui, ne întrebăm cine ar fi avut motive să-și dorească moartea lui. Dr. David J. Hall prezintă dovezi și relatări ale unor martori oculari, comentate apoi de specialiști înarmați cu informații noi. Un material care ne oferă șansa de a privi cu alți ochi întreaga poveste, în condițiile în care documente recent făcute publice de Guvernul SUA contribuie la demontarea teoriilor conspirației, pentru a stabili ce s-a întâmplat acolo cu adevărat.

Citește și:

JFK: Filmul care a schimbat lumea

Duminică 26 noiembrie, de la 22:00

Urmăriți remarcabila poveste a filmului de amator care a surprins asasinarea Președintelui John F. Kennedy de la început până la sfârșit. Aflăm cum Abraham Zapruder, un producător de confecții din Dallas, a devenit o persoană esențială pentru anchetă după ce a fost martor ocular și a filmat momentul când lumea s-a schimbat pentru totdeauna. Imaginile lui Zapruder au devenit un obiect de mare preț, dar cine a deținut drepturile de proprietate și cum au fost acestea folosite? Iată niște discuții care ar putea hrăni teoriile conspirației, care continuă să se dezvolte. Documentarul se concentrează asupra poveștii de fundal a acestui film de amator, în mare parte necunoscută, deși filmul în sine rămâne, indiscutabil, înregistrarea unuia dintre cele mai importante evenimente istorice.

Citește și:

Pe măsură ce ne apropiem de cea de-a 60-a aniversare a asasinarii președintelui John F. Kennedy, tributul special al Viasat History, difuzat în zilele de 19 și 26 noiembrie, revizitează un moment esențial din istorie, explorând, în același timp, moștenirea personală și politică a lui JFK și reflectând asupra impactului pe termen lung a morții sale premature, în acea zi de noiembrie din 1963.

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.