Setari Cookie-uri

Avantajele bicicletelor cu motor, fie electrice, fie cu combustie

Bicicletele sunt alături de noi, pe drumuri, de când lumea. Doar că, pe lângă cele clasice, în ultima vreme au apărut și bicicletele cu motor.

Fie cu motor cu combustie, mai rare, e drept, fie cu motor electric, care sunt tot mai răspândite. Vedem tot mai multe astfel de vehicule pe străzi, și în România, în ultimii ani, dar care sunt avantajele acestora?

Mai întâi, să vorbim despre bicicletele cu motor cu combustie. Acestea sunt o soluție pentru cei care nu au bani pentru a-și cumpăra alt tip de vehicul, precum o mașină sau chiar o motocicletă, și nici măcar nu necesită permis.

O bicicletă cu motor, atenție, nu este un scuter sau o motocicletă. Bicicleta cu motor, spre deosebire de celelalte vehicule enunțate, este bicicleta care are pedale, la care este atașat un mic motor, astfel încât persoana are posibilitatea de a pedala sau de a folosi doar motorul pentru a se deplasa.

La moped, scuter sau motocicletă, în schimb, nu ai posibilitatea de a pedala, aceasta este marea diferență.

Citește și:

Iar cel mai important lucru care îi face pe oameni să opteze pentru o bicicletă cu motor este faptul că nu ai nevoie de permis, precum la motociclete sau chiar la unele dintre scutere.

Avantajele bicicletelor cu motor cu combustie

Dacă vă gândiți să vă achiziționați o bicicletă cu motor, luați în considerare avantajele: Puteți merge mult mai repede prin trafic, deoarece fiind un mijloc de transport de mici dimensiuni, este posibil să driblați în siguranță mașinile. Acest lucru vă scurtează timpul pentru a ajunge oriunde. Bineînțeles, este mai ieftin decât să cumpărați un moped și nu necesită un permis de conducere.

Este foarte utilă în zilele noastre pentru cei care lucrează în domeniul curieratului, de exemplu, care pot economisi bani pe combustibil, întrucât consumă foarte puțin, și dacă au probleme cu motorul pot să o pedaleze în continuare, ca pe o bicicletă normală.

Citește și:

Pentru că se poate pedala, este considerată în continuare o bicicletă, așa că se pot folosi pistele de biciclete pentru deplasare în locuri cu trafic dificil.

La capitolul dezavantaje, putem menționa că o bicicletă cu motor nu are aceeași viteză ca o motocicletă și nici aceeași stabilitate ca un scuter de dimensiuni mai mari. Iar motorul poate fi zgomotos și deranjant chiar și la o bicicletă cu motor.

Nu trebuie să vă faceți griji pentru că, la viteză mai mare, ați putea resimți gropile mai tare, întrucât o bicicletă cu motor poate fi și o bicicletă full suspension.

Avantajele bicicletelor electrice

Bicicletele electrice sunt, după cum sugerează și numele, biciclete care au un motor electric încorporat, astfel încât pedalatul se face fără efort. Motorul electric este amplasat în roata din spate a bicicletei, pentru a ajuta la pedalare, pentru a o face să vireze și pentru a face deplasarea mult mai ușoară.

Citește și:

Avantajele acestora? În primul rând, sunt cel mai economic mijloc de transport. Când vorbim despre mobilitate electrică, cel mai economic mijloc de transport este fără îndoială bicicleta electrică, cu bugete pentru toate buzunarele.

Un alt avantaj? Poți acoperi o distanță mai mare cu mai puțin efort. Deoarece are un motor încorporat care facilitează pedalarea, efortul necesar este mult mai mic, ceea ce înseamnă că rezistența pentru a parcurge distanțe mai mari este mai mică decât la o bicicletă normală. Veți putea pedala pe distanțe mai lungi fără să obosiți atât de mult și nu veți înceta să faceți exerciții fizice. În plus, folosirea ei pentru a merge la serviciu nu va mai fi o problemă, deoarece veți ajunge acolo fără să transpirați și fără să faceți duș.

Citește și:

O bicicletă cu motor electric este foarte versatilă în orașe. Pentru cei care se deplasează în orașe, acestea pot fi combinate perfect cu transportul în comun, deoarece unele dintre ele sunt chiar pliabile. În plus, multe orașe din țara noastră au dealuri și pante abrupte care cu o bicicletă normală reprezintă un mare efort, iar cu bicicletele electrice abia dacă se observă diferența de nivel.

În fine, bicicletele electrice au un impact redus asupra mediului. Există două tipuri de biciclete electrice, cele care sunt conectate la curent electric pentru a-și încărca bateriile și cele care nu sunt conectate și se reîncarcă cu energia generată de pedalare. În ambele cazuri, impactul asupra mediului este foarte redus, atâta timp cât folosiți electricitate din surse de energie 100% regenerabile pentru a încărca bateria.

Citește și:

Și, la fel ca la cele cu motor cu combustie, și o bicicletă electrică poate fi bicicletă full suspension, asta dacă vă îngrijora gândul că veți resimți gropile din asfalt cu impact mai puternic. Iar prețul pentru o bicicletă full suspension electrică nu este cu mult mai mare decât al unei biciclete normale electrice.

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.