Setari Cookie-uri

Flori artificiale vs flori naturale - avantaje și dezavantaje prin comparație

Așa cum se întâmplă adesea, când vine vorba de întrebarea „flori naturale sau flori artificiale – care sunt mai bune?” nici un răspuns rapid, clar. În funcție de cerințe și situație, ambele variante își pot dezvolta avantajele. De aceea iti oferim toate avantajele si dezavantajele plantelor artificiale si naturale pentru ca tu sa poti decide singur.

Avantajele florilor artificiale. În calitate de expert în plante artificiale, începem cu avantajele florilor artificiale care ne-au convins de ani de zile:

- Flori artificiale - permanent frumoase, fara ofilire, economii mari;

- Ușor de îngrijit - nu necesită apă, îngrășământ, etc.;

- Nu le cad frunzele sau florile;

- Nu au nevoie de o locație specială, nu este nevoie de soare;

- Pur și simplu le putem muta oriunde;

- Potrivite pentru cei care suferă de alergii.

Probabil cel mai mare avantaj al plantelor artificiale: sunt incredibil de ușor de îngrijit. Gata cu „Hopa, am uitat să ud!” și o vedere tristă a frunzelor uscate. Plantele artificiale sunt un partener loial de ani de zile, fără a necesita vreodată apă sau îngrășământ sau un ghiveci nou, mai mare. Pe scurt: chiar nu ar putea fi mai ușor!

Citește și:

Potențialul complet de economisire este deosebit de evident atunci când vine vorba de flori artificiale. În timp ce florile naturale se ofilesc relativ repede - în ciuda aditivilor speciali pentru apă - florile artificiale rămân în permanență frumoase. Aceasta înseamnă că nu trebuie să le înlocuiți în mod constant. Plantele naturale și frunzele lor urmează un ciclu natural de viață. Ele cresc și apoi se usucă după un timp. Niciunul dintre aceste lucruri nu se întâmplă cu o plantă artificială. Aceasta înseamnă că un morman de frunze si petale ofilite nu se formează niciodată sub plantele artificiale.

Deoarece plantele artificiale nu cresc si nu se dezvolta, nu există riscul unei creșteri excesive. Aceasta înseamnă că îți poți cumpăra verdeața artificială exact la dimensiunea de care ai nevoie sau care se potrivește locației pe care o dorești, fara alte intretineri sau tundere mai tarziu.

Citește și:

O pacoste majoră cu plantele naturale este infestarea cu dăunători. Combaterea acesteia este adesea dificilă și planta arată de obicei foarte inestetic în timpul tratamentului. Pot dura luni până să-și revină complet. Florile artificiale nu sunt afectate de dăunătorii tradiționali.

Un punct care nu trebuie subestimat este caracterul prietenos împotriva alergiilor. Plantele artificiale nu răspândesc spori și nu au seva de plante care ar putea declanșa reacții alergice. Nu orice plantă naturală este foarte alergenă, dar pentru unele specii alternativa artificială merită cu siguranță.

Dezavantajele florilor artificiale. Fiecare monedă are două fețe, motiv pentru care nu vrem să vă reținem dezavantajele plantelor artificiale față de plantele naturale:

Citește și:

- Fără funcție de îmbunătățire a aerului

- Eșecul posibil din cauza radiațiilor UV

- Părțile deteriorate ale plantelor nu se regenerează de la sine

- Fara parfum floral

- Potrivite pentru utilizare în exterior doar într-o măsură limitată și pentru o perioadă limitată de timp

Plantele de apartament sunt adesea plasate în cameră datorită proprietăților lor de purificare a aerului sau pentru că cresc umiditatea. Plantele artificiale nu pot servi acestui scop. Exista plante artificiale care sunt realizate din materiale de înaltă calitate, astfel încât să nu aibă un impact negativ asupra aerului din cameră, conform elefunstore.ro

În timp ce multe plante naturale traiesc de fapt pentru lumină, plantele artificiale o pot tolera doar într-o măsură limitată. Radiația UV de ex. daca asezam o floare artificiala langa o fereastră însorita, lumina poate face ca frunzele și florile sa piarda din culoare semnificativ în timp. Prin urmare, există plante speciale protejate împotriva UV sau un spray de protecție UV care protejează în mod fiabil culorile.

Citește și:

Dacă o frunză este ruptă sau o ramură a plantei artificiale este ruptă, din păcate, nu se poate face nimic; aceasta va rămâne deteriorată. În timp ce plantele naturale se pot regenera destul de repede și pot produce o nouă frunză, plantele artificiale nu au această capacitate.

Flori seducător de parfumate - acestea sunt disponibile numai în versiunea reală. Florile artificiale și plantele artificiale nu miros de la sine decât dacă adăugați parfum.

Multe plante se bucură de faptul că pot petrece vara afară, pe un balcon sau o terasă cu multă lumină naturală și aer curat. Când vine vorba de plante artificiale, trebuie să acordați o atenție deosebită asigurării că acestea sunt rezistente la intemperii. Dacă apa stă în oală pentru o perioadă mai lungă de timp după o ploaie, lemnul adevărat poate începe să putrezească. Fără protecție UV, culorile se estompează mai repede în aer liber. În plus, vântul puternic sau alte influențe mecanice pot slăbi frunzele atașate ale plantelor artificiale și le pot arunca în aer.

Citește și:

Concluzie - floare artificială sau naturală?

După cum puteți vedea, ambele forme de decorare cu flori au avantajele și dezavantajele lor. Deci depinde întotdeauna de ce anume vrei să obții cu planta. Cauți un decor înflorit pentru o baie fără ferestre sau pentru toaletele din subsolul restaurantului tău? Flori artificiale înflorite, cum ar fi: Orhideele sau florilele tăiate artificiale sunt perfecte.

Doriți să asigurați o calitate mai bună a aerului cu plante de apartament în dormitoare, camere de hotel sau birouri? În acest caz, doar plantele naturale intră în discuție, în mod ideal cele care filtrează foarte bine particulele dăunătoare și eliberează mult oxigen.

Aveți în minte o anumită plantă cu care ați dori să vă decorați camerele? Puteți oferi plantei locația ideală? Ți-ar plăcea să o vezi cum crește, si sa aveti grija de ea? În funcție de răspunsurile tale, atât o floare naturala, cât și una artificială pot fi alegerea potrivită.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.