Setari Cookie-uri

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer! Anunțul Palatului Buckingham

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, după o procedură medicală. Anunțul făcut de Palatul Buckingham.

Palatul Buckingham a emis luni, 5 februarie, un comunicat de presă care a zguduit opinia publică: Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer. Potrivit NBC News și Sky News, comunicatul oficial a confirmat că suveranul a început deja tratamentul pentru această afecțiune medicală.

Comunicatul oficial a explicat că în timpul unei recente proceduri pentru o mărire benignă a prostatei, a fost descoperită o problemă medicală separată. Testele ulterioare au confirmat diagnosticul de cancer, iar acum suveranul se află sub tratament adecvat. Palatul Buckingham nu a specificat tipul sau stadiul cancerului. Vestea a venit la scurt timp după ce atât Kate, prințesa de Walles, cât și regele Charles au fost externați de la o clinică privată din Londra, după ce au fost supuși unor proceduri individuale. În timp ce regele a fost supus unei intervenții pentru o prostată mărită, Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală nespecificată.

Citește și:

"Majestatea Sa a ales să facă public diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, au mai transmis reprezentanții Palatului.

Potrivit reprezentanților Palatului Buckingham, Regele Charles a început tratamentul oncologic și a fost sfătuit să amâne îndatoririle publice. Suveranul a ales să facă public diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și pentru a aduce o mai mare înțelegere publică asupra cancerului și a persoanelor afectate de această boală.

Regele Charles a urcat pe tron în mai 2023, în urma ceremoniei de încoronare desfășurate la câteva luni după decesul mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Regretata regină a servit țara timp de 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, până la decesul său în septembrie 2022.

Citește și:

Sursă foto - Ichigo121212 / Pixabey

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.