Setari Cookie-uri

Ce cosmetice avem voie să luăm într-un zbor Wizz Air

Vă întrebați ce produse cosmetice aveți voie să luați în bagaj pentru un zbor Wizz Air? Iată care sunt restricțiile de care trebuie să țineți cont.

Compania Wizz Air este una dintre cele mai folosite în România, în special pentru călătoriile scurte de weekend. Gențile de peste 20 kg oferă mai multă libertate atunci când ne organizăm călătoria, însă cum ne pregătim când nu plănuim să plătim în plus pentru un bagaj de cală?

Restricțiile aeroporturilor și ale companiei aeriene pot fi greu de navigat, de aceea am creat o listă clară a produselor de cosmetică și îngrijire pe care le puteți lua în bagajul de mână pentru un zbor Wizz Air.

Politica Wizz Air a bagajelor de mână și a bagajelor de cală

Fiecare călătorie necesită un anumit tip de bagaj. Dacă nu plănuiți să faceți cumpărături majore sau să rămâneți câteva săptămâni la destinație, un bagaj de cală de peste 20 kg nu își are rostul.

Citește și:

Conform site-ului web Wizz Air sunt permise trei tipuri de bagaje la bordul aeronavelor:

  • Bagajul de mână: de obicei un ruxac sau o geantă mai mică de maximum 10 kg care poate încăpea fără probleme sub scaunul din fața dvs.

  • Troller: cu dimensiuni limitate de 50 x 40 x 23 cm și cel mult 10kg, acesta poate fi adus la bord în urma achiziționării cu planul de bilete Wizz Priority sau achiziționat separat.

  • Bagaj de cală: Acesta poate fi achiziționat separat cu biletul de avion Wizz Air și dimensiunile variază de la 20 kg, 26 kg și 32 kg.

Pe lângă limitările de greutate ale bagajelor, există și limitări de volum a produselor pe care le aveți în geantă. Această regulă se aplică în mod special produselor lichide, sub formă de gel sau cremă.

Produsele cosmetice pe care le putem lua în bagajul de mână

Citește și:

Deși bagajul de cală de la Wizz Air oferă mai multă libertate cu privire la conținut, bagajul de mână oferă mai multă flexibilitate și mai puțin timp de așteptare. Limitele companiei legate de volumul produselor lichide este aplicat direct din aeroport la controlul de securitate. În general, nu aveți voi să aveți recipiente cu lichide care depășesc 100 ml. În plus, acestea trebuie să fie ambalate într-o pungă resigilabilă de 1 litru.

Pentru ce cosmetice sunt valabile aceste restricții:

  • Fond de ten

  • Anticearcăn

  • Demachiant

  • Parfumuri

  • Toner

  • Spray de fixare

  • Lichid de curățare

Produsele de machiaj de tip pudră, fard de ochi, eyeliner lichid, mascara și creioane sunt permise fără probleme.

Dacă aceste produse sunt în recipiente mai mari de 100 ml, riscați să fie aruncate de către agenții de la controlul de securitate din aeroport. Pentru a evita să rămâneți fără ele, încercați folosiți contenitoare de dimensiuni mici pentru a lua doar cantitatea necesară de produse.

Citește și:

Pentru ce produse de îngrijire personală sunt valabile aceste restricții

  • Șampon

  • Balsam de păr

  • Gel de păr

  • Fixativ

  • Gel de duș

  • Deodorant roll-on lichid

  • Pastă de dinți și apă de gură

Rețineți că, indiferent de cantitatea de produs disponibilă în sticlă, dacă aceasta este de peste 100 ml de capacitate, agenții de securitate pot să o confiște oricum. Așa că nu riscați și optați pentru sticluțe de dimensiuni de călătorie.

Din fericire, puteți lua la bord orice produs achiziționat în zona de duty-free a aeroportului. Deci chiar dacă cumpărați sticle de alcool, produse alimentare sau produse cosmetice, acestea pot fi aceptate.

Cum împachetăm bagajul de mână pentru un zbor Wizz Air

Cum împachetăm bagajul pentru un zbor Wizz Air Imagine: Gabrielle Henderson pe Unsplash

De obicei, când pregătim bagajul pentru o călătorie avem tendința să luăm mult prea multe lucruri care nu ne vor fi deloc folositoare. Însă un lucru este cert, este esențial să fim pregătiți pentru orice eventualitate. Dacă aruncăm o privire asupra evenimentelor din 2023, știm că ne putem aștepta la perturbări în orice secundă. În ciuda faptului că zborul poate fi anulat, și puteți rămâne în aeroportul de plecare fără prea multe opțiuni, puteți totuși solicita o despăgubire de până la 600 de euro pe pentru zboruri anulate Wizz Air.

Citește și:

Când pregătim bagajul trebuie să fim precauți și să împachetăm având în gând și riscul unui zbor perturbat. Iată câteva sugestii pentru a face bagajul de mână pentru un zbor Wizz Air:

  • Adăugați în bagajul de mână toate articolele valoroase: fie că vorbim de laptop, aparat foto sau bijuterii, toate lucrurile costisitoare ar trebuie să fie mereu cu noi pe parcursul călătoriei.

  • Așezați obiectele fragile printre haine: acestea vor oferi o protecție suplimentară articolelor care se sparg sau rup mai ușor.

  • Securizați bine toate articolele din bagaj: nimeni nu își dorește să-și vadă hainele împrăștiate pe jos la controlul de securitate în cazul în care ni se cere să deschidem valiza pentru control.

  • Luați un set de haine în plus: acesta va fi extrem de util în cazul în care aveți un zbor Wizz Air anulat sau întârziat.

    Citește și:

Sfaturi suplimentare legate de bagajele Wizz Air

În ciuda faptului că nu pare, restricțiile nu sunt chiar atât de limitate. Deși regula lichidelor este valabilă atât pentru produse alimentare, cât și nealimentare, asta nu înseamnă că nu putem lua nimic cu noi. O preconcepție pe care o au mulți pasageri este că nu este permisă mâncarea de acasă la bord. Acest lucru nu este adevărat, aveți dreptul să vă aduceți de acasă iaurturi, fructe și legume, nuci, biscuiți și prăjituri și chiar și sandwich-uri.

Concluzie

Regula de bază a călătoriilor cu Wizz Air spune că nu avem voie să luăm la bord articole care depășesc 100 ml. Cu puțin efort și precauție ne putem asigura că ne pregătim bagajul conform restricțiilor și fără să riscăm ca agenții de securitate să ne arunce crema preferată. Dacă, totuși, aveți ghinionul să vi se anuleze sau întârzie zborul Wizz Air, nu uitați că aveți dreptul să solicitați despăgubiri.

Citește și:

Împachetați-vă produsele cu grijă, strângeți bine capacele și bucurați-vă de o călătorie fără griji!

foto prima pagina Anete Lūsiņa pe Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.