Setari Cookie-uri

Dependențe periculoase, animații pentru copii

Droguri în școală, în jurul școlii, tot mai multe știri despre tineri care au consumat droguri. Drame, tragedii produse din cauza acestora, părinți înfricoșați și dezorientați sau care au trecut deja prin calvarul experienței cu propriul copil.

Case de pariuri, păcănele, găsim la tot pasul, mărturii ale dependenței și vieți distruse, familii îndatorate sau ruinate, pradă acestei dependențe.

Și, nu mai puțin gravă, dependența de internet, cea care s-a instalat la copii și adulți deopotrivă, alături de depresie, anxietate, izolare socială.

Despre toate acestea și-a propus Asociația Eu și Lumea să discute cu elevii, în cadrul proiectului Lucruri mari pe înțelesul celor mici. Animație împotriva dependenței, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Cele trei animații rezultate din atelierele cu elevii sunt disponibile pe canalul de youtube EU SI LUMEA, în mod gratuit, pentru oricine, copil, tânăr sau adult care dorește să știe despre gravitatea și eventualele soluții pentru aceste dependențe.

Citește și:

De ce sunt periculoase drogurile?

https://www.youtube.com/watch?v=XbumjA0OgEg&t=6s

De ce sunt periculoase jocurile de noroc?

https://www.youtube.com/watch?v=-vkx8Nox0qM&t=2s

Ce este dependența de Internet?

https://www.youtube.com/watch?v=0NEdMwnuW_w&t=2s

Atelierele s-au desfășurat în Slobozia și satul Slobozia Nouă, la Liceul Tehnologic ’’Înălțarea Domnului și la Școala Gimnazială nr. 4 și au presupus realizarea documentării, împreună cu elevii, a scriptului și a cadrelor vizuale pentru filmulețele finale, puse în practică de echipa proiectului.

‘’Utilizarea animațiilor este o formă alternativă de învățare care mărește capacitatea elevilor de a vizualiza și înțelege mult mai ușor, dar și de a reține mai bine conceptele abstracte din manuale sau care nu sunt prezente acolo, dar fac parte din viață.’’, a declarat Livia Dilă, fondatoarea Asociației „EU ȘI LUMEA”.

Citește și:

Învățătorii și profesorii pot viziona împreună cu elevii aceste filmulețe, pot iniția discuții și dezbateri pe marginea informațiilor și pot stimula curiozitatea copiilor.

Aceste filmulețe beneficiază de traducere în Limba Semnelor Române, în beneficiul copiilor cu deficiențe de auz.

Parteneri

Biblioteca Metropolitană București, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI)

Parteneri media

www.educatieprivata.ro și www.sunmedia.ro

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.