Setari Cookie-uri

Care sunt semnele travaliului și când ar trebui să mergi la medic?

Cu cât termenul se apropie, cu atât mai mult apar întrebări privind semenele travaliului. Este important să știi că travaliul începe diferit de la o gravidă la alta, iar ordinea acestor semne este aleatorie. Iată ce trebuie să cunoști despre cele mai importante semne ale travaliului.

Care sunt principalele semne care anunță că nașterea va începe curând?

Contracțiile: Acestea sunt semnele cele mai evidente ale travaliului. Contracțiile uterine devin mai regulate, mai puternice și mai frecvente pe măsură ce travaliul progresează. Ele sunt adesea descrise ca fiind similare cu durerile menstruale în stadiile incipiente și devin mai intense pe măsură ce nașterea se apropie.

Dopul gelatinos: Tampoul mucos este o descărcare vâscoasă, groasă și uneori sângeroasă care poate fi eliminată înainte sau în timpul travaliului. Acesta poate fi observat ca o descărcare rozalie sau maronie și poate apărea cu câteva zile sau chiar ore înainte ca travaliul să înceapă.

Ruperea membranelor: Acest lucru se întâmplă atunci când sacul amniotic, care conține lichidul amniotic, se rupe. Ruperea apei poate apărea ca scurgeri de lichid limpede sau ușor rozat din vagin. Pentru unele femei, ruperea apei poate fi primul semn al travaliului, în timp ce pentru altele poate apărea după ce contracțiile au început deja.

Citește și:

Unele femei pot confunda ruperea membranelor cu incontinența urinară. Însă lichidul amniotic este clar, ca apa și fără miros.

Este important de știut că uneori poate trece o zi sau chiar mai multe de la ruperea membranelor până la începerea travaliului. Pentru că în acest caz poate exista risc de infecție pentru făt, este posibil ca, după un anumit număr de ore de la ruperea apei, medicul să propună cezariana.

Care este ordinea simptomelor în travaliu?

Așa cum am spus mai sus, nu există o ordine, ci acestea apar aleator. De cele mai multe ori întâi se rup membranele sau întâi se elimină dopul gelatinos, dar sunt și situații când travaliul începe brusc cu contracțiile. Uneori medicul este cel care rupe membranele, atunci când contracțiile au început și dilatația a avansat, însă membranele sunt foarte elastice și nu se rup.

Citește și:

Care sunt diferențele între contracțiile Braxton Hicks (falsele contracții) și cele din travaliul adevărat?

Contracțiile Braxton Hicks sunt contracții uterine neregulate, mai puțin dureroase și mai puțin intense decât contracțiile din timpul travaliului. Acestea sunt contracții de pregătire a corpului pentru naștere și pot începe în al doilea trimestru al sarcinii, devenind mai evidente pe măsură ce sarcina avansează.

Iată câteva diferențe cheie între contracțiile Braxton Hicks și cele din travaliu:

Regularitate: Contracțiile Braxton Hicks sunt neregulate și pot apărea la intervale inconstante. În timp ce contracțiile din travaliu devin treptat mai regulate și mai ritmice pe măsură ce progresează.

Durată și intensitate: Contracțiile Braxton Hicks sunt de obicei scurte, nu durează mult și nu sunt de obicei dureroase. În schimb, contracțiile din travaliu devin progresiv mai intense, mai lungi și mai dureroase pe măsură ce avansează, iar timpul dintre contracții se scurtează.

Citește și:

Localizare: Contracțiile Braxton Hicks pot fi resimțite în partea inferioară a abdomenului sau în partea superioară a uterului, iar uneori pot fi mai simțite în spate. Contracțiile din travaliu sunt resimțite adesea în partea inferioară a abdomenului și se pot răspândi în partea inferioară a spatelui sau în alte zone ale corpului – încep să cuprindă talia, că o centură.

Răspuns la mișcare: Contracțiile Braxton Hicks pot fi reduse sau pot dispărea atunci când femeia schimbă poziția sau încearcă să se relaxeze. Contracțiile din travaliu, în general, nu dispar prin schimbarea poziției și devin mai intense și mai regulate pe măsură ce travaliul progresează.

Progresia: Contracțiile Braxton Hicks nu duc la deschiderea colului uterin și nu determină progresia către naștere. În schimb, contracțiile din travaliu ajută la deschiderea colului uterin și la progresia în direcția nașterii.

Citește și:

Sursa foto articol: Ratchat/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2024
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.