Setari Cookie-uri

Cum te pregătești pentru ședința de epilare definitivă ca bărbat?

Epilarea definitivă este o metodă eficientă în îndepărtarea părului nedorit. Vezi cum te pregătești pentru aceasta ca bărbat și ce beneficii poate avea pentru corpul tău.

Chiar dacă epilarea definitivă era o metodă folosită de către femei în îndepărtarea părului nedorit, în ultimul timp și bărbații au început să apeleze la ea. Motivele sunt de multiple și le vom discuta în acest articol. La fel și ce anume presupune o epilare definitiva spate barbati, cum te poate ajuta aceasta metodă pe termen lung și cum să te pregătești pentru prima ședință.

Ce e epilarea definitivă?

Epilarea definitivă poate fi de două feluri - epilare cu definitivă cu laser și epilare IPL. Modul în care ambele funcționează este destul de simplu și nu va trebui să-ți faci griji că va durea. În timpul unei astfel de ședințe, firul de păr este ars de la rădăcină. Lucru care nu se întâmplă în cazul epilării cu ceară, care smulge firul. De aici și durerea.

Citește și:

Cum funcționează - pe scurt?

În timpul procedurii laserul emite o lumină care este absorbită de pigmentul din firul de păr - numit melanină. Mai departe, energia luminii se transformă în căldură, care va distruge foliculii piloși.

Epilare definitivă spate

Spatele, la fel ca și zona pieptului, este o zonă predispusă foliculitei. Prin urmare, dacă nu vrei să te supui acestui risc, specialiștii recomandă epilarea progresivă. Ce înseamnă asta? Eliminarea părului se va face în mai multe ședințe, conform indicațiilor date de specialistul la care apelezi. Așadar, e important să ții cont de sfaturile acestuia și să urmezi tratamentul întocmai.

Cum te poate ajuta ?

Cel mai evident mod în care o astfel de epilare te poate ajuta ca bărbat constă în faptul că te scapă de părul nedorit sigur și fără durere. Cu toate acestea, epilarea definitivă mai are și alte avantaje, și anume:

Citește și:
  • este personalizată nevoilor tale;

  • nu te vei mai stresa din cauza epilatului zilnic;

  • scapi de transpirația abundentă;

  • atenuează imperfecțiunile pielii

Ce trebuie să faci înainte de prima ședință ?

Ca să fii sigur ca totul va decurge conform așteptărilor, este nevoie de puțină pregătire și din partea ta înaintea unei ședințe de epilare definitivă. Iată câteva sfaturi de la specialiștii în domeniu:

- Evită expunerea la soare cu cel puțin trei zile înainte de ședință;

- Rade părul înainte cu cel puțin o zi de tratament, pentru a evita iritarea;

- Renunță la orice metodă de smulgere a părului, fie ea ceară sau aparat, cu cel puțin trei

săptămâni înainte de prima ședință;

- Evită folosirea cremelor și a solarului înainte de ședințăi;

Citește și:

- Înștiințează specialistul dacă urmezi un tratament medicamentos sau pe bază de tratamente;

- Nu lua medicamente antiinflamatoare înainte de ședință;

Ce efecte adverse poate avea epilarea definitivă?

Chiar dacă se spun multe despre epilarea definitivă, nu totul este adevărat. Dar, cu siguranță, pot exista, ca în cazul oricărui tratament, și anumite efecte secundare. Asta în special dacă ai o piele mai sensibilă. Dacă te afli în situația asta, e posibil ca în urma epilării definitive să te confrunți cu arsuri, roșeață sau pigmentare.

Cu toate astea, ele au șanse minime să apară dacă procedura este realizată corect și doar de către specialiști în domeniu.

Aspectul fizic și îngrijirea corporală este un subiect care ar trebui să intereseze atât femeile, cât și bărbații. Așadar, faptul că te preocupi de cele două nu este decât de lăudat. Și e normal să cauți metodele cele mai eficiente și sigure de a face acest lucru.

Citește și:

Prin urmare, dacă vrei să elimini grija firelor nedorite de păr de pe corp, epilarea definitivă este o metodă inovativă, care te va ajuta să faci asta în siguranță și fără durere.

sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.