Setari Cookie-uri

Cum să ai grijă de părul tău

Dacă nu știi cum să îți îngrijești părul și ce produse să folosești, în funcție de nevoile tale, iată câteva sfaturi utile, care să te ajute în a alege și folosi măștile pentru păr.

Un păr frumos este un păr sănătos și bine îngrijit. Ca orice altă parte a corpului, este important să îi oferim grijă și atenție, mai ales că este asemenea unei cărți de vizită pentru fiecare femeie în parte. Dacă vrei ca părul tău să arate din ce în ce mai bine, să știi că există o întreagă știință a utilizării produselor cosmetice pentru păr și, indiferent de sezon, ar fi indicat să descoperi ce ți se potrivește.

Dacă nu știi de unde să începi și ce produse trebuie să cumperi, apelează la un specialist. Acesta îți va spune ce tip de păr ai, care sunt produsele pe care ar fi indicat să le folosești și cum să le aplici pe firul de păr, ca să arate bine. Până atunci, iată câteva informații utile care te vor ajuta să îți îngrijești părul cu ajutorul măștilor.

Citește și:
  1. Alege o mască de păr adecvată

Măștile de păr sunt variante mai concertate ale balsamurilor, datorită intensității ingredientelor active pe care le conțin. Astfel, poți folosi alternativ doar unul dintre aceste produse. În funcție de tipul tău de păr, poți alege ce masca de par să folosești, fie pentru păr uscat, gras, vopsit etc. Spre deosebire de balsam, măștile îngrijesc în profunzime, datorită densității lor și ajută mult la hidratarea părului.

  1. Spală-ți corect părul înainte de a aplica masca

Indiferent de lungimea părului, mai întâi asigură-te că îl uzi bine de tot, înainte să aplici șamponul. Toarnă șampon într-o palmă, apoi, cu mișcări circulare, pune-l și în palma cealaltă. Începe să îl folosești dinspre scalp, cu masaj ușor, înspre vârfuri. Clătește bine și repetă procedura.

Citește și:
  1. Folosește un prosop din bumbac

Orice mască se aplică pe părul umed. După ce te-ai clătit bine acoperă părul cu un prosop din bumbac foarte dens. Fă-ți un turban și așteaptă să se absoarbă tot surplusul de apă. Încearcă să nu te ștergi cu mișcări bruște, astfel părul s-ar putea deteriora.

  1. Împarte-ți părul în secțiuni

Ideal ar fi să aplici masca de păr cât mai uniform. În cazul în care ai părul lung sau mediu, împarte-l în două sau în patru părți egale, ca să aplici produsul cu mai multă lejeritate.

  1. Aplică masca de păr

Înainte de orice, fii atentă la instrucțiunile de pe etichetă. Citește-le cu atenție. De obicei, masca de păr se folosește doar pe vârfuri sau de la jumătatea părului înspre vârfuri. Utilizează exact cantitatea sugerată. Dacă pui mai puțin, nu va avea efect dorit, iar dacă adaugi în exces, vei avea un păr foarte moale sau îmbâcsit.

Citește și:
  1. Lasă masca să acționeze

După ce ai aplicat-o conform instrucțiunilor, este momentul să ai răbdare să acționeze. Din nou, ia în considerare instrucțiunile. De cele mai multe ori, maxim zece minute sunt de ajuns. Ca să nu te plictisești, în timpul acesta, gândește-te cum o să te relaxezi la un film bun și cum vei savura ceaiul preferat în vârful patului. Nu te pieptăna cât timp ai masca aplicată.

  1. Clătește-te din abundență

Datorită ingredientelor concentrate, care îi vor oferi părului tău o super hidratare, este nevoie să te clătești foarte bine. Nu trebuie să rămână reziduuri, deoarece acestea vor afecta, în timp, firul de păr.

Părul resimte fiecare factor de stres din exterior, iar dacă vrei să te relaxezi după o zi grea, încearcă un ritual de îngrijire a părului chiar la tine acasă. Indiferent de tipul de păr pe care îl ai, uscat, gras, deteriorat, vopsit sau creț, urmează cu încredere pașii din acest ghid. Aplică masca de păr de maxim două ori pe săptămână și asigură-te să o alegi pe cea care se potrivește cu tipul tău de păr. Iubește-ți părul și ingrijeste-l de fiecare dată când ai ocazia.

Citește și:

Sursa foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.