Setari Cookie-uri

Cum să-ți alegi culoarea de păr perfectă în funcție de ten

Alegerea culorii de păr perfecte poate părea un proces complicat, însă decizia nu este atât de dificil de luat. Pentru un rezultat care te va face să strălucești cu adevărat, trebuie să te bazezi pe câțiva factori, inclusiv preferințele personale sau tendințele actuale.

Unul dintre secrete este găsirea acelui echilibru ideal între nuanța tenului și culoarea părului. Chiar dacă, în teorie, un anumit pigment nu ți se potrivește, un stilist bun se poate “juca” cu diferite nuanțe și îți poate adapta viziunea.

Culoarea ta naturală poate să limiteze nuanțele pe care le poți obține, iar schimbările radicale pot afecta serios structura firului de păr. Descoperă în continuare cum să faci alegerea corectă.

Identifică tonul și subtonul tenului tău

Înainte să răsfoiești catalogul de culori pentru vopsea fara amoniac de calitate, trebuie să-ți descoperi care este nuanța tenului tău. Tonul pielii poate fi închis, deschis sau mediu, iar subtonurile se pot împărți, de asemenea, în trei categorii:

Citește și:
  • Calde - definite de nuanțe aurii, de piersică și roșcat. Pielea cu tonuri calde se bronzează, de obicei, cel mai frumos, deoarece capătă rapid o culoare mai închisă, fără a se înroși.

  • Reci - cu tușe de albastru, roz pal și verde măsliniu. Aflându-se la polul opus, tenul cu tonuri reci este mai sensibil și se poate înroși rapid în urma expunerii la soare.

  • Neutre - reprezentând o combinație de subtonuri calde și reci.

Una dintre cele mai eficiente metode de a-ți determina subtonul este de a-ți analiza venele vizibile pe piele. Cele în nuanțe albastre sau mov sunt specifice subtonului rece, în timp ce cele verzui indică un subton cald. Subtonul neutru va face venele să pară că au o culoare greu de definit, ca o combinație între mov, albastru și verde. Un ton închis poate avea subtonuri calde, iar unul deschis poate avea subtonuri reci.

Citește și:

Cum te ajută tonul pielii să alegi culoarea vopselei de păr?

Stabilirea tonurilor dominante te va ajuta să găsești nuanțele potrivite care îți vor pune în evidență trăsăturile naturale. De aici, lucrurile se simplifică, dacă ții cont de o regulă importantă: pentru tenul cu subtonuri calde se potrivesc nuanțele calde, iar pentru subtonurile reci, în culori similare.

De exemplu, subtonurile reci se potrivesc de minune cu nuanțele de blond platinat sau culorile cenușii. Dacă este nevoie să-ți decolorezi părul înainte de vopsire, nu uita să folosești produse de ingrijire pentru par deteriorat, pentru protejarea eficientă a fibrei capilare. Tot pentru subtonurile reci sunt potrivite nuanțele închise, inclusiv roșul aprins sau opțiunile și mai închise, precum burgundy.

Citește și:

Pentru subtonurile calde, alegerile care te vor face cu adevărat să strălucești sunt nuanțele aurii, șatenul ciocolatiu sau cel cu reflexii blonde.

Persoanele cu subton neutru au la dispoziție una dintre cele mai variate palete de culori, de la nuanțele de blond-roșcat la arămiu sau chiar brunet espresso.

Este important să știi că, după ce te vopsești, părul tău va avea nevoie de o îngrijire specifică. Aceasta este esențială pentru a-ți păstra culoarea minunată cât mai mult timp posibil, dar și pentru a-ți ajuta părul să facă mai bine față modificărilor chimice.

Cum să-ți îngrijești părul după colorare?

Hidratarea este esențială și poate începe chiar din momentul vopsirii. Alege o vopsea cu proprietăți hidratante, cum ar fi cele care conțin uleiuri naturale. De asemenea, este foarte important să folosești un balsam intens hidratant la fiecare spălare și să aplici și o mascăde păr o dată pe săptămână.

Citește și:

Folosește întotdeauna produse de îngrijire special concepute pentru părul vopsit, inclusiv cele adaptate unor culori specifice, de exemplu, blond. Acestea conțin ingrediente delicate, care îți protejează părul, in timp ce păstrează intensă culoarea timp îndelungat.

Limitează coafarea cu aparate pe bază de căldură. Atunci când apelezi la astfel de dispozitive, setează-le la cea mai mică treaptă de căldură și folosește un produs pentru protecție termică a părului.

Nu în ultimul rând, nu uita să îți tunzi vârfurile la fiecare 2-3 luni, pentru a evita deteriorarea părului pe lungime și pentru a-i asigura un aspect sănătos.

Alegerea culorii perfecte pentru părul tău este mai ușoară decât ți-ai imaginat, mai ales dacă ai informațiile esențiale. Dacă, totuși, nu ești sigură, nu ezita să ceri sfatul unui stilist, care îți poate oferi sfaturi valoroase.

Citește și:

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.