Setari Cookie-uri

Advertorial Cum să-ți îngrijești părul acasă, chiar și după ce l-ai vopsit la salon. Pașii obligatorii, de la Olga Barcari

Când vine vorba de aspectul părului nostru, putem spune că nimic nu este mai important decât îngrijirea acestuia. Fie că vorbim despre obligatoriul spălat frecvent, fie despre vopsit sau coafat, există anumite reguli pentru a-l proteja și îngriji. Astfel, hairstylistul Olga Barcari te îndrumă și îți spune pașii obligatorii, pentru a avea o podoabă capilară impecabilă, dar și cu sănătate de durată.

PRIMUL PAS: "Spală-ți părul regulat!"
"Totul pornește de la cât de des sau rar ne spălăm părul. Dacă folosim produsele de îngrijire de calitate, și aici vorbesc despre acelea fără silicon în compoziție, părul îl putem spăla și la 2 zile. De altfel, în acest sezon, când scalpul înmagazinează sebum mai mult, obligatoriu este să spălăm părul mult mai des. Firul de păr se mai deteriorează și din cauza poluării, a aerului nu tocmai sănătos din capitală, și nu numai. De aceea, pe lângă șamponare, este indicat să folosiți un produs leave-in, care va proteja și sigila firul de păr de factorii poluanți și raze UV." - Olga Barcari.
Totodată, este important să înveți cum să-ți îngrijești singură părul acasă, după ce ai plecat din salonul specialistului, astfel încât aspectul să rămână unul cât mai perfect pe o lungă perioadă de timp, iar firul să fie și el foarte hidratat.

„Da, culoarea va pleca foarte repede, dar nu este agravant acest lucru. Culoarea o poți aplica și de două ori pe săptămână. Important este ca noi să umplem firul de păr cu ceva și avem nevoie de tratamente, de măști, de balsam. De multe ori, clientele folosesc o mască de păr și uită de balsam, dar sunt două lucruri total diferite, pentru că fiecare face altceva. Masca este tratament, intră în adâncul firului de păr și vine și reface sau hidratează, dar ele lasă uneori și părul aspru. Dar ce face ca părul să fie mătăsos? Balsamul.”, spune Olga Barcari.
Părul blond necesită o îngrijire mai riguroasă

"Pașii cei mai importanți, atunci când clientele aleg să se vopsească blond, sunt, pe lângă spălatul mai des, folosirea produselor care au și protectie termică, atunci când îl uscăm, să pieptene părul după folosirea balsamului de tip leave-in, pentru că, așa, produsul întră și hidrateze firul în profunzime, îl hrănește de fapt. Nu în ultimul rând, sfătuiesc să renunțe în a mai utilizara plăca de păr. Nimic nu este mai dăunător părului blond decât placa!", a mai completat Olga Barcari.


Kudika
30 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.