Unul dintre cele mai importante aspecte ale verii consta in diversitatea alimentelor pe care le gasim in aceasta perioada. Zilele calduroase si soarele puternic reprezinta un adevarat beneficiu pentru cultivarea numeroaselor fructe si legume. De aceea este indicat ca in aceasta perioada sa facem cumparaturile de la piata, si nu din supermarketuri. Dieta curcubeu presupune consumarea unor astfel de produse cat mai crude, fara a le fierbe,coace sau praji. Asigura-te ca iti achizitionezi doar alimente proaspete si intr-o varietate de culori cat mai mare pentru o alimentatie sanatoasa si un abdomen plat, fara pic de grasime. 1. Rosu pentru detoxifiere Fructele si legumele rosii contin antioxidanti puternici care imbunatatesc circulatia sangelui si consolideaza peretii vasculari. In plus, ele sunt un aliat de temut, care te ajuta in lupta impotriva celulitei. Ce poti consuma: rosii, capsuni, sfecla rosie, coacaze, zmeura, prune. 2. Oranj pentru protectie Alimentele care au o culoare oranj contin, de cele mai multe ori, beta-caroten. Acesta are un efect protector, actionand precum un scut impotriva efectelor nocive ale soarelui. Ce poti consuma: ardei portocalii, piersici, caise, pepene galben, morcovi, rosii. 3. Galben pentru energie Alimentele cu o culoare galbene contin grasimi sanatoase, numeroase vitamine si carbohidrati. Chiar daca sunt bogate in calorii, acestea reprezinta produse esentiale pentru o buna functionare a organismului, oferindu-ti energia de care ai nevoie. Ce poti consuma: ulei de masline si de palmier, unt, cereale, cartofi, paste, orez. 4. Verde pentru detoxifiere Alimentele verzi, in special legumele, contin multa apa, fibre si numeroase minerale precum calciu, magneziu, potasiu sau fier. Acestea iti curata organismul de toxine, te relaxeaza si iti ofera energie. Ce poti consuma: varza, broccoli, conopida, spanac, dovlecei, fasole verde, mazare, salata verde, ceapa, usturoi verde, praz, patrunjel, marar. 5. Nuantele de albastru pentru o piele sanatoasa Alimentele in nuante de albastru contin antioxidanti puternici si vitamine care previn imbatranirea precoce, intaresc memoria si pastreaza elasticitatea vaselor de sange. Ce poti consuma: mure, prune, coacaze, corcoduse, affine, carne de vital, sparanghel, vinete, sfecla, struguri negri.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: