Setari Cookie-uri

Semintele de chimen: Beneficii nestiute pentru sanatate

Chimenul, bogat in ulei volatil, ulei gras si proteine, este indicat in fluidizarea secretiilor bronhice. Ceaiul de chimen este eficient si impotriva racelilor. De asemenea, fitoterapia cu chimen este indicata in caz de astm bronsic si de dureri de cap.

Semintele de chimen sunt bogate in fier si contin uleiuri volatile (carvona, carveol, carvacrol), mucilagii, substante albuminoide, glucide, rezine, tanoizi, minerale, fitosteroli. De la aceasta planta se utilizeaza, in scop medicinal, in special semintele, sub forma de infuzie, decoct, pulbere sau tinctura.

foto interior si prima pagina: Michelle Lee Photography, Shutterstock

Studii recente reflecta eficienta chimenului in afectiuni precum colonul iritabil, colita si mirosul neplacut al respiratiei. Potrivit unor cercetari recente, semintele de chimen ar putea avea, de asemenea, proprietati anti-cancerigene.

Infuzia de chimen este un bun stimulent digestiv pentru lipsa de pofta de mancare sau calmarea colicilor la bebelusi. Are efecte antiinflamatoare intestinale puternice, ajutand la echilibrarea florei intestinale. Stimuleaza producerea sucului gastric, calmeaza si relaxeaza intestinele.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.